Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jania17

USG piersi

Polecane posty

Gość Jania17

mam miec dzisiaj robione USG piersi Miał ktoś? jak to wygląda? boli? i kto to robi? ciekawa ejstem bo mam 17 lat i jeszcze nigdy tego nie miałam i też tochę się boję... :( Piszcie jeśli coś wiecie na ten temat proszę.

Gość rozumie cie
wyglada to podobnie do usg brzucha tylko ze ci po piersiach tym aparatem jezdzi

Gość nic nie boli
nie masz się czego bać :-) lekarz posmaruje Ci piersi takim żelem, no i podczas badania będzie obserwował na monitorze co się dzieje :-) całe badanie trwa ok. 10-15 minut (jeśli dobrze pamiętam) ;-)

Gość Jania17
acha dzięki, a tam będzie na pewno tylko lekarz? bo jkoś mi tak głupio przed tysiacami piegęgniarek i innych doktorów paradować bez stanika...?

Gość kickic
nie boli.posmaruje twoje piersi zelem przylozy koncowke usg i bedzie sie gapil w ekran usg przesowajac wlasnie ta koncowke po biuscie;)

Gość nic nie boli
Jania, powinien być tylko lekarz

Gość Jania17
wróciłam z badania i lekarz napsiał min. że piersi są bez podejrzanych zmian ogniskowych. Chciałam się tutaj zapytać kogoś kto się zna o co tu chodzi? Czy ż enie ma guzów, nowotworów czy coś? Bo jak wychodziłam to sie zapytałam czy wszystko jest w porządku i powiedział, ze tak, z tego badania tak. Czyli ze żeby wiedziec czy jestem całkiem zdrowa to jeszcze jakies inne musze zrobić? Bo już sama nie wiem co mam myśleć. Powiedział Z TEGO BADANIA TAK czyli z innych badań moze być coś nie w porządku? bo jak byłam wcześniej u ginekologa to powiedzał że chyba jestwszystko w porządku prócz jakiegoś tak niegroźnego zakażenia grzybkiem czy jakoś tak. No i dal mi skierowanie na USG. Czyli jest wszystko w porządku? jak to oceniacie?

Gość Jania17
oczywiście na to zakazenie ginekolog dal mi leki, już troche pomogły, ale ejszcze nie calkowicie. czy myślicie, zę temu lekarzowi co robił to badanie o to chodzilo że jeszcze z tamtego nei jestem w pełni wyleczona?

Gość kickic
wszystko w porzadku!:) nie zlecil innych badan czyli nie ma takiej potrzeby! ciesz sie zdrowymi cycuchami ;) i tyle . tak mu sie powiedzialo i tyle . nie wypuscilby ciebie bez skierowania na dalsze badania gdyby cos bylo nie tak. jak moj lekarz stwierdza ,ze moj cyc bez zmian ogniskowych to znaczy WSZYSTKO OK! wyluzuj jest ok

Gość to grzybek miałaś na piersi
czy jak?