Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synthia

Terapia po stracie bliskiej osoby

Polecane posty

Gość synthia

Szukam dobrego specjalisty który pomoże pogodzić się ze stratą bliskiej osoby,kogoś godnego polecenia z Warszawy najlepiej psychologa i psychiatry.

Gość Roma33
ja tam na razie nie zamierzam się godzić, w dupie mam koleje losu i że takie jest życie. poleciłabym Ci, ale jestem ze Śląska, więc Ci niestety nie polecę,.

Gość synthia
ale korzystałaś z takiej terapii? jeśli tak to jak to wygląda?

Gość Roma33
teraz nie korzystałam, korzystałam parę lat temu z pomocy psychiatry i co WAŻNE-psychoterapeuty. natomiast jak wygląda pomoc terapeutyczna osobie, która straciła kogoś bliskieog- nie wiem. Podejrzewam, że gość by mnie zachęcał do budowania życia do nowa, konstruuowania siebie w nowej sytuacji, już bez tego KOGOŚ itd. Zapewne rozpacz po stracie jest też zależna od tego jakie się z nią miało relacje i pewnie to też trzababy było przepracować. Mówię tak naukowo, bo sama byłam na terapii oraz mam zanjomych z tego kręgu. Generalnie, jeśli sobie nie radzisz-polecam. ale psychoterapeutę, nie żadnego zwykłego psychiatrę i nie zwykłego psychologa.

Gość hrabia
o tam?

Gość synthia
odświeżam

Gość nie wiem ale
moje zdanie jest takie.Zaden psychoterapęta nie pomoże Ci , przeżyc strate bliskiej osoby.na to potrzeba czasu.w tym waypadku radzę lepszych psychoterapętow:przyjaciół!!!Z własnego doświadczenia wiem ,,że musisz przezyc ten ból i wypłakać go.nie jestes chora ,pozwól sobie na te emocje. roma -znam Cie z topicku,,smierc bliskiej osoby...''jak sobie radziśż?u ciebie to tez jest bardzo krótki czas.trzymam kciuki!!!

Gość nie wiem ale
nie wiem skąd ta emotka.prze[raszam..ale uważam ,że to trzeba samegu przezyć.ma racje Roma piszac ,,mam w dupie godzenie sie ze śmiercią''nie mozna [przeskoczyc [ewnych rzeeczy.

Gość Roma33
jak sobie radzę???otóz róznie. mam mechanizm wyparcia, juz pisąłam na tamtym topiku o tym. Nie mysle, wypieram, nie godze się, nie wspominam. to pozwala mi trzymać pion i załatwiac ważne życiowe dla mnie teraz sprawy. w przeciwnym razie rozłozyłabym sie i nic nie zrobiła. ale miewam przebłyski swiadomości i wtedy mam najczarniejszą rozpacz, jak chcoby dzis ze dwa razy w ciągu dnia totalna histeria, obraz umierającej mi na rękach matki, jej ostatni oddech. w nocy wychodzi to co wypieram, juz kazdej nocy śni mi sie mama, robię jje sekcję zwłok i kroję skrupulatnie na kawałki, heheh, zajebista sprawa z tym wszystkim. ludzie umierają i nas z tym wszystkim zostawiają. nie moge tez na tę chwile zapomnieć jej ceirpienia, jej pokłutych stóp, te obrazy mnie prześladują, ja to po prostu czuję soba i mnie rozrywaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. no i fizycznie wysiadłam, mam kazdego dnia gorączkę, połamały mi się paznokcie, wychodzą włosy a serce, cóż serce zwariowałao, dlatego tez jutro idę do szpitala. o ile z psyche mozna kombinować to ciała oszukac się nie da.

Gość synthia
w moim przypadku czas nic nie pomoże bo zbyt długo to już trwa, 6 lat! życie nie ma sensu bez tej drugiej osoby. MOżE KTOś WIE CZY TAKIE TERAPIE Są TEż NA UBEZPIECZENIE CZY TO TYLKO PRYWATNIE??

Gość Roma33
zatem idz do Poradni Zdrowia Psychicznego w swoim miescie. są ośrodki prowadzące terapię za darmo, indywidualną i grupową, ale długo się czeka. Odiwedz lekarza, na pewno coś Ci poradzi. jeśli męczysz się już 6 lat to potrzebujesz pomocy, żeby odzyskać życie, bez tej osoby, wiem brzmi bzdurnie, dla mnie też:D

Gość synthia
dzięki za info

Gość synthia
no i nie wiem co robić, boje się że jak to nie będzie lekarz z powołaniem, ktoś sprawdzony to ON więcej tam nie pójdzie Może znajdzie sie ktoś jednak kto może kogoś polecić

Gość synthia
odświeżam