Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Friese

tabletki antykoncepcyjne-kiedy odstawić?

Polecane posty

Przyjmuję pierwsze opakowanie Microgynonu 21, zostały mi 2 tabletki i mam pytanka: 1) jeśli podczas 7 dniowej przerwy wystąpi okres to mimo wszystko tabletkę kolejną przyjąć 8 dnia tak? Czy tak jak na początku: pierwszego dnia okresu? 2) wszystko niby jest ok.. tylko mam takie dziwne plamienia (bez wkładek ani rusz..;/) no i stan cery ... olaboga;/ niby ogasło teraz to wszystko, ale wyskoczyło mi tego wszystkiego na cerze że szok.. tak jak przed okresem miałam nasilony trądzik, ale to jedna, dwie krostki... a teraz przez parę dni powyskakiwało mi na całej twarzy-> spróbować jeszcze 2 opakowanie czy lepiej odstawić? a przyjmować inne? .. dziękuję ..

Gość billka
okres normalnie musi... wystapic w przerwie 7dniowej. i normalnie masz przyjac tabletke 8dnia. a jezeli sie nasilily wykwity na twarzy to idz do ginekolga moze niech zmieni tablety. generalnie po tabletkach cera sie poprawia nie pogarsza. zobacz jeszcze jedno opakowanie. i zadecyduj. a ogolnie czujesz sie dobrze przyjmojac te tabletki? moze sa nie odpowiednie dla ciebie?

dziękujęza odpowiedź.. ogólnie jest dobrze, tylko mam aptetyt spory i dużo jem:P i to na pewno działanie tabletek, bo ja nigdy w życiu, jak żyję 18 lat nie miałam apetytu i zawsze był z tym problem i takie plamienia dziwne miałam przez pierwsze 4 dni brania... tylko ta cera mnie martwi... bo cerę i tak mam trądzikową, ale to już końcówka była tego.. blizny tylko pozostały.. a teraz bach! krostki i trądzik... :( i całe policzki i broda ... kurcze... :( fakt - przed okresem zawsze mi krostek parę wyskoczyło, ale po 5 dniach nie było po nich śladu... a teraz... takiebrzydkie blizny, czerwone kropki, trądzik ... martwi mnie to ...

Gość billka
idz mala do gina. niech zmieni tabletki. moze tak./.. ja bym, napewno poszla

Gość f riese
dzwoniłam do swojej gine i powiedziała że skoro to pierwsze opakowanie to mogą takie skutki występować, że to czy to pozostanie jako skutek uboczny po 3 opakowaniach będize można stwierdzić... bonyy.... jak ja mam z tym na twarzy chodzić przez kolejne 3 miesiące to ja dizękuję... 5cm tapętę będę musiała w ten upał kłaść żeby tego nie było widać... dziękuję za rady, ale widać ciężko przestrzelić czymkolwiek moją gine...

Gość billka
no wcale sie nie dziwie. po prostu powiedfz ze chcsz zmienic i juz. w koncu to twoje cialo i twoj organizm a ona nie ma nic do gadania. pozdrawiam i powodzonka!!!