Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikareczka

BOLERIOZA w ciąży i okresie karmienia piersią??????

Polecane posty

Gość panikareczka

witam !!! wlasnie dzisiaj oddalam krew do badania na okreslenie IGG IGM w kierunku boleriozy przez 10 dni bede zyc w panice bo boje sie czy oby ta straszna choroba mnie nie dopadla co gorsza w tym czasie (miedzy ugryzieniam kleszcza a dniem dzisiejszym) urodzilam coreczke ktora ma obecnie 16 miesiecy :) rozwija sie bardzo dobrze i jestem z niej bardzo dumna tylko sobie zadaje teraz pytanie czy oby nie mam boleriozy i czy ona nie ma wrodzonej boze mam nadzieje ze to tylko moja obawa i nic wiecej bo nie wyobrazam sobie zyc z takim ciezarem :( mam pytanie moze ktos wie czy jest mozliwosc zarazenia bolerioza dziecka w okresie zycia plodowego lub przez karmienie piersia bardzo sie boje ze moglam ja zarazic ??? a drugie pytanie czy jezeli tak sie talo to czy ma szanse ona byc zdrowa w 100% po leczeniu antybiotykami???? prosze o odpowiedz i porady co mam robic pomozcie!!!

Gość to czemu Ty sie zawczasu nie
leczylas?

Gość panikareczka
bo nie wiedzialam ze musze pozatym kleszcza mialam na glowie miedzy wlosami i nie wiem do dzis czy byl rumien :( wstraszylam sie ze moze byc bolerioza wrodzona kiedy przeczytalam jakis artykul i szybko pobieglam zrobic badanie mam nadzieje ze nie bede chora !!!! ze to tylko moje obawy tzn dmucham na zimne

nie panikuj, ja jestem w 9 miesiącu mam za dwa tyg rodzić i w niedzielę maż mi wyciągnął z nogi kleszcza, żadnego obrzęku nie mam ale poszłam do lekarza antybiotyku mi nie zalecił bo nie ma obrzęku i kazał ewentualnie za jakiś czas pare miesięcy zrobic badanie krwi. Pytałam o dziecko czy moze ewentualnie bolerioza zakładając że ten kleszcz mi ja wpuścił przejść do dziecka to lekaraka powiedziała że nie ma szans bo to jakoś sie rozchodzi pod skura a nie w krwi i do łożyska nie dojdzie tak że dziecko jest bezpieczne.

Gość malutka uwaga
Mówimy oczywiście o BORELIOZIE...

Gość panikareczka
tak o boleriozie

Gość panikareczka
dasia bardzo mnie uspokoil twoj wpis dzieki

Gość Anialisa
Panikareczko, nie bolerioza, tylko BORELIOZA. Zwróć uwagę, najpierw jest R, a później L.

witam!nie panikuj.twojej coreczce nic nie jest.ja tez ma bolerioze-rozpoznana 4-lata temu.leczylam sie w szpitalu-2 tygodnie.od 7 miesiecy jestem mama cudownego chlopczyka i chce cie uspokoic,ze bolerioza nie jest zarazliwa i nie przenosi sie jej na plod,wiec mozesz byc spokojna.wiem,bo sama wypytywalam o to lekarzy, specjalistow. pozdrawiam!

witam!nie panikuj.twojej coreczce nic nie jest.ja tez ma bolerioze-rozpoznana 4-lata temu.leczylam sie w szpitalu-2 tygodnie.od 7 miesiecy jestem mama cudownego chlopczyka i chce cie uspokoic,ze bolerioza nie jest zarazliwa i nie przenosi sie jej na plod,wiec mozesz byc spokojna.wiem,bo sama wypytywalam o to lekarzy, specjalistow. pozdrawiam!

Gość panikareczka
tak to prawda miala byc borelioza

Gość panikareczka
dziewczyny dzieki za otuche i wsparcie

Gość panikareczka
prosze napiszcie mi cos wiecej na temat leczenia jak dlugo i gdzie w domu czy musze pojsc do szpitala na jakis czas ???