Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FreshAction

WĄGRY.

Polecane posty

Gość FreshAction

Mam pytanie. Czy zna ktoś jakiś domowy skuteczny sposób na oczyszczenie buzi z wągrów? mam ich pełno na nosie i na brodze,teraz rozprzestrzeniają się jeszcze w okolice nosa. Używam peelingów,toników antybakteryjnych i tego ponoć cudownego brevoxylu. Wyciskam je i od razu myje twarz,żeby bakterie się nie rozniosły,ale to pomaga tylko na chwile,bo potem są czarniejsze i jest ich więcej.Nie wiem już co mam robić...

Gość sibi
oczyść pożądnie twarz,polecam na wągry wodę z cytryną

Gość FreshAction
Od dermatologa mam brevoxyl.

Gość FreshAction
A kwasek cytrynowy w płynie zadziała tak samo?

Gość FreshAction
Nikt nie miał podobnego problemu?

Gość FreshAction
na jednym forum pisze,żeby smarować twarz pastą do zębów,na innym,że w żadnym wypadku... A ja właśnie siedze z pastą na buzi i czekam aż wyschnie :)

ja też stosowałam chyba wszystko, ale pomógł mi tylko tonik na wągry z Avonu. serio. używam go rano i wieczorem codziennie i zapomniałam już dawno o tym problemie. tylko na nos, czoło i brodę. polecam naprawdę.

Gość FreshAction
Miałam go już.. nie pomógł ;(

Gość sibi
spróbuj płatkami owsianymi myć twarz oczyszczają,cytryna a nie kwasek!!

Gość sibi
rozjaśni i tonizuję skórę,oczyszcza lekko,fakt nie ma na wągry sposoby choć ja je zwalczyłam tylko naturalnymi specyfikami,naturalnym mydłem i ziołami.żadnej chemii kosmetyków drogeryjnych tylko natura

Gość sibi
najważniejsze to oczyszczać dobrze twarz,wągry robią się gdy zapychają się pory nadmiarem zanieczyszczen i sebum,czarne się robią gdy sebum się utlenia z powietrzem w środku porów.więc sposób to ich nie zapychanie czyli paa pudry fluidy kremy z zawartością olejów mineralnych..i natura i tyle

Gość FreshAction
Nie wiem już co mam robić z nimi... czyli lepiej rozjaśniać,a nie wyciskać?

Gość sibi
przy wyciskaniu rozprzestrzeniasz po twarzy bakterie i podrażnasz skóre i naczynka!nie wolno wyciskać!

Gość FreshAction
To co zobić jak wystają?

Gość madrala..
wystają? jak wystają? oczyścić twarz peelingiem ;)

Gość FreshAction
No jak sie przejedzie palcem po nosie albo po bodzie to czuć takie małe kulki albo jak sie fluid czy puder nałoży to tez takie kropeczki małe wystają.

Gość FreshAction
UP

Gość teklowka
jak nie wiciskac? mi kosmetyczka powiedziala ze mozna sie ich pozbyc tylko usuwajac je poprzez wyciskanie innej rady nie ma

Gość dzej zi
Tylko ze po wyciskaniu zostaje slady i dziurki, nawet jak to sie robi bardzo delikatnie i higienicznie...

Gość fffhf
mi po tym z avonu tak uczulenie wywalilo ze nie wiem ,a cala serie mialam i do kosza poszla :/ a na nosie mam ich pelno.

Gość sasasasa
Ja robie sobie domową "parówkę", wyciskam przez chusteczkę, potem tonik nagietkowy i już. Innego sposobu raczej nie ma, trzeba to robić co jakiś czas, bo pory i tak się zatykają. Pozdrawiam.

Gość FreshAction
A jak się robi tą parówke?

Gość sasasasasasa
Gotujesz wodę, przelewasz do michy (można wodą zalać jakieś ziółka, np. bratek - też dobry na skórę), czekasz trochę az przestygnie, bo gorące cholerstwo :), przykrywasz głowę ręcznikiem i się \"inhalujesz\". Taka sauna dla twarzy. I tak z 10 minut, zalezy, ile wytzymasz. Potem wszystkie zanieczyszczenia łątwiej wychodzą, bo pory się rozszerzają.

Gość sasasasasasa
WYdaje mi się że są tez takie maseczki "rozpulchniające", one też ułątwiają oczyszczenie twarzy. W sumie to właśnie na tym polega oczyszczanie twarzy u kosmetyczki, jak już będzie po wszystkim, to dobre są maseczki z glinki, bo działają kojąco i zmniejszają zaczerwienienie.