Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elfia_mama

kryterium dochodowe do zasiłku rodzinnego

Polecane posty

Dowiedziałam się, że kryterium dochodowe do zasiłku rodzinnego wynosi 504 zł na osobę. Jaki dochód bierze się pod uwagę? Wynagrodzenie bruttko minus co? Koszty uzyskania i skłądki na ubezpieczenie społeczne?

Gość opopopopni
brutto - zus- skladka zdrowotna-zaliczka na podatek dochodowy (pomniejszona o ulge na dzieci jesli korzystalas)

Gość meinekleine
co mi wiadomo, to do rodzinnego trzeba napisać do Urzędu Skarbowego, by przesłali roczne uzyskane dochody.. małżonków -jak chcesz mieć w tym roku, to prosisz o dochody za 2006 rok, a za rok jak bedziesz się starać to dochody za 2007 r. Wypisujesz wniosek -powinni dać ci w urzędzie miasta, albo z ich strony internetowej, wypełniasz i sumę dochodu dzielisz na ilosc osob w rodzinie... wlasciwie powinno być opisane, nie wiem czy brutto czy netto...

dzięki opopopopni! Z tego co pszesz wynika, że mam szansę się załapać. A czy alimemnty też wliczają do sumy dochodów? Chodzi oczywiście o zasiłek rodzinny..

Jeszcze raz: czy dobrze zrozumiałam? Przychód - koszty uzyskania przychodów - podatek należny (należny, a nie zaliczka pobrana przez płatnika?) - składki na ubezpieczenie społeczne - składki na ubezpieczenie zdrowotne = dochód netto/12 miesięcy/liczbę członków rodzinny? Czy do dchodu wlicza się otrzymane alimenty? Proszę o pomoc!