Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa1578

Moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne - pytanie do doświadczonych

Polecane posty

Gość nowa1578

Witam w piątek zaczęłam brać tabletki. Okres dostałam ok.12 w południe a pierwszą tabletkę wzięłam o 20. Dzisiaj już szósty dzień. Wczoraj myślałam, że już krwawienie mi ustało, tymczasem dziś znowu ze mnie chlusnęło :O Wcześniej nie miałam tak, żeby okres trwał 6 dni. Czy to normalne i kiedy wreszcie skończy mi się okres? Proszę o odp :)

Gość nowa1578
???

Gość jeśli to pierwsze
opakowanie to możesz miec plamienia jeszcze przez miesiąc niestety

Gość nowa1578
Tzn. że ten okres może mi się ciągnąć nie wiadomo ile? :( Bo to nie jakieś tam drobne plamienie, ale normalna krew, w dużej ilości zresztą :(

Gość nowa1578
Proszę o więcej opinii :( !!!!!

Gość prawdę ci napisała
ale to może oznaczać, ze masz źle dobrane tabletki :-O jakie badania robił ci lekarz zanim je przypisał?

Gość nowa1578
Robił mi cytologię. To wszystko. Ale może to się jeszcze unormuje? Czy jak się bierze tabletki to zawsze ma się krótki okres ?:O

Gość SPLIT83
hej nic sie nie martw pierwszy miesiac zawsze tak jest. Ja tez tak mialam. Po prostu mozez miec plamienia przez caly miesiac ale niekoniecznie. Nie mart sie przeczekaj w przyszlym mieisacu bedzie lepiej :)

Gość nie zawsze
ja mam taki sam jak przed pigułkami czyli 7 dni , ni mniej ni więcej

Gość nowa1578
Dzięki, trochę mnie pocieszyłyście, bo już się zaczęłam martwić :O

Gość spec od zadań specjalnych D
nie martw się!! gdy skonczysz op[akowanie normalnie tak jak trzeba odstaw tabletki, dostaniesz okres, gdy znów zaczniesz je brać a nadal bedzies zplamić wtedy idz do lekarza :D bo moze za silne troche, spokojnie nic sie nie stanie. odnosnie tabletek to najbardziej mnie smieszy ze ktoś wierzy w to że one powodują urodzenie bliżniaków czesniej niż normalnie, ktoś pomylił, leczenie i zapłodnienie in vitro.... pełno plotek krąży, że się tyje czy cos owszem tyło się kiedys! bo tabletki kiedyś były o 100 razy silniejsze.

Gość karolinciaa
Ja tez biore własnie pierwsze opakowanie, zdarzaja sie krawienia, a plamienie jest cały czas wiec sie nie martw ;) organizm jakos mmusi zareagowac na zmiane a kazdy reaguje inaczej ;)

Gość doswiadczona w wielu kwestiach
Spoko wodza. To normalne. Mozesz miec krwawienia przez cale 21 dni ;) plamienia - nie krwawienia, jesli bedzie sie z Ciebie doslownie lało przez cały czas, to idź do gina. Krwawienia z odstawienia po pierwszym opakowaniu tez wcale nie musisz miec. Moze sie pojawic na przyklad 7-dnia przerwy albo nawet wcale. Wszystko zalezy od organizmu. A plamienia w czasie brania tabletek mozesz miec nawet przez pierwsze pol roku brania. Ale rzadko sie to zdarza, zwykle organizm szybko sie przystosowuje do innej zawartosci hormonow :) gin Ci nie opowiedzial wszystkiego? pozdrawiam.