Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia wawa

wybór wózka-zawrót głowy...doradzcie

Polecane posty

Gość asia wawa

teoretycznie mam jeszcze sporo czasu,mimo tego rozgladam sie i rozgladam i patrze i oglądam. dostaje zawrotu głowyod tych wszystkich wózków i już sama nie wiem co o tym wszystkim myślec. ceny sa bardzo zróznicowane,modele tez, nie mówiąc już o parametrach... osiem lat temu jak rodziłam syna było troche inaczej a mianowicie -wózek głeboki to był głeboki a jak już w zestawie była spacerówka to uwierzcie,ze się do niczego nie nadawała.to było takie twarde siedzisko,które po zamontowaniu było gdzies wysoko w górze..tragedia .. oczywiscie były i fajniejsze wózki gdzie była i gondola i spacerówka,ale to były takie ceny,że lepiej było kupic tez zwykły głeboki a póżniej super spacerówkę i też tak własnie było w moim przypadku. na chwile obecna jak tak patrze na te wszyskie dzieciece bryczki to już sama nie wiem czym się sugerowac,no głupia jestem totalnie.... znajduje podobne wózki o tak róznych cenach,ze ho ho.... moze zamieszczajcie tu swoje dobre rady odnośnie tego na co zwracac uwagę przy wyborze,kupnie wózka,napiszcie jakie Wy macie pojazdy i dlaczego zdecydowałyście sie właśnie na nie,jakies plusy i minusy ,jesli oczywiście wyszły w praniu i wpisujcie chociaż orientacyjne ceny... z góry dziekuje za Wasze opinie.wiem,ze nie ma sie co dac zwariowac,ale wydaje mi sie,ze ten zakup trzeba wyjątkowo dobrze przemyslec. pozdrawiam

Gość mysiii
Hej :) Ja miałam wózek wielofunkcyjny - anmar - nic specjalnego - mało zwrotny, ciężki - jako głęboki jeszcze jeszcze jako, jako spacerówka z przełożoną rączką masakra. Plus - nie był drogi- ok 500 zł, jak mały miał 6 mc - kupiliśmy normalną spacerówkę - inglesine - na mniejszych kółkach. Jedynie w zimie uzywaliśmy na sperach spacerówki od wielofunkcyjnego bo jest obszerniejsza. U mnie dochodziło jeszcze to że dźwigałam wózek jedno piętro i jednak 7 kilo to nie 13. No i względy samochodowe tzn - jadnak spaceówka zajmuje mało miejsca. Na dzień dzisiejszy jakbym miała kase to kupiłabym dobry wózek na dużuch kołach, ale skrętnych typu mutsy i ewentualnie wózek do auta - laske

Gość tez szukam

Gość tez szukam
wymarzony: dość lekki mimo tego,że mieszkam w bloku z winda to mam kilkanaście schodów od klatki do windy,a dodatkowo nie mam auta wiec jak już to będe poruszała się autobusem wiec nie moze to być wielki szerajny wózek bo nie dam sobie z nim rady...taka prawda:) koniecznie ze skretnymi przednimi kołami bo mam doświadczenie z "nieruchomymi "i to zupełnie nie dla mnie... dosć duza gondola nie jakas tam 70 cm bo dziecko urodze w listopadzie...(chętnie z regulowanym oparciem właśnie w gondoli) z dobrą amortyzacją,dośc cichy tak żeby był niewiele słyszalny dla otoczenia...

Podam Ci wózki, które mają największą gondolę ale do superlekkich nie należą: Mikado ox ford Roan Marita Jedo Bartatina Bronco Hauck Group TRAXX (tu wymiary: 84 x 40 x 29 cm) z tańszych : CONECO V3 (nie toledo i nie ta wersja z 2008 - wiem bo mierzyłam córkę do nich) POWODZENIA! Ja szukam spacerówki i ręce mi już opadają - jak sa juz istotne dla mnie funkcje to wygląd beee i na odwrót :o

Może nie są tanie ale na pewno je sprzedasz, zawsze możesz kupić używany. Ja np. sprzedaje swój i wyglada jak nowy bo ledwo wyjecjany na spacer, fajny ... ale ciezki na 3 pietro w bloku.

Ja uzywam Jane Nomad- zalet duzo, ale moznanalesc je tez w innych wozkach. Najwazniejsze to: -duze kolka, ale niepompowane! W piankowe tyle razy cos mi sie powbijalo ze nie chce myslec co by sie dzialo przy poprzebijanych dentkach. -skretne kola-wygodne prowadzenie, lepsza zwrotnosc, w razie potrzeby mozna kolka zablokowac (nigdy jeszcze nie korzystalam z zablokowania, ani w lesie, ani w innym terenie) -duza ,ciepla gondolka w sam raz dla zimowego maluszka. -super system wypinania i wpinania gondoli lub fotelika. Da sie to zrobic jedna reka -gondola dostasowana do przewozu dzieci w samochodzie (ma atesty) -duzo dodatkow np. wygodna do zakladania folia przeciwdeszczowa, moskitiera, torba na pieluszki z przewijaczkiem, pojemna torba pod wozkiem -jeden z najlzejszych wozkow na rynku Minusy: -slaby dostep do sporej siatki pod wozkiem -spore gabaryty wiec nie w kazdym bagazniku mozna przewiesc

Aaaa no i nie znam opini o tych wózkach, bo mi sie nie podobały zbytnio wiem tylko, ze maja duze gondole, może Chemical ma racje, może trafił sie trefny model ;) nie wiem - najlepiej wybrać sie do sklepów i obejrzeć na żywo, przetestować w miar możliwości. Ile wózków tyle opinii.

Ja uzywam Jane Nomad- zalet duzo, ale moznanalesc je tez w innych wozkach. Najwazniejsze to: -duze kolka, ale niepompowane! W piankowe tyle razy cos mi sie powbijalo ze nie chce myslec co by sie dzialo przy poprzebijanych dentkach. -skretne kola-wygodne prowadzenie, lepsza zwrotnosc, w razie potrzeby mozna kolka zablokowac (nigdy jeszcze nie korzystalam z zablokowania, ani w lesie, ani w innym terenie) -duza ,ciepla gondolka w sam raz dla zimowego maluszka. -super system wypinania i wpinania gondoli lub fotelika. Da sie to zrobic jedna reka -gondola dostasowana do przewozu dzieci w samochodzie (ma atesty) -duzo dodatkow np. wygodna do zakladania folia przeciwdeszczowa, moskitiera, torba na pieluszki z przewijaczkiem, pojemna torba pod wozkiem -jeden z najlzejszych wozkow na rynku Minusy: -slaby dostep do sporej siatki pod wozkiem -spore gabaryty wiec nie w kazdym bagazniku mozna przewiesc

On się nie popsuł, on jest po prostu źle zaprojektowany. W wolnej chwili napiszę.

Wózek Mikado Ox-Ford: -strasznie wielki. Nie mogłam go znieść w klatce schodowej "na biodrze", bo się nie mieścił w poprzek. Nie mieścił się nigdzie :o Waży niby 13,7 kg, ale przez to że jest taki szeroki i nie ma jak chwycić ani ja, ani mąż nie mieliśmy siły go wnieść. Teraz kupiłam Emmaljungę Scooter, waga podobna, ale jest węższa - wnoszę sama z dzieckiem w środku na 2. piętro. -gondola ładna, spacerówka okropna i badziewna. Wszystko wisi, na jakiś gumkach się trzyma, makabra. -budka hałasuje -najwyższa pozycja oparcia jest w zasadzie półleżąca. To był główny powód konieczności wymiany wózka. Dziecko nie mogło się oprzeć, bo patrzyło w niebo :o -za długie siedzisko - długie jak w dorosłym krześle. Dziecko albo się opierało, albo trzymało poręczy. Lusia lubi się trzymać tego pałąka, więc siedziała w wózku 10 min aż jej się plecki nie zmęczyły, a potem kazała się nosić :o -za twarde siedzisko - niewygodne. -oparcie jakieś takie dziwne, że po rozłożeniu na płasko było o 1/3 krótsze, niż w pozycji "pionowe" (która nie była pionowa). -przez to, że są te paski to nie sposób wózka po schodach "sturlać" - na każdym schodku podwozie odskakuje, potem opada reszta stelaża, rzuca, hałasuje i w ogóle człowiek po takim sprowadzaniu tego wózka z 2. piętra był zmachany jak koń po westernie. -oparcie w gondoli niby jest podnoszone, ale tak naprawdę jest do kitu, bo jest tak krótkie, że dziecko musi superstabilnie siedzieć, by tak jeździć. Już lepiej w spacerówce wozić, gdzie dziecko może główkę chociaż oprzeć. -pasy służą przyczepieniu dziecka do oparcia. Oparcie jest półleżące. dziecko jest zmuszane do patrzenia się w niebo/w słońce. -w spacerówce dziecko siedzi na wielkiej, metalowej napie. -wózki na allegro się nie sprzedają, jak ktoś kupi to za 100-200z na licytacji.

Gość amanda r
może jeszcze ktos sie wypowie?

Gość amanda r
Gość wózek
ja polecam wózki firmy adbor ja mam model picollino i jestem z niego bardzo zadowolona jest to wózek wielofunkcyjny gondoloa jest duża i przestrzenna ma duże pompowane koła i anirazu go nie przebiłam ta jak ktoś pisał wyżej bardzo lekko się go prowadzi mimo że swoje waży 17 kg ale naprawde jest bardzo wygodny polecam!!!

Gość wózek
zapomniałma dodać ze ma regulowaane siedzisko także w gondoli oraz regulowaną wysokośc rączki torbe na pileuchy kieszonkę z tyłu budy odoinaną tylna część budy folie przeciwdeszczową i moskitiere i duża torbę pod wózkiem

jesli zdecydujesz się na volanta to nie kupuj u krsnala :O ja u niech kupowąłam i dobrze, ze zaczełam na 2 mieisące przed porodem bo ledwo się wyrobili :O najpierw przysłali mi 2 lewe adaptery, złe koła bo piankowe ja zamawiałam pompowane - co za tym idzie zła ramę ! do tego porysowaną, po zgłoszeniu reklamacji przysłali mi połamane pompowane koła, do tego z 2 róznych kompletów i używane :O fotelik przysłali w osobnej paczce po miesięcznym upominaniu :O co do samego wózka - narzekałam narzekałam, jak sobie obecnie inne potestowałam to sie okazało , ze niepotrzebnie narzekałam :D:D wózek prowadzi sie rewelacyjnie, ma super amortyzację itd minus -folia przwciwdeszczowa- khm tylko na budkę !! - trzeba sobie dokupic uniwersalną :D:D -moskitiery nawet nie oglądałam :P -budka od gonodli zaczeła mi po 2 miesiącach hałasować :O - no i jest taki trochę nieszczelny - osłonka na nózki jest ta sama i do gondoli i do spacerówki , tyle, ze w spacerówce jakos niezbyt przylega do wózka :D:D:D:D

ten pierwszy mi sie podoba----mam taki bardzo podobny