Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

A mi się wczoraj spodobal facet w sandałach.

Polecane posty

Gość zmanierrowana krytykantka
ike grzecznie pytasz czy wstajac w pracy od laptopa biore kapiel? odpowiadam - nie, nie biore kapieli. w domu biore prysznic ale nie po rozmowie z toba (wami). mam nadzieje, ze ta odpowiedz satysfakcjonuje cie(was). jesli potrzebujesz jakichs detali -dotyczacych srodkow kosmetycznych jakich uzywam - sluze. napisz tylko, ktore firmy odbierzesz jako atak na siebie (was) a omine te nazwy

Witam wszystkich :) retro \"Od sandałów sto razy gorsze są (...) spodenki powyżej kolana\" "do pół lydki! i ani centymetra krócej!!" To zależy od kontekstu całości postaci:) Analogicznie - kobieca łydka, która błyśnie zachęcająco w rozcięciu wieczorowj kreacji jest bardziej zmyslowa od podanych na patelni plaży ud odsłoniętych po samą wchodzącą końcówkę stroju plażowego. I co? Czy to znaczy, że te uda nie mogą być ładne, bo są na wierzchu? Z męskimi kolanami tak samo... Jak facet nie ma śmiesznych nóżek jak patyczki, to dlaczego nie? ----- Co do samych sandałów (bez skarpetek). Moze należałoby się pochylić na tematem braku w nich osławionych skarpetek. Stopy bez skarpetek, wystawione na świeże powietrze podczas upałów, choćby w pociągu ;) po krótkiej wdzięczności w postaci nieskrepowania, zaczynają oddawać naturze, krople boskiego potu, który nie mogac z wdzięczności wchłonąć się w bawełnę, trafia bezpośrednio w eter przedziału. Osobiście nie noszę sandałów, bo po prostu nie lubię. Bez podtekstów o stylu, wygodzie, \"niedbałej męskiej elegancji\", itd. \"Otwarte\" obuwie kojarzy mi się z wypoczynkiem plażowym albo domowym zaciszem. Lepsze są przewiewne sportowe buty. A faceci w sandałach nie budzą żadnych emocji. Każdemu wolno chodzić w tym, w czym się dobrze czuje. Kobiecie można wybaczyć nawet tipsy :p jeśli ich posiadanie może zrekompensować innymi bardziej przystającymi przymiotami :p Du(ch)owymi, oczywiście :D --- komiczne "Szukanie - możesz pisać pod swoim nickiem" Rozbrajająco brzmi:p Ten post, który właśnie czytasz, jest moim dziewiczym w tym temacie:D:D:D Dzięki za inteligentną prowokację w celu przyłączenia się do dyskusji:p --- retro "Taki dobry kawał męskiego mięcha delikatesowego. Stasiuk dawal nadzieję na jeszcze coś poza tym." Na "pięć lat kacetu" w wagonowym pomieszczeniu 2x2m z facetem w sandałach bez skapretek podczas upału przy niesprawnie działającej wentylacji i niemożliwości otworzenia okna w przedziale pociągu dalekobieżnego bez możliwości wyjścia na korytarz ze względu na tłok a tu jak na złość skończyły się nawilżające chusteczki zapachowe a obiekt marzeń po odłożeniu lektury właśnie wyciągnął kanapkę z żółtym serem i gotowane jajko z towarzyszeniem propozycji: "sie pani częstuje..." :D:D:D ---

ale ja właśnie o prysznic pytałam :) co do srodków kosmetycznych - my ike - zdajemy sobie sprawę, że używasz na pewno takich, jakich my w swoim przymałym mieście ( aczkolwiek wojewódzkim) nie mamy- nie odbieramy broń boże tego jako atak na naszą osobe- jak również nie odbieramy jako atak tego , że narażona jesteś na wstrząs psychiczny dzięki wiekszości marnego społeczeństwa- przeciwnie- tak jak wspomnieliśmy współczujemy bo musi byc to okrrrropne przeżycie

zmanierowana, mozliwe, nie znam wszystkich mniejszych miast, pisze na przykładzie swojego natomiast pozwolę sobie jeszcze na jedno osobiste spostrzeżenie, w Polsce zaobserwowałam przesadę, wrecz snobizm na punkcie odzieży i nadmierne ocenianie innych wg kryterium ich garderoba dla mnie to jest wieśniackie i tyle nie razi mnie np. czyjś niemodny strój, moge tylko stwierdzić, ze taki jest (jak uczyniłam w odniesieniu do wielu mieszkańców stolicy) ale nie uważam tego za jakiś element wart większego zaprzątania sobie głowy

pola ja wlasnie nie pisze o modzie tylko o jakosci moim zdaniem cos takiego jak moda na konkretny stroj obowiazuje wlasnie w malych miasteczkach - i to jest razace

ike nudna jestes

nie ma problemu dla ciebie mogę byc nudna ;)

zmanierowana, coś takiego, o czym piszesz najbardziej wyraźnie mozna zaobserwować w centrach handlowych stolicy, prawie wszystkie dziewczynki robiące odzieżowe zakupy ubrane na jeden, wg handlowców osługujacych sklepy odziezowe aktualnie obowiazujacy styl mam porównanie, wierz mi (i nie tylko z moim miastem, a np również z innymi krajami chociażby)

Krytykantka wtrącę się:D chociaż takie tematy są faktycznie ważne i poważne;) Otóż w małych butikach w mniejszych miasteczkach można kupić o wiele lepsze, oryginalniejsze i ładniejsze rzeczy niż w galeriowych szmateksach. Gdy widzę co drugą dziewuszkę w podobnej sukience/ bluzeczce itd odechciewa mi się tam iść;)

"właśnie wyciągnął kanapkę z żółtym serem i gotowane jajko z towarzyszeniem propozycji: "sie pani częstuje..." Szukanie, a miałam zamiar za jakiś czas - tak z czystej ciekawości - sprawdzić te osławione już na kafe pociągi wiesz, zeby było o czym z Wami rozmawiać, a nie tylko czytać i ewentualnie teoretyzować ;-) niestety, trochę mnie zniechęciłeś :-D

moze nie mam racji ja nie mam porownania pare razy bylam w malych miejscowosciach ale nie kupuje tam ubran a te w oknach wystawowych nie podobaja mi sie poza polska i w polsce kupuje ubrania w tych samych sklepach lub podobnych. ale (skrytykujcie prosze )nigdy nie kupuje tanich rzeczy

pola ja nie jeżdżę pociągami, to nie wiem. Te fantastyczne jajka gotowane to wspomnienia z wcześniejszych lat :) Jeśli z koniczności wypadnie publiczny transport to tylko w postaci małego busa ew. autokaru na dłuzsze trasy krajowe. Ale czym się różni mały 8-10 -osobowy bus od 6-8-osobowego przedziału? Chyba tylko brakiem wędrujących po przedziałach handlarzy piwem i stada kiboli:D zmanierrowana krytykantka "moim zdaniem cos takiego jak moda na konkretny stroj obowiazuje wlasnie w malych miasteczkach - i to jest razace " "Obowiązuje" wszędzie. Tylko nieco inna, nie sądzisz?

nie, nie sadze w wiekszych miastach moda jest szerszym pojeciem na przyklad -kolor, styl a w mniejszych -konkretna rzecz jest modna i to w popularnych kolorach tak to widze

zmanierowana, chyba nie zrozumiałaś tego fragmentu, ze "moda obowiazje wszedzie, tylko nieco inna" :-) w ogóle nie wiem, czy zauważyliście, ale obok jest już koleny topik na temat sandały +/- skarpety: faux pas czy nie faux pas? robi się z tego powazny narodowy problem :-D Szukanie, też czasem korzystam z jakiegoś busa, szczególnie kiedy trzeba podróżowac trochę dalej w warunkach wiążących się z porą po zachodzie lub przed wdschodem słońca, ale z na szczescie z towarzyszami podróży - amatorami kanapek jakos nie miałam do czynienia gorzej, jeżeli ktos akurat chce nadrobić wszystkie zaległe rozmowy telefoniczne ... tyle, że to juz teraz norma w większosci publicznych miejsc, trzeba chyba mieć w pogotowiu słuchawki z muzyką i tyle :-)

a ja uważam wręcz przeciwnie- w mniejszym mieście nie ma tak wielkiej potrzeby bycia "sezonową i na topie" w duzych miastach zwłaszcza w centrum od sezonowych pań aż bolą oczy

mniejszych miastach od....? Większość "atrybutów wielkiego świata" (których mieszkańcy stanowią jednak mniejszość) dociera do do wiekszości zamieszkałej poza "elitarnymi" stolicami mody. A czasem w ogóle nie zdąży dotrzeć, bo na kołowrotek szybszego życia kręcący się w tych szybszych miejscach nawinie się już następna moda, a poprzednia umiera śmiercią naturalną po drodze do "nizin". Jeśli mieszkasz w Warszawie, to podejście "modnej" mieszkanki centrum Mediolanu do twojego stylu może być delikatnie mówiąc - mało europejskie... Nawet bez uwzględnienia faktu, że najnowsze kreacje zostały przywiezione wlaśnie z Mediolanu kilka tygodni wcześniej. Tak to działa w praktyce. I jak wiesz, nie tylko dotyczy stroju. I przypuszczam, że to właśnie sygnalizuje ike, choć w sposób malo dla ciebie satysfakcjonujący :)

zlosliwa w duzych sklepach mozna kupic rzeczy oryginalne. trzeba miec oryginalny gust zeby cos takiego kupic i w malym miescie i w duzym.

w kwestii formalnej: jestem całkowicie przekonana że Szukanie pisze zawsze i wyłącznie pod swoim nickiem. pewnie nawet gdyby chciał, nie mógłby pod innym, bo byłby natychmiast rozpoznawalny.... oczywiscie, dla tych którzy go z uwagą i szacunkiem czytają:) dla innych nie. Inni mogą go pomylić choćby i z psedło.... a kto wie, może nawet i z Jarkiem 84...?:)

pola słuchawki na uszy, wktórych słychać dźwięki tak usypiające, że zagłuszają pracę silnika:) A jak się fantastycznie słucha disco polo, kiedy za oknem lany zbóż i krówka się popatrzy na pasażerów, bo poczjue więź duchową z przeżuwającymi jajko?:D

Widzisz zmanierowana nie wszystko mi sie podoba co jest modne. Zawsze wybieram tylko to co mi pasuje,w czym dobrze sie czuje. W Krakowie ludzie chodzą dziwnie ubrani,no może wieczorem jest estetyczniej. Teraz patrząc przez okno nie widze na kobietach nic modnego, o przepraszam w tym sezonie królują żółte szorty z obcisłym topem . Wiec pół Kraka w tym łazi. Mode my tworzymy ,a nie moda nas

"a ja uważam wręcz przeciwnie- w mniejszym mieście nie ma tak wielkiej potrzeby bycia "sezonową i na topie" w duzych miastach zwłaszcza w centrum od sezonowych pań aż bolą oczy" Ike, też tak myślę

retro Nie mam potrzeby pisać pod innymi czarnymi nickami. A rzucone w biegu zdanie na pomarańczowo - czasem się zdarzy bez oglądania się na temat dyskusji. Przed/po logowaniu. Rzadko raczej. A styl... Piszę jak myślę, ale każdy ma drugą stronę osobowości :) Z Jarkiem też mogłbym porozmawiać po Jarkowemu. Może spróbować?:p

Szukanie spóbować!! zamawiam miejsce w pierwszym rzędzie!

"nie zdąży dotrzeć, bo na kołowrotek szybszego życia kręcący się w tych szybszych miejscach nawinie się już następna moda, a poprzednia umiera śmiercią naturalną po drodze do "nizin"." a jaki przy tym napęd gospodarczy dzięki przesunięciu zasobów finansowych z kont/kieszeni starajacych sie być zawsze na bieżąco z modą mieszkańców wielkich miast przeciez co sezon mamy niemal skrajne propozycje tego co wg dyktatorów (chociażby tylko sieciowek) jest nizbędne, a wiec należy koniecznie nabyć w celu prezentowania się zgodnie z obowiazujacymi trendami

żeby byc naprawdę stylowo ubraną , trzeba mieć własnego krawca wtedy możemy mówić o własnym stylu-wielkim stylu wszystko inne robione jest pod popyt i lansy- nawet klasyka ma swoją modę ja osobiscie cenię osoby które noszą to w czym dobrze się czują, które maja swoje kolory, "swój styl" noszenia się i równie dobrze katalogi z moda mogłyby dla nich nie istnieć sami ty mówisz o żóltych ciuchach ja mówię o workach które na potrzebe chwili sa nazywane tunikami brrrrrr

Gość pomylić choćby i z psedło
przy takim aj kiu ??? Niemożliwe !!! Zaraz sie dowiemy, że to było z jaklichś względów celowe, przemyślane, świadome czy jakieś tam inne, ale to nie była pomyłka !!! ;)

.. chociaz szukanie, wybacz uwagę, czasem mam wrażenie że Twój styl posiadł Ciebie, a nie odwrotnie.... :) jak sądzisz..? czy faktycznie mógłbys zacząc pisać w zupełnie innej konwencji..? nie wiem, na przykład... na przykład... po komicznemu też byś umiał....?:) może poprosimy o próbkę tej drugiej a może nawet i trzeciej osobowości...? :) 🌻

justynko- nie oszukuj się :P :D