Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o pomoc....

Podróż poślubna-Tunezja,polećcie dobry hotel..

Polecane posty

Gość Proszę o pomoc....

Witam! Wybieramy się w podróż poślubną do Tunezji, ale kompletnie nie mamy pojęcia do jakiej miejscowości najlepiej się udać żeby wypocząć, ale jednocześnie żeby było blisko do centrum. I oczywiście najważniejsze żeby trafić do naprawdę dobrego hotelu. Bardzo proszę osoby, które już tam były o podanie wartych odwiedzenia hoteli i zaufanych biur podróży. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość fioletwooo*24
podobno *** to niski standard

Gość Proszę o pomoc....
My szukamy 4 lub 5 gwiazdkowego hotelu.

Gość dejzi69
tunezja jest lipna,juz turcja lepsza,pyt.o tunezje 6 znajomych pod rzad i kazdy odradzal i nie polecal,a byli dosc dlugo i sa szczerzy,wiec by mnie nie oklamali,bo nie maja powodow.bedziesz zawiedziona.nie macie wiecej kasy na podroz?juz bym wolala inne miejsce np.egipt.lipa na maxa.

Gość fafarafaa
Ja wybieram się do Turcji i hotel wybrałam głównie kierując się opiniami z neta, ustaliłam termin i przedział cenowy i po kolei sprawdzałam opinie o danym hotelu, np. na www.wakacje.pl Ale najczęściej wystarczy jak wpiszesz nazwę hotelu w googlach i Ci się różne serwisy z opiniami pojawią. Życzę udanej podróży poślubnej :)

hej fafarafaa --> a gdzie bedziecie w turcji? my lecimy na początku wrzesnia do Yalikavak na Wybrzeżu Egejskim

Gość Proszę o pomoc....
A w Egipcie może ktoś polecić coś ciekawego? chodzi mi o sprawdzony hotel, w którym nie będzie karaluchów, jedzenie na poziomie i pomocni Ci co tam się zajmują polakami na miejscu (wyleciało mi z głowy to słowo;P)

Gość Proszę o pomoc....
Turcja też może być..

Gość Proszę o pomoc....
O właśnie, dzięki:)

Gość bylam w Tunezji w
5 gwiazdkach, a moze 4i poł, bylo super,czysto, ekstra zarcie, nie pamietam nazwy,ale najpierw wrzucalam w internet nazwe hotelu i czytalam komentarze. Zrob to tez (ludzie, ktorzy byli pisza swopje uwagi, daja tez swoje zdjecia, np z 4gwiadkowego wrzucili zdjecia ze strasznym syfem kolo basenu. i pisali o zatruciach,). Raczej nie bierz ponizej 5 i wszystko przedtem sprawdz)

Gość bylam w Tunezji w
w Egipcie tez bylam w 5 gwiazdkach, rezydenci niepotrzebni, wszystko na tablicy ogloszen, tez bylo super. Sprawdzaj tez polozenie, bo czasem na plaze woza autobusem, co jest do kitu. Ja mieszkalam nad samą rafa koralowa,moglam isc na plaze ,kiedy chcialam. Wszystko dokladnie sprawdzaj w necie!!!

Gość Proszę o pomoc....
Sprawdzam w necie, ale o każdym hotelu oprócz pozytywów znajduję negatywy i sama nie wiem co o takim hotelu myśleć:/

Gość djzi69
turcja hotel artside z l tour w sz-n,filia niemiecka.polecam,5 gwiazdkowy.

Gość MARCUS
Byłem w Tunezji. Warto zobaczyć. W sumie byłem w Skane niedaleko Suss w hotelu 3.5* z opieką polskich animatorów. Animatorzy to najlepsza rzecz jaką pamiętam z Tunezji, super ludzie i ci z Polski, z Niemiec i miejscowi. Jedzenie ciągle to samo - no taka czwórka minus. Hotel - cóż róznie bywało z klimą w pokojach, ale czysto i zawsze posprzątane, z lokalizacją było nie tak jak na folderach, biuro zataiło ze niedaleko jest elektrownia i kominy widoczne z brzegu. Na plaży przy wodzie niestety non stop pełno zielonej trawy którą rzadko sprzątano. Plaża czysta, woda bardzo ciepła ok. 25-30 stopni.Baseny czyściutkie i zadbane. Piwko w all inclusive - słabiutkie, drinki praktycznie bez alkoholowe he he. Napoje pod dostatkiem od praktycznie rana do 23.00. Blisko miejscowość Suss, około 10min autem - fajna medina i było co zwiedzać.Polecam wycieczkę do Tunisu do muzeum ceramiki, do Sidi Bu Side, do Kartaginy - 1 dniowa - maraton niezły, ale spoko, było co popatrzeć. Tunezyjczycy - targuj się na maxa od najmniej 50% wywoławczej ceny. Polecam zakup CD z muzyką tunezyjską. PS. Byłem w 2004 roku w Scan Holiday i nie żałuje. W porządku biuro, rezydent, organizacja i uwzględnili moją reklamację pisaną po powrocie. PS. Miłych i udanych wakacji Pozdro Marcus http://videobeta.com/

Gość fafarafaa
My do Turcji na urlop, a nie podróż poślubną :) Lecimy do Alanii, hotel 3* Gunes House&Sun Time. Główna zaleta to bliskość do centrum, ma dobre opinie i dlatego go wybrałam. Ale na negatywy też trzeba patrzeć trochę z przymrużeniem oka, bo zawsze znajdą się narzekacze, co im nigdy nic nie pasuje.

Gość tunezja jest brudna i
do jedzenia jest tylko mortadela

Wiatam, ja byłam w Tunezji 2 lata temu i muszę t5am wrócić, byłam w hotelu Samara 4* w Sousse . Hotel mi sie bardzo podobał, animacje super, jedzonko jak najbardziej urozmaicone do centrum niedaleko na nogach 15 minut, a do plaży przejście przez ulicę i nie jest to żaden problem a podziwia sie piękne palmy , a zajmuje to ok 2 minuty. Obok hotelu jest dyskoteka za free wiec można sie pobawić. Serdecznie polecam. Ja jade w tym roku do Egiptu do SEE Gula :-)

ClubHotel MAGIC LIFE Manar IMPERIAL w Hammamet - znakomite miejsce, świetnie się bawiłam, wypoczęłam jak nigdy. Organizacja wszystkiego zajęła się firma turystyczna Bon Voyage, więc nam zostało jedynie podpisanie tego co potrzeba i wpłata. Bardzo fajne i przepiękne miejsce.

w Tunezji jeszcze nie byłam co prawda, ale padły pytania co do innych krajów: Egipt polecam szczerze SUNNY DAYS EL PALACIO 4,5* własna plaża, w wersji all masz full wypas, przepiękna rafa koralowa tuż obok hotelu (niestety dno kamieniste, ale ładniejsza niż na wycieczce statkiem), dyskoteka i wystepy wieczorem, animacja super, jedzonko przepyszne od plackow na sniadanie bo osmiorniczki na kolacje. Hotel ma kilka restauracji i wybor jest niesamowity!! My lecielismy na koncu pazdziernika poczatke listopada i pogoda byla super. Turcja- polecam plaże Alanyi!!! Jest cudnie, blekitna woda i czysciutko. Nazwy hotelu nie pamietam, ale sa dwa wysuniete maksymalnie w kierunku morza, takze sniadanie jadlo sie praktycznie na plazy. Hotel co prawda 3 gwiazdkowy, ale bylo czysto, obsluga przyjazna, jedzenie troche monotonne, ale sa tanie knajpki z pysznymi kebabami przy promenadzie. Widoki przecudne, my mielismy akurat na zamek na wzgorzu. Blisko centrum i targow, takze wieczorem mozna robic spacerki do portu. Polecam zboczenie z drogi glownej i wstapienie do restauracji dla tubylców,pyyyycha. I na wtorkowym targu mozna zakupic np.surowe owoce morza, znajduje sie tam tez restauracja w ktorej zaraz ci to ugotuja!!!! I warto wypozyczyc auto i pojechac samemu w gory,za tame! Piekne widoki i zbocza z drzewami pomaranczowymi:-) Osobiscie do Turcji wrocimy na pewno bo nas urzekla, egipt nie bardzo pomimo hotelu!!! Nie wiem jak część egejska, bo tam jeszcze nie mielismy okazji! Teraz też szukam dla nas podróży poślubnej, myślałam o chorwacji lub bułgarii......

Polecam **** hotel Sharl El Sheik o nazwie Sol Sharm.Bylam tam z narzeczonym 1,5 roku temu i bylo super. Blisko centrum, do morz 100 m, maja fajne przestronne pokoje z czysta lazienka:P Mila obsluga, swietny duzy basen i wiele innych rzeczy... Taki mielismy widok z pokoju http://www.blogstorm.co.uk/images/sol-sharm-hotel.jpg Pokoj http://nyc.images.agoda.com/hotels/76497/OTHERS/OTHERS_76497_3.jpg Obok hotelu jest hotel Sol Cyrene ale jest mniejszy i ma zwykly basen. Jak chcesz to wysle Ci kilka fotek z tego hotelu na e-maila. Pozdrawiam

Tunezja jest taka oklepana strasznie... Nie lepiej wybrać się na jakąś bardziej egzotyczną wycieczkę? Nie wiem... Kuba, Meksyk, Dominikana, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Bali... whatever :) Zdecydowanie bardziej przy okazji podróży poślubnej wolałabym się wybrać w takie właśnie miejsca. Firma turystyczna Bon Voyage oferuje fantastyczne wycieczki np. na Dominikanę albo na Kubę, jak zobaczyłam na ich stronie zdjęcia to aż zapragnęłam leżeć teraz na rozgrzanej słońcem plaży, popijać jakiegoś czadowego drinka z parasolką a wieczorem tańczyć w zadymionym klubie w rytmie salsy.

ja byłam w marhaba & marhaba club i było rewelacyjnie, własna plaża, bliziutko bo praktycznie hotel na plaży, z drugiego wyjścia hotelu zaraz basen, totalny brak odgłosów ulicy, jedzenia pycha, ogólnie rewelacja, pojechałabym raz jeszcze ale nie mam już tyle kasy (kiedy ja byłam to był 3 gwiazdkowy i był tańszy, teraz jest 4 gwiazdkowy) w pokojach klimatyzacja, telewizor, lodówka, pokoje ładne, o czystość dbają. POLECAM! Ale uwaga, ja mieszkałam w bungalowie (nie wiem jak się pisze) a nie w głównym hotelu bo z głównego do plaży było ze 3 minuty drogi. Miejsce hotelu w dobrym miejscu, do centrum blisko, do portu blisko, no po prostu super!!!