Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula84

zarażenie bakteriami w laboratorium

Polecane posty

Gość anula84

Witam, miałam dziś nieprzyjemne zajście w laboratorium bakteriologicznym. Chciałam zanieść wymaz do analizy , drzwi od laboratorium były zamknięte. Wyszła z nich pielęgniarka i powiedziała,żebym weszła. Weszłam do laboratorium i zastałam panie, wcinające śniadanie, które mnie opieprzyły ,że tam weszłam, że to zabronione i szczególnie że w ciąży. Pielegniarka wzięła wymaz i wyszłam. Po wyjściu stamtąd cały czas nie daje mi spokoju pytanie czemu mnie wyrzuciły, czy może było jakieś zagrożenie bakteriami i czy nie zaraziło się przez to moje dziecko ? Nie spytałam o to tam wtedy. Wiecie czy akie zarażenie byłoby możliwe? Pomóżcie, bo ja już odchodzę od zmysłów

Gość anula84
up

Gość kiedyś pracownik laboratorium
Nic się Tobie nie stanie. Jedynym zagrożeniem w takim miejscu mogą być lampy bakteriobójcze, które jak sądzę były wyłączone, skoro panie tam sidziały ;)

Gość anula84
panie siedziały zdaje się w jadalni, bo chyba nawet one nie mogłyby jeść posiłków w miejscu, gdzie bada się materiały???

Gość NO ALE CHYBA NIE JADŁY
W miejscu, gdzie się materiał pobiera? No i w ogóle, czy ten wymaz robiła przy tych biesiadujących?

Gość anula84
ja tylko przyniosłam próbkę z pobranym wymazem żeby oddać ją do badania, ale kobieta się strasznie zirytowała, że tam weszłam, a byłam tylko na korytarzu, do żadnych pomieszczeń nie wchodziłam, nawet do tej jadalni

Gość kiedyś pracownik laboratorium
No to w takim razie nieładnie ze strony tych pań :)

Gość anula84
mój lekarz powiedział mi, że reakcja tej pani wynikała najprawdopodobniej z ich wewnętrznych norm, a nie z tego, że mnie czy dziecku coś mogło zaszkodzić:) a ja tak myślę sobie teraz, że pewnie jeszcze poza tym przeszkodziłam im w jedzeniu;)