Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harapucinka

Dieta kapuściana - dziś zaczęłam - kto ze mną?

Polecane posty

Gość harapucinka

Ważę 74, 1 kg, mam nadzieję schudnąć 5 kg przez tydzień kuracji. Zapraszam!!!

Gość harapucinka
Przepis na zupę kapuścianą: - główka kapusty, - 6 cebul, najlepiej ze szczypiorem, - 2 zielone papryki, - 6-12 pomidorów, lub 2 puszki pomidorów, - pęczek selera naciowego, - przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper, oraz według uznania np bazylia, czosnek, estragon. Pokrojone wszystkie warzywa (pomidory obrać ze skórki) wrzucić do garnka i zalać gotowaną wodą. Gotować, aż jarzyny będą miękkie. UWAGA: nie można zupy solić, nie można dodawać żadnych tłuszczy, ani bulionów. Taka porcja zupy wystarcza na około tydzień. Zupę kapuścianą można jeść w dowolnych ilościach i o dowolnych porach. Najlepiej przechowywać ją w lodówce i małymi porcjami podgrzewać. W czasie stosowania siedmiodniowej diety według poniżej podanego rozkładu określonych posiłków nie można pić alkoholu, nie można pić gazowanej wody, nie można jeść chleba, mącznych produktów, żadnej soli, oraz tłuszczu. Można jeść ziemniaki i mięso, ale tylko według przepisu. Oczywiście jak każda dobra dieta - trzeba dużo pić wody, niesłodzonej herbaty, można kawę, soki owocowe i odtłuszczone mleko. Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni: Dzień 1 Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów. Dzień 2 Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła. Dzień 3 Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki. Dzień 4 Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka. Dzień 5 Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz. Dzień 6 Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpic chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka. Dzień 7 Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia. Pamiętaj, ta dieta opiera się głównie na jedzeniu kapusty, która zarówno surowa jak i kiszona jest cennym źródłem witaminy C, ma także szerokie właściwiści lecznicze, pobudza pracę jelit, pobudza przewód pokarmowy do większej aktywności. Przede wszystkim kapusta jest bardzo mało kaloryczna

Gość 4044
ja zaczynam od jutra ale nie wierze w taki szybki ubytek wgai... dla mnie to bedzie bardziej wstep do odchudzania, takie przygotowanie i wole postawic na cwiczenie i sport. waze 72 przy 173cm wzrostu...

Gość harapucinka
Zapomniałam napisać, że waga 74,1 kg przy 171 cm wzrostu. A ubytek wagi jest potwierdzony - mój znajomy zrzucił 5,5 kg w tydzień! Dziś jadłam zupę 2 razy i owoce, strasznie się chce jeść...

Gość 4044
to kuszace:p zobaczymy jak bedzie.... nie lubie zup ale taki wstep do odchudzania motywuje:)

Gość harapucinka
Jak przetrwam noc, to będzie sukces.

Tak i tak w koncu sie zalamiesz, diety cud nie dzialaja, pozniej rzucisz sie na jedzenie i przytyjesz z nawiazka. Na 100%, bo tak to wszystko dziala. Niepotrzebnie sie tak katujesz, bo ten wysilek, tak i tak, pojdzie na marne. Pamietaj - ostrzegalem. A jak zaczniesz sie "obzerac" to sie nie doluj, ze cos z Toba nie tak. To normalna reakcja organizmu, 100% osob po kapuscianej, kopenhaskiej, czy innej diecie cud, tak ma.

to wcale tak nie dziala a poza tym dieta kapusciana nie trwa tydzien tak dla twojej wiadomosci. a po za tym bedziesz miala kosmiczne rozstepy wiec sie zastanow

Gość harapucinka
Dziś drugi dzień. Zjadłam w pracy dwa razy zupkę i worek sałaty. W domu zjadłam pomidory i ogórki, jest ciężko ale dam radę!

Gość harapucinka
taka*ja - po zakończeniu 7 dniowej kuracji, zamierzam zmienić sposób żywienia (zero ziemniaków i smażonych mięs) powinno się udać:)

Gość kapuściana też
Ja rozpoczxęłam odchudzanie właśnie od kapuścianej,ruszyło.Teraz ograniczyłam kalorie,węglowodany i schudłam,polecam dietę kapuścianą ale po niej trzeba xacząć zdrowo się odżywiać.Bo na wiecznej diecie się nie da i jest jojo

Gość harapucinka
Właśnie o to mi chodzi - przecierpieć ten tydzień a później z głową się odżywiać. A tak na marginesie marzy mi się pizza pepperoni...

Gość harapucinka
Jest poważny minus tej diety - fatalny nastrój. Dzisiaj od rana chodziłam poddenerwowana i rozdrażniona. Pokłóciłam sie nawet ze swoim chłopakiem o kompletną pierdołę! Strasznie go przepraszam!

Gość harapucinka
Ale w końcu oprócz zupki i warzyw (fuj) dziś wieczorem mogę wciągnąć dwa ziemniaki :)! Cała drżę na tą myśl!!:D

Gość harapucinka
Jestem już po ziemniaczkach. Ale przyjemnie, wreszcie cos oprócz zupki:)

Gość hmmmm a ja
polecam mimo wszystko tą dietę, schudłam trwale 3,5 kg na tej diecie, ale tez po jej przebrnięciu nie rzuciłam się na żarcie tylko przeszłam na inną, też fajową, garściową .

Gość biale rajstopki
a ja na tej diecie bylam 2 dni bo w trzeci jedzac ta ohydna zupe po prostu zwymiotowalam....ohyda

no i jestem;-) no zobaczymy ja od dzisiaj zaczelam heh z zupą kurczaki musze dac rade no jak nie jak tak;-)

szpec ma 100% racji. Kit pic itp. Udaje sie nielicznym. Zabieranie sie za diety cud - to utrudhnianie sobie zadania.

Gość Gratka 1991
A ja slyszalam, ze to sama woda .. Jak wychodzicie, zeby nie przybrac? I jak samopoczucie? To tylko tydzien, ludzie sa na glodowkach nawet miesiac, wiec nie wiem skad takie potepienie ..

harapucinka - nie, zmniejszajac spozycie pokarmu, zmniejsza sie objetosc tresci pkarmowej - co samo przez siebie powoduje ubytek wagi, dodatkowo redukujac znacznie ilosc spozyanych wegli - praktycznie w bardzo szybkim tempie pozbywamy sie zalegajaej ody. nie ma to wiele wspolnego ze spalaniem tluszczu. mocne obciecie kalorii powoduje szybkie spowolnienie metabolizmu, co w przyszlosci skutkowac bedzie tym, ze latwiej bedzi przytyc po zakonczeniu tej diety niz porzed nią. to nie cud tylko pic.

Gość Gratka 1991
Fit26 ale jak powoli zwiekszy sie kalorie, to tyc sie nie bedzie :)

no racja - jest szansa ze sie nie bedzie, ale trzeba w umiejetny sposob. w ogole to cale wychodzenie z diety mogloby byc zbedne...

Gość harapucinka
fit26 - o to właśnie chodzi! Drastycznie schudnąć czy tam odwodnić sie a następnie jeść NORMALNIE lecz MNIEJ - tym samym pozbawiajac organizm zbędnych kalorii. To nie żaden cud i nie żaden kłopot. Odrobinka silnej woli i będę pękała ze śmiechu z kobiet , które miesiacami bezskutecznie sie odchudzają. Idę na rower:)

Gość z pytaniem przyszlam
A powiedzcie mi - tydzien kapuscianki + rowerek stacjonarny 60 min. + 2 godziny hula-hopa + jakas skakanka moze - jaki realny soadek kg, wody czy jak tam sobie nazwiecie w krytcznych wypowiedziach. Wiem, ze niezdrowe, tylko chce wiedziec :D

mysle ze okolo 2-3kg ci spadnie ale to tez zalezy od wagi wyjsciowej

Gość z pytaniem przyszlam
eee, tak mało? czytalam, ze do 8 kg mozna :) 73 kg waze

mysle ze okolo 2-3kg ci spadnie ale to tez zalezy od wagi wyjsciowej