Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

sniadanie-co jecie ,co polecacie

Polecane posty

jogurty mi sie znudzily,kanapki tez,myslalam nad musli ale tez nie wiem jakie bo tyle smakow jest.czy moze klasyczne platki lepsze?

Ja ostatnio odkryłam musli z firmy Sante. Pyszne, chrupiące, z suszonymi owocami, i w odróżnieniu od musli innych firm, nie smakują jak trociny. Do tego ciepłe mleczko - i takie śniadanka jem już od ładnych paru lat, kocham mleko i wszystko co z nim związane:-D

a 70% ziarenek z Sante to Chiny najzdrowsze są produkty najmniej przetworzone z tej strefy klimatycznej przynajmniej, w której żyjemy ja jem śniadanie w pracy, więc kanapka (ciemne pieczywo, sałata, wędlina, rzodkiewka, ew. ogórek, ew. ser żółty), potem pomidorki, owoce

Witaj! Ja osobiscie lubie jesc snaidanie mistrza, bo wkoncu to jest najwazniejszy posilek w ciagu dnia. A jak zjem platki to jestem po godzinie glodna. A najlepszy dla mnie jest jajeczko na miekko chlebek z duza iloscia pomidora i ogorkow mhh pysznosci a i czlowiek po tym ma energii na caly dzien i jesc sie nie chce w pracy, albo jajecznica. heheh lubie jajeczne sniadania.

trzymanie żołądka na pusto przez cała pracę (8-9 godzin) to gwarantowane kłopoty na preyszłość powinno sie jeść do 2-3 godziny, małe posiłki

sniadanie jejeczne (2 porcje): na patelnie lekko posmarowana maslem (minimalnie) klade 2 b. cienkie plasterki szynki (najlepiej wedzeonej, a la parmenskiej) i gdy sie podgrzeja zalewam to rozmaconymi z sola i pieprzem 3 jajami. powstanie nie patelni cienki jak nalesnik placek. patelnie musi byc dosc duza. gdy jajka sie prawie zetna, tak gdzie sa plastry szynki klade troche ostrego zoltego sera. na koniec przecinam zawartosc patelnie na pol, kazda strone jajkowego placka skladam na 3 czesci (a la becik) i wkladam pomiedzy 2 polowki podgrzanej bulki lub kromki pieczywa.

Ja dostalam od cioci make razowa, taka nieprzesiana z otrebami, teraz to sie nazywa ekologiczna. Gotuje sobie ja na mleku-pyszna kaszka wychodzi.Albo robie kluski kladzione na mleku.Moja mama nazywa to paciara. Obie z coreczka sie nia objadamy prawia kazdego ranka. Naturalne kasze sa najzdrowsze, platki owsine, kasza manna itp. Jak dla mnie pychota...

Również polecam musli sante bo przynajmniej mają rzeczywiscie sporo owoców. Ja śniadanie jem zawsze na słodko - płatki, musli, albo chleb z dżemem, czekoladą albo masłem orzechowym :) Jakoś nie wyobrażam sobie jeść od rana jajecznicę czy kiełbaski - na samą myśl mi niedobrze... Ale dużo osób lubi takie obfite śniadania.

Gość breakfast
ja jem na sniadanie tosty, bo po takim obfitym śniadaniu na ciepło nie muszę jeść aż do obiadu. na dwa kawałki chleba razowego nakładam po plasterku chudej szynki, na to pomidor, papryka, ogórek konserwowy, plaster sera zółtego, np masdamer, zapiekam to w mikrofali - miamm :P

a my jemy tzw \"kubusie\" (bo przepis pochodzi z ksiazki kucharskiej Kubusia Puchatka :) ) to sa po prostu tosty francuskie z miodem. mniam. bierze sie chlebe tostowy, macza kanapki w jajku rozbeltanym z mlekiem, smazy na masle i podaje z miodem. proste, smaczne i pozywne! polecam :) poza tym jemy tez parowki, jajka na twardo, jajecznice, kanapki w roznych wersjach, no i czasem placki na serku homogenizowanym, na ktore przepis znalazlam wlasnie na kafe :D smacznego :)