Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arlekinka

publiczne karmienie piersia

Polecane posty

Gość arlekinka

co o tym sadzicie???ja nie naleze do fanow tego widowiska, mimo,ze jestem kobieta.Uwazam, ze powinno sie zachowac troche prywatnosci a nie obnazac piersi ( jeszcze nie najpiekniejsze w tym okresie).Jezeli juz konieczne jest karmienie a nie ma ustronnego miejsca to przynajmniej mozna sie odwrocic albo zaslonic bluzka..ostatnio na miescie widzialam kobiete, ktora wyciagnela swoja piers w calej okazalosci na oczach wielu osob-czy to jest konieczne???

Gość slowianska dusza
ja tez uwazam to za zbedne..przeciez gdyby to bylo takie normalne, to kobiety mogly by chodzic z nagim biustem

NIeee, wyciąganie cyca na widok publiczny to ekshibicjonizm :O Teraz są takie biustonosze do karmienia, i takie bluzki można ubrać jak się wychodzi z domu, że można nakrmić dziecko zupełnie dysretnie i nie gorszyć otoczenia :O

Gość arlekinka
wlasnie nie rozumien dlaczego dla tak wielu kobiet wydaje sie to normalne i jeszcze sie obrazaja jak ktos jest przeciwny obnazaniu..bo to taaaakie slooodkie..

Gość co za ohyda
wczoraj w urzędzie wśród interesantów dość otyła kobieta wyciągneła cyca na wierzch i karmiła tak na oko 2-letnią córke. Urząd może nie ma pokoju dla karmiacych matek, ale ma ustronne zaułki, gdzie da się to zrobić. To sytuacja intymna, nie można narzucać innym tego niekoniecznie estetycznego widoku.

Gość ja karmiłam w razie potrzeby
w ustronnym miejscu, odwrócona tyłem i pod tetrową pieluchą, ale jak jakaś dewotka przechodziła, to bardzo była zainteresowana. Chyba najchętniej zajrzała by pod pieluchę :P

szczerze powiedziawszy im wiecej takich komentarzy czytam tym bardziej mam ochote karmic butelką...

Gość ja mam to samo a ze jestem
no zalezay o jakim karmieniu mowimy- jesli o takim ze laska siedzi w parku z biustem na wierzchu to jestem przeciw, ale jesli robi to dyskretnie to ok, przeciez dzieci musza cos jesc a karmione piersia jedza duzop czesciej niz butelka wiec bedac na spacerze dlugim nie ma innej opcji jak nakarmic gdzies na zewnatrz, ale koniecznie dyskretnie.Ja sama karmilam piersia ale nikt w zyciu mojego biustu nie widzial bo jesli zdarzylo sie ze musialam to zrobic nie w domu, to szukalam jak najbardziej odludnego miejsca np w parku i mialam swoje metody aby jesli nawet ktos by przechodzil niec nie zobaczyl. Ale wiem ze niektore osoby nie krepuja sie wcale, bo bedac kiedys w szpitalu u kolezanki ja i wszytscy odwiedzajacy ja i inne kobiety na sali mieli watpliwa przyjemnosc ogladania w pelnej okazalosci biustu jedenej z pan, ktora to robila sobie masaz( dzien wczesniej urodzila) siedzac z zupelnie nagim biustem na sali, na dodatek przy drzwiach! gdzie ciagle przechodzili ludzie. Normalnie blee :/

Gość mama smoka
a mi się podoba jak kobieta dyskretnie karmi niemowlę piersią nawet w miejscu publicznym :) Chociaż sama się trochę krępowałam wszędzie wystawiać cycka, więc nosiłam butelkę... Kto nie chce niech nie patrzy :)

Ja chyba będę się krępować Ale jak ktoś robi to dyskretnie w jakims odludnym miejscu to chyba nic złego Czasem wydaje mi się że niema innego wyjścia No nie wiem jeszcze nie karmię więc moja wypowiedź sie nie liczy:d

ja tam nie mam nic przeciwko w miejscu publicznym w sensie w restauracji w jakims zakątku czy w parku na jakiejs dalszej ławce i do teo mozna uzyc tych specjalnych stanikow albo okryc czyms dziecko i piers.jak dla mnie obnazanie bladych,zylastych wymion bo tak to wlasnie wyglada podczas karmienia i uraczanie tych widokiem ludzie jest oblesne i niedopuszczalne

Ja zawsze staram się robić to dyskretnie. W żadnym urzędzie cycka bym nie wywaliła. W parku idę w odludną alejkę albo odwracam się i już. Ale swoją drogą często widuję karmiące mamy i widzę, ze wszystkie starają się robić to dyskretnie. Nie zauważyłam nigdzie wywalonych cyców.

ja rozumiem ze dzidzius musi jesc i trzeba go jakos nakarmic. sama karmilam w samochodzie na parkingu. Ale wypada to zrobic jakos dyskretnie, chyba nie wszyscy musza ogladac nasz biust...? ostatnio przyznam ze sie lekko zszokowalam-glowna ulica w miescie szla elegancka dziewczyna, z piersia na wierzchu, niosla dziecko i je karmila...uwazam ze to lekka przesada tak paradowac.Juz pomijam fakt ze pewnie byloby jej wygodniej usiasc gdzies na laweczce... Ludzi robili wielkie oczy ze zdziwienia, naprawde wyglądalo to dosc osobliwie...

Ja juz dużo razy wypowiadałam sie na ten temat. I nie zniosę 1 argumentu \" że dziecku nie wytłumaczysz jak jest głodne\" . Istnieje takie coś jak butelka i termosik!!

Julli akurat butelka to nie jest rozwiązanie dla wszystkich mam karmiących piersią. Ale na pewno można nakarmić dyskretnie bez 'wywalania cyców na wierzch'

Julii - to prawda ze dziecku nie wytlumaczysz. Jest glodne wiec trzeba nakarmic. Jesli matka karmi piersia, to ok, karmi i w miejscu publicznym. Ale robi to DYSKRETNIE.Nie musi zabierać butelki. Są specjalne bluzki, biustonosze dla matek karmiących. Można nakarmić i nic nie będzie widać. Obnoszenie się z cycem i fundowanie innym tego widoku jest nie na miejscu. :O

Ja jakoś mimo wszystko nie wyobrażam sobie karmienia w miejscach publicznych, że miałabym sama to robić. Jestem wstydliwa i nie potrafiłabym, raczej nawet dyskretnie. A co do mam karmiących, jeśli robią to dyskretnie, to nie ma sprawy. Już kiedyś napisałam w podobnym temacie, że ani mnie to ziębi ani nie grzeje. Natomiast nie przepadam za wywalaniem piersi na wierzch przy ludziach. Kiedyś byłam w galerii w Krakowskiej, masa ludzi, a tu siedzi sobie mamuśka na ławeczce, wywalone piersi i bez krępacji karmi. Zaznaczam, że w tym CH istnieje coś takiego jak pomieszczenie do karmienia.

mi tam karmienie publiczne nie przeszkadza, no trudno, dziecko głodne - trzeba nakarmić, czasem nie da się inaczej, A L E dość często w centrach handlowych widzę kobiety z wywalonymi cycami siedzące na samym środku alejki (!) i karmiące swoje skarby - to mnie wkurza, bo akurat w tych centrach handlowych, w których to widziałam obok toalet są specjalne pomieszczenia, w których można nakarmić czy przewinąć niemowlę. Intymna atmosfera pewnie bardziej sprzyjałaby komfortowi psychicznemu matki i dziecka. Moim zdaniem to jest intymna chwila i nie powinno się jej przesadnie \"upubliczniać\". Powiem szczerze, że niektóre kobiety nie potrafią zachować się dyskretnie, wręcz przeciwnie. I jeszcze zamiast skupić się na dziecku rozglądają sie nerwowo. A wystarczyłoby skorzystać ze specjalnie przygotowanego na takie okazje miejsca...

Gość każde centrum handlowe
ma pokój dla matek z dziećmi

JEstem na wielkie NIE od tego jest dom i tyle u mnie w parku jest taka mam co robi ful serwis najpierw karmi z wystawionym cycem potem przewija i tak ciagle

Jesteście boscy.. jak nie o \"chamstwie ciężarnych\", to o ich \"obleśnych\" brzuchach albo o bezczelnych matkach z dziećmi co to się (o zgrozo!) upychają z wózkiem do tramwaju czy co gorsza zajmują prawie całą szerokość chodnika wózkiem. Teraz znowu o \"żylastych wymionach\" karmiących... A ja Wam powiem że obrzydliwe to jest to co robicie zakładając takie tematy i rzucając chamskie teksty pod CZYIMKOLWIEK adresem. Ciekawa jestem swoją drogą, ile z Was nosi niskie biodrówki i przy każdym nachyleniu prezentuje w miejscach publicznych swój \"obrzydliwy rów\" między pośladkami (używając Waszego chamskiego słownictwa). A ciężarne i matki z dziećmi najlepiej wsadźcie do getta żeby nikomu przypadkiem nie psuły wrażeń estetycznych..