Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 matkapolka123

syn- tyran??? pomocy

Polecane posty

Go艣膰 matkapolka123

Witam! Kochani potrzebuje pomocy- a wstyd porozmawiac mi o tym z przyjaciolka- czy rodzina. Mieszkam z synem i synowa- od jakiegos czasu- syn traktuje ja okropnie!! Poniza, wyzywa, wychodzi sam bez niej- niczszy jej rzeczy!! Krzyczy, ze jej nie chce, nie kocha- ale ja dobrze wiem, ze w glebi serca tak nie jest!! Nie wiem tylko skad ta agresja w nim??? Czuje jakby byl to calkiem inny czlowiek! Synowa cierpi i podejrzewam, ze niedlugo to zakonczy!! W sumie nie dziwie jej sie- gdyz traktuje ja jak najgorszego smiecia!Nie jest idealem- ale napewno nie zasluzyla na takie traktowanie!! Mi serce peka- ale nie chce sie wtracac! Jutro syn konczy 30 lat- dotanie w prezencie ode mnie obraz- o jakim marzyl- pomyslalam, ze na odwrocie moglabym napisac mu zyczenia- ale jakies takie niebanalne, takie, ktore daly by mu do zrozumienia- jak krotkie, liche jest zycie i ze zaprzepaszcza cos bardzo waznego!! Nie zrozumcie mnie zle- nie chce ich godzic w ten sposob, chcialabym tylko, aby zrozumial, ze jesli nawet nie chce- nie wolno znecac sie tak nad czlowiekiem- ktory w dodatku kocha!! Mam nadzieje, ze mi pomozecie!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 a porozmawia膰 z synem
nie mo偶esz? przecie偶 jeste艣 jego matk膮. m臋偶czy藕ni nie znaj膮 si臋 na aluzjach :-O nie wiesz tego po tylu latach ch艂opom trzeba m贸wi膰 prosto z mostu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r贸znie mo偶na napisa膰
a co to za obraz? mo偶e co艣 do tre艣ci malowid艂a?

Udost臋pnij ten post

racja, 偶e najlepiej otwarcie porozmawia膰 mog艂aby艣 nie chcie膰 si臋 wtraca膰, gdyby 偶ona by艂a leniwa a Tw贸j syn wszystko za ni膮 robi艂 ale on jest damskim bokserem, tyranem i brutalem kt贸ry bije 偶on臋 - milcz膮c gdy komu艣 dzieje si臋 krzywda, stajesz si臋 wsp贸艂winn膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matkapolka123
Moj syn jest w takim razie wyjatkiem! Rozmawiac nie chce! Twierdzi, ze nie powinnam sie wtracac!! Obraz- to pejzaz jego ulubionego miejsca...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 matka syna
Kobieto ... dlaczego nie chesz powiedzie膰 wprost synowi co o tym my艣lisz? Moim zdaniem post臋pujesz bardzo 藕le. On wiedz膮c, 偶e Ty nie reagujesz my艣li, 偶e poprsotu dajesz na to przyzwolenie. ZAREAGUJ!!! Ma艂o tego - zareaguj przy synowej. Opierdziel go tak, 偶e a偶 mu kapcie spadn膮 . Poka偶, 偶e stoisz po stronie synowej. Ona na pewno odwdzi臋czy Ci si臋 za to, zobaczysz - zyskasz. Mo偶e uratujesz ten zwi膮zek. Syna na pewno nie stracisz, bo matk膮 jest si臋 przez ca艂e 偶ycie. Je艣li wiesz o tym jak Tw贸j syn chamsko si臋 zachowuje i nie reagujesz na to to poprostu nara偶asz si臋 na opini臋 takiej te艣ciowej z kawa艂贸w. Daj spok贸j kobieto! Te偶 jestem matk膮, ale jak m贸j syn przegina, to m贸wi臋 mu wprost 偶eby si臋 opami臋ta艂, bo ma za du偶o do stracenia. A Ty jeste艣 taka mamu艣ka. Jakby to Twoja synowa tak si臋 zachowywa艂a, to na pewno ju偶 by艣 jej wygarn臋艂a. 殴LE POST臉PUJESZ.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wg mnie pisanie na odwrocie
obrazu nie ma sensu, moze go to jeszce bardzij rozjuszyc. Naprawde lepiej rozmawiac. Jak nie chce, to chocby list napisac. Ale nie wiazac tego z prezentem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bla bla bla bla bla
Tw贸j syn nie jest 偶adnym wyj膮tkiem. Ale nie wiem w sumie sk膮d to zdziwienie! Przecie偶 to tw贸j syn, ty go wychowa艂a艣! Moja by艂a te艣ciowa te偶 ci膮gle nie mo偶e wyj艣膰 ze zdumienia, 偶e jej obaj synowi takiego burdelu sobie w 偶yciu narobili. Nie艣lubne dzieci, dwa nieudane (z ich winy) w wieku 30 lat, itd. Co si臋 dziwi膰, kiedy wszystko zawsze im by艂o wolno, a kiedy robili co艣 z艂ego to zamiast przywo艂a膰 do porz膮dku, wyegzekwowa膰 pos艂usze艅stwo, czy zwyczajnie przykr臋ci膰 kranik z got贸wk膮, ona im "t艂umaczy艂a", co oznacza艂o wielogodzinne, m臋cz膮ce monologi, kt贸rych w sumie ja te偶 nie by艂am w stanie s艂ucha膰 :-o Wi臋c sk膮d to zdziwienie? Dzieci s膮 takie, jak je rodzice wychowaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matkapolka123
Tez matka syna- zle mnie zrozumialas- choc fakycznie nie pisalam o tym wczesniej... Wielokrotnie przeciwstawialam sie jego zachowaniu, tlumaczylam- rozmawialam. Jednakze ze wzgledu na jutrzejszy dzien i zaplanowane juz urodziny- nie chce robic kolejnej "awantury" - dzien przed, czy w dniu urodzin. Stad pomysl z obrazem- wiedzialam juz dawno, ze go dostanie, a dzisiaj pomyslalam, ze na odwrocie napisze- tylko chyba z nerwow, smutku nie moge dobrac slow!

Udost臋pnij ten post

my艣l臋, ale coraz bardziej uderza mnie, 偶e jak mo偶na dawa膰 obraz, dzie艂o sztuki, swoisty przejaw przynale偶no艣ci do szczeg贸lnej sfery spo艂ecze艅stwa brutalowi kt贸ry regularnie bije swoj膮 偶on臋?... obraz, o kt贸rym marzy艂 damski bokser...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 matka syna
Wiesz co .... nie gniewaj si臋, 偶e tak pisz臋, ale moim zdaniem, skoro ju偶 pr贸bowa艂a艣 z nim rozmawia膰 i si臋 przeciwstawia膰 i nic nie wskura艂a艣 to teraz pora na bardziej radykalne 艣rodki. Daj ten obraz synowej ze s艂owami, 偶e znoi tyle przykro艣ci, 偶e Ci wstyd za zachowanie syna, 偶e nie wiesz jak jej to wynagrodzi膰. Zr贸b to przy synu, a do niego powiedz, 偶e nie zas艂uhuje nawet na to by mu z艂o偶y膰 偶yczenia. NIE R脫B tego!!! Matko - przy najbli偶esz awanturze zareaguj bardzo ostro. Np. powiedz "No nie dosy膰 tego dobrego! Jak masz si臋 tak zachowywa膰 to wyno艣 si臋 i nie rwacaj" - nie b贸j si臋, wr贸ci na pewno. Ale niech poczuje, 偶e jest palantem. Albo nawet zagro藕, 偶e wezwiesz policj臋 I WEZWIJ!!! Prze艂am wstyd. Raz, drugi, trzeci - i si臋 opami臋ta. A jak si臋 nie opami臋ta, to po prostu b膮d藕 艣wiadkiem na sprawie rozwodowej dla swojej synowej. Nie gniewaj si臋 - jak wychowa艂a艣, tak masz. Musi by膰 strasznym dnem, skoro pozwala sobie na awantury przy Tobie. Czy Ciebie te偶 tak traktuje? Bo podobno jak facet nie ma szacunku do 偶ony, to najcz臋艣ciej i matki nie szanuje. Ale to wiem tylko z ksi膮偶臋k.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matkapolka123
Myslisz, ze latwo mi na to patrzec jak moj syn zminia sie w czowieke pozbawionego wszelkich uczuc???Nie latwo!! Kocham go a zarazem w takich chwilach nienawidze!! Walcze sama z soba! Nie wiem skad w nim taka agresja- to juz pisalam wyzej!! Nie chcialam dawac mu zadnych prezentow, ale z drugiej strony jestem jego matka- ojca stracil kilka m-cy temu;( ma tylko mnie! Wiec dlatego pomyslalam o tym obrazie!! Nie chce, aby wygladalo to tak- ze kochany synus dostal od mamuni- wymarzony obraz! Nagrode, prezent. Chcialabym, napisac cos- aby zrozumial... A moze to moja naiwnosc? Jak nie sprawdze, nie bede wiedziala...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 matka syna
Piszesz "ma tylko mnie" Guzik prawda! Z takim my艣leniem to Ty wyra偶asz pe艂n膮 aprobat臋 do jego chamskich zagrywek. On teraz to ma przede wszystkim 偶on臋. Kobiet臋, kt贸rej 偶ycie zamieni艂 w piek艂o - ZA TWOIM PRZYZWOLENIEM!!!! Zareaguj tak jak powinna zareagowa膰 m膮dra matka, a nie g艂upia te艣ciowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matkapolka123
Dla mnie jest dobry!! Nigdy nie podniosl na mnie glosu, pomaga mi, wspiera... A co do awantur- to niestety nie hamuje go moja obecnosc! Nie uderzyl jej nigdy przy mnie, ale okazuje brak szacunku, czasami slysze wyzwiska... Problem jest tylko taki, ze sadze, iz ja sie od niego calkiem odwroce- mysle, iz to go jeszcze bardziej rozjuszy...;( Wiec chcialam sprobowac w ten sposob!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 matka syna
Acha - jeszcze jedno. Wiesz co pomy艣li synowa? Ju偶 Ci m贸wi臋 "Synulek dosta艂 od mamu艅ci prezent, za to 偶e tak dobrze si臋 nade mn膮 zn臋ca" On nie zas艂u偶y艂 na prezent. Nie jest 6 letnim g贸wniarzem, tylko starym bykiem, kt贸ry powinien spotka膰 si臋 z ostracyzmem, a nie 偶yczeniami i prezentami. 呕al mi tej synowej. M膮偶 zn臋ca si臋 nad ni膮 pod okiem te艣ciowej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bla bla bla bla bla
tak jest, daj synusiowi obrazek, prezencik, po g艂贸wce pog艂aszcz, bo przecie偶 taki jest biedniutki, a potem paluszkiem mu pogr贸藕 - nu, nu,nu, ty bzidalu - i b臋dzie Ok. bo偶e, i potem baby g艂upie si臋 zastanawiaj膮 sk膮d si臋 bior膮 skurwiele-tyrani :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 matka syna
Nie gniewaj si臋 - g艂upia jeste艣! Jak on jest dla Ciebie dobry, a Ty pozwalasz na brak szacunku, do 偶ony, bo boisz si臋 偶e si臋 od ciebie odwr贸ci i to go rozujszy to znaczy, 偶e jeste艣 t膮 straszn膮 te艣ciow膮 z kawa艂贸w. Jeszcze raz powt贸rz臋 - 偶al mi tej dziewczyny. Gdyby艣 by艂a m膮dra, a on naprawd臋 by ci臋 kocha艂, to by艣 wiedzia艂a, 偶e spokojnie mo偶esz wywrze膰 na nim wp艂yw. A偶 mi si臋 ju偶 nie chce z tob膮 dyskutowa膰. My艣la艂am, 偶e mam doczynienia z m膮dr膮 matka, kt贸ra potrzebuje wspracia, a rozmawiam z g艂upi膮 te艣ciow膮, kt贸ra ma malutkiego synusia trzydzietoletniego, kt贸ry zn臋ca si臋 nad 偶on膮, z przyzwoleniem mamusi, kt贸ra boi si臋, 偶e synu艣 ja odrzuci. Id藕 do diab艂a - powzalaj dlaje n臋ka膰 synow膮, bo synu艣 przestanie ci臋 kocha膰, daj mu prezencik. Mo偶e jeszcze wytrzyj pot z czo艂a jak si臋 spoci z wysi艂ku przy zn臋caniu na 偶on膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadzieja__
a ja mam nadzieje ze synowa zmadrzeje, kopnie was oboje w dupska i ulozy sobie jeszcze zycie z kims innym.

Udost臋pnij ten post

\"Krzyczy, ze jej nie chce, nie kocha- ale ja dobrze wiem, ze w glebi serca tak nie jest!\" nikogo poza matka nie obchodzi to, co Twoj syn ma glebi serca... Twoj syn jest zlym czlowiekiem. Po prostu

Udost臋pnij ten post

matkopolko - piszesz o wstydzie - czy nie jest to wstyd ze (jakby na to nie patrzec) ktos wytknie Ci ze tolerujesz takie zachowania syna? Ze na dobra sprawe to Ty go otaczasz ochrona za jego chamskie postepowanie wobec synowej. Bo nie robisz nic. Mowisz, tlumaczysz. OK - nie dalo to oczekiwanego efektu raz, drugi - to chyba moglas przypuszczac ze nie da i kolejny wiec te tlumaczenia psu na buty i bardziej chyba dla Ciebie jako forma przekopienia sumienia. \"Przeciez ja sie staralam cos zrobic, zapobiec...\" MUSISZ byc konsekwentna jesli naprawde boli Cie krzywda synowej - jako matka sama wiem jak boli zle zachowanie dziecka choc nie doswiadczylam tego w taki sposob jak Ty (i mam nadzieje ze nie doswiadcze). A syn MUSI wiedziec ze nie ma aprobaty dla jego agresji, ze nawet jesli ma cos do zony to mozna to w inny sposob okazac, sa inne srodki wyrazu ktore nie krzywdza drugiego czlowieka. Moze jest chory, ma zaburzenia psychiczne? Tym bardziej trzeba cos z tym zrobic. Nie rozkladaj nad nim parasola bo to nie maly Jasio tylko dorosly Jan. I sam ponosi odpowiedzialnosc za wlasne czyny. Pokaz mu jako matka ze w tym domu nie bedzie tolerancji dla takich zachowan! Nie mow ze sie go boisz... I nie ukrywaj tego przed rodzina, znajomymi, sasiadami czy kimkolwiek jeszcze. Dranstwo trzeba upublicznic bo wstyd czyni agresora bezkarnym. Co do prezentu to wiekszosc wypowiadajacych sie tu ma racje - nie zasluzyl na prezent, tym bardziej na taki o ktorym marzyl. To jakby nagroda za jego sadystyczne zachowanie - on to tak odbierze. Kolejne przyzwolenie - i czego ma sie bac, przed czym czuc respekt? Jemu wolno przeciez wszystko... Musisz takze nauczyc sie stawiac granice - co wolno synowi a czego nie. Synowa prawdopodobnie ma z tym problem - ale wszystko dzieje sie pod Twoim dachem, jestes swiadkiem cudzej krzywdy i jako istota ludzka powinnas przeciwdzialac! Inaczej bedziesz wspolwinna \"zbrodni\" przez zaniechanie dzialania. Nic mu nie dawaj na prezent. Udawaj ze nie ma urodzin. Powiesz mu jak bedzie mial pretensje ze zapomnialas (a zaloze sie ze tak sie stanie) - Ty nie pamietasz jak byc czlowiekiem, ja nie pamietam o Twoich urodzinach. Daj mu do zrozumienia ze zle postepuje. Jesli to nie pomoze to przynajmniej Ty bedziesz w porzadku z sama soba bo chyba masz troche wyrzuty ze nic konkretnego nie robisz. Co Cie hamuje? Milosc do syna? To w takim razie nie jest milosc tylko prymitywny instynkt slepej matki. Milosc, ta prawdziwa, ubolewa nad upadkiem, podnosi, pomaga wydobyc sie ze zla. Milosc slepa usprawiedliwia nawet morderstwo. Masz na sumieniu te niczemu nie winna kobiete - swoja synowa. Ona jest bezradna i bezbronna (jakby nie byla to by walnela mu walkiem przez leb i bylby spokoj, nie dalaby sobie po glowie chodzic) - to druga kobieta, przyszla matka byc moze twoich wnukow! Pomoz jej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matko polko
Tw贸j syn ma kochank臋 i w tak prymitywny spos贸b pr贸buje sie pozby膰 偶ony. A wz贸r zachowa艅 wyni贸s艂 z domu

Udost臋pnij ten post

kto艣 si臋 chyba zagalopowa艂 troszk臋 z tym wzorcem zachowa艅 wyniesionym z domu :O...

Udost臋pnij ten post

zagalopowa艂 czy nie ale pewne zachowania i warto艣ci wynosimy z domu... co by nie by艂o, powinnas zareagowac na odzywki syna,nie robi膮c nic dajesz mu przyzwolenie na to a jak synowa odejdzie to synka pog艂aszczesz po g艂贸wce i powiesz mu nie martw sie jeszcze ci si臋 u艂o偶y?

Udost臋pnij ten post

Gdy moj ma偶 zacz膮 mnie bi膰, poskar偶y艂am si臋 jego matce, a ona zrobi艂a mu \"wyk艂ad nauk moralnych\" ale oczywi艣cie to nie pomog艂o, wiec za jaki艣 czas znowu powiedzialam te艣cim o jego zachowaniu i znowu by艂 \"wyk艂ad\", ale za trzecim razem jak im powiedzialam, ze mnie bije to tesciowa stwierdzila, ze on jest doros艂y i sam odpowiada za swoje czyny, no i zacz臋lo si臋... bo on przez to dostal przyzwolenie na wszystko dzis juz jestem 3 lata po rozwodzie i powiem ci, ze ty nie tylko dajesz mu przyzwolenie na jego zachowanie, ty go w tym wspierasz mam nadzieje, ze szybko jego zona zostawi was samych, a wtedy on bedzie wy偶ywal sie na tobie, bo nikogo innego juz nie bedzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takie tam duperele...
Tw贸j syn ju偶 ma nast臋pn膮 panienk臋. Zawsze jest najciemniej pod latarni膮 :D St膮d ta jego "nieuzasadniona" agresja wobec 偶ony. A Ty daj膮c mu prezenty na urodziny(nawet w dobrej intencji) utwierdzasz go w jego chamstwie. Radz臋 Ci ostro reagowac i stan膮c po stronie synowej bo inaczej to ma艂偶e艅stwo legnie w gruzach ju偶 za kilka dni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hhhggg
Ten temat jest bez sensu! Jakim niby cudem obce osoby mog膮 doradzi膰 skutecznie kobiecie odno艣nie jej syna, kt贸rego ona sama nie umia艂a wychowa膰?! Matka i 偶ona nie s膮 w stanie na niego wp艂yn膮膰 a internauci dadz膮 rad臋? I niby jak, wymy艣laj膮c dedykacj臋 na prezencie bo taki pomys艂 ma niewydolna matka na temat wywarcia presji na syna-艣wira? Szkoda naszego czasu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takie tam duperele...
Przecie偶 偶adna matka nie wychowuje 艣wiadomie swe dziecko na tyrana! I nie znam rodzica doskona艂ego. Sztuka polega na tym, aby byc rodzicem rozumnym...

Udost臋pnij ten post

Takiemu synkowi kochanemu to tylko manatki spakowa膰. Albo si臋 uspokoi albo wypad z domu. Facet pastwi si臋 nad 偶on膮, a matka tylko pr贸buje t艂umacze艅. Obawiam si臋, 偶e gdyby czu艂 autentyczn膮 dezaprobat臋, nie mia艂by czelno艣ci posuwa膰 si臋 do wyzwisk w obecno艣ci matki. Brak s艂贸w.

Udost臋pnij ten post