Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziak150

Na około 4-5 tygodni przed PLANOWYM PORODEM ile dziecko może przybrać NA WADZE??

Polecane posty

Gość fiziak150

czyli tak w 9 miesiącu? :)

Gość fiziak150
może jednak ktoś wie? to ważne dla mnie;)

Znajomy lekarz ginekolog powiedzial mi ze ok 600g, moj synek przybral jednak przez ostatnie 4 tygodnie..1150g:)

Gość fiziak150
naprawdę????? aż tak dużo?????

Gość fiziak150
to z jaką masą Twój synek przyszedł na świat?

Gość fiziak150
no patrz! mój mały waży właśnie 2600g! a u mnie to dokładnie 35 tydz. i 4 dzień był wczoraj na badaniu i lekarz powiedział, że coś nieduży jest mój synek dlatego zmartwiłam się, a tu Ty spadasz mi jak z nieba:) dzięki:):):) ciekawa jestem czy maluszki innych mam też tak ładnie przybierały na wadze w tych ostatnich tygodniach ciąży???

ja tez jestem ciekawa moja mama na poczatku 33 tyg wazyla 1,700 - dosyc malo wg mnie ciakwa jestem ile bedzie miala w dniu porodu, moj syn wazyl w tych tyg troche wiecej a urodzil sie z waga 3 kg

Gość fiziak150
Evi--------> w takim razie mój synek wcale nie jest taki mały:) co prawda prawie 3 tygodnie jest starszy od Twojej córeczki, ale jednak:) w takim razie nie wiem dlaczego lekarz stwierdził, że jest nieduży:O może teraz albo ostatnio rodzą się po prostu większe dzieci i dlatego tak powiedział???

usg nie zawsze podaje dokladna wage:) zawsze moze costam sie mylic. Ja spodziewalam sie ze synek osiagnie jakies 3200 a tu prosze;) drugie dziecko ponoc rodzi sie wieksze wiec juz sie zastanawiam ile bedzie wazyc moja coreczka , pewnie 4 kg jak nic;) co ciekawe brzuszek mialam malutki i naprawde myslalam ze dziecko bedzie nieduze

Gość fiziak150
mój brzuch - przeciwnie - jest bardzo duży:D więc spodziewałam się, że mały jest wielki, a lekarz oczywiście powiedział, że w przybliżeniu waży około 2600g:) to jestem bardzo ciekawa ile przybierze na wadze do końca ciąży?:) mimo wszystko wolałabym go urodzić siłami natury więc chyba lepiej żeby nie osiągnął wagi ponad 4 kg, bo tyle to chyba już raczej mało realne?;)

Gość vfer
ja jak sie urodzilam mailam 4450 :/mmoja mam jest po kilku opercjch bo nic nie czula tak ja rozwalilam :(

moja kuzynka urodzila SN dziecko o wadze 5100:O SZOKK!!!!!!!! do tego to drobna dziewczyna...przewidywali ze maly bedzie wazyl 4,5 kg ...jakims cudem nawet szybko urodzila i bez komplikacji...

Gość
moj synek w 27 tc wazyl ( w zeszla sobote) 1225 gr , ciekawi mnie ile bedzie wazyl jak sie urodzi :) bo starszy brat wazyl 4kg

Gość fiziak150
o rany! 5100g to już naprawdę ekstremalny przypadek i żeby siłami natury??? sok! ale z tego co mi wiadomo drobne i szczupłe kobiety rodzą z dużą większą łatwością niż te otyłe czy po prostu "spore" Słońce--------> mój synek w 27 tygodniu ważył tyle co Twój:)

Gość
:) mo na usg lekarz powiedzial , ze wedlug pomiarow to maly grubasek jest ( obwod brzuszka wynosil 24 cm) . podobno im pelniejszy brzuszek tym zdrowsze dziecko , nie wiem ile w tym prawdy jak do tej pory jest wszystko dobrze , wiec wypada sie tylko cieszyc i malo marudzic ;)

Gość fiziak150
nie wiem który to obwód brzuszka, ale z tego usg (w 27 tygodniu) mam takie pomiary: AC: 23.1 cm HC: 25.2 cm to chyba któryś z tych dwóch pomiarów, może orientujesz się który?:)

To jak to jest? moje dziecko w 26 tygodniu waży 760 gramów i gin mowi że to norma. a wasze pół kilo więcej.

Gość fiziak150
Artigiana---------> ja już sama nie wiem:O mnie wczoraj lekarz powiedział, że mój synek ważący teraz około 2600g jest nieduży, a z tego co rozmawiamy tutaj okazuje się, że wcale tak nie jest:) nie rozumiem tych lekarzy, każdy ma inne zdanie:O

Gość
Ac -- to pomiar (obwod) brzuszka Hc-- to pomiar (obwod ) glowki FL= dlugodc kosci udowej u mnie AC=24cm HC=25,8 cm FL=5,45 cm

fiziak - no ja też i nwet się trochę martwię że córcia jest za mała. Długośc jest ok i niby zdrowa...tylko ta waga

Gość fiziak150
Słońce---------> no to mój synek miał prawie taki sam grubiutki brzuszek jak Twój:) a FL: 50.1 mm, to nóżka troszkę krótsza:D ale podobnie:) Artigiana--------> może Ty spodziewasz się córeczki, a dziewczynki na ogół są mniejsze i drobniejsze niż chłopcy:) aha! i ja podaję pomiary z UKOŃCZONEGO 27 tygodnia czyli z takiego, o którym mówi się już 28:)

Gość fiziak150
Artigiana--------> ano właśnie! tak myślałam:) nie martw się, bo naprawdę jest tak, że dziewczątka są drobniejsze, to całkowicie normalne:) Agunia81-------> i z jaką wagą mały się urodził?

moj synek w 34 tygodniu wazyl pelne 3 kilogramy.teraz jestem w 37 i az sie boje myslec co o bedzie jak przyjdzie do wypychania go.lekarz sugerowal cesarke ale ja wolalabym nie ale z 2 strony mieszkam w Anglii a tu nie robia usg przed porodem wiec nawet jak bedzie wazyl dobrze ponad 4 kilo to nie bede wiedziala :(((

w mnie w 30 tygodniu było tak: AC- 272 mm HC 292 mm FL - 61,5 mm waga 1773 gram w 36 tygodniu: AC-331 mm HC 347 mm FL 72,9 mm waga 3213 gram a urodził się: obwód głowy 38 cm długość 57 waga 4 kg

tu macie wage dziecka tydzien po tygodniu http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.php ale na pewno wahania sa w normie,.Przeciez niektore dzieci rodza sie o wadze 3 kg, inne 4,5 kg...wszystko zalezy od roznych czynnikow.Skoro lekarz mowi ze wszystko OK to na pewno nie ma czym sie przejmowac.

Gość
moje pomiary byly robione dokladnie w 27tc i 2 dni :) haha z tymi nozkami to nawet lekarz sie smial i tam wedlug jakies tabelki ( a pewnie duzo ich jest) okazalo sie , ze taka dlugosc kosci udowej maja dzieci w 28,6 tc aby zdrowe bylo i o czasie , to najwazniejsze :)

jak bylam na porodówce to przyjechala do porodu moja znajoma-cala zaplakana bo lekarz przewidzial jej dziecko 4,5 kg i strasznie bala sie porodu.....zrobili jej w szpitalu usg i wyszlo...3800. W sumie nie wiem jakie duze dziecko urodzila bo wyszlam a potem nie mialam z nia kontaktu, ale jak widac "przewidywania" lekarzy moga sie roznic. Mnie w szpitalu dobrze wyliczyli mase dziecka.

Gość fiziak150
no właśnie, nie ma co się przejmować chyba na zapas, bo z tego co się dziś dowiedziałam, to waga mojego synka jest całkowicie normalna:) co innego, gdyby była rzeczywiście za niska, a tak nie jest:) to najważniejsze:) ważne by poród przebiegał bez komplikacji i dziecko przyszło an świat całe i zdrowe:) ale przyznacie, że ci lekarze są co najmniej dziwni, bo każdej z nas mówią co innego:O