Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Muffinka

Dobór dodatków do sukienki...

Polecane posty

Witam, nabyłam własnie sukienkę na ślub koleżanki. Tylko mam kłopot z doorem dodatków. Sukienka jest tutaj: http://www.promod.eu/dresses/floral-strappy-dress-black-pattern-R4200043501N7Z1.html Nie ukrywam, że chciałabym uniknąć sandalków, bo puchną mi stopy i wiem, że po 2 godzinach tańców moje stopy wyglądałyby mocno nieefektownie:( poza tym ta męka... Czy np czarne peep toe mogę założyć? Jaka torebka do tego? Kopertowka czy jakaś inna? I co z biżuterią? Sukienka jes typowo letnia , z lekkiego materiału. I nie ukrywam, że mam kłopot. Proszę o ratunek! :)

Gość jestes w ciazy

Aha, zapomniałam dodać, że sukienka jest w kremowym kolorze. na zdjęciu wydaje się biała, a w rzeczywistości ma fajny kremowy kolorek w czarne kwiaty.

Gość stylistka.....
torebka kopertówka lub jakaś z małą rączką tylko do ręki. Buty z otwartymi palcami a zamkniętą piętą na na przykład niewielkim koturnie. Lub całkowicie zamknięte z okrągłym przodem na małym obcasie. Doradzam czarny kolor.

Gość ja bym takiej
na ślub nie założyła

Stylistko, dziękuję. Właśnie myślałam o takiej torebce na małej rączce. I butach z odkrytymi palcami, ale na obcasie. Teraz zaczęłam się martwić,że ta sukienka jest za mało elegancka na ślub..... :(

Gość alfa-omega
Wg mnie jest ładna- delikatna i kobieca. Teraz na ślub tak naprawdę wypada iść we wszystkim. Bywam ostatnio na slubach i skoro niektórzy chodzą w spodniach to dlaczego nie w tak lekkiej sukience/ Jest lato a sukieneczka bardzo ładna :) Też stawiam na czarne dodatki. Peep Toe będzie ok, malutka torebeczka i delikatna bizuteria.

Gość blanka_k
Ja założyłabym czarne lekkie sandałki- paseczki, na koturnie lub niewielkim obcasie. do tego ładne kolczyki, włosy upięte i czarna mala torebka na paseczku.

Gość wysmiewczyni
Ja rowniez uwazam ze sukienka jest malo elegancka na przyjecie weselne. swietnie nadaje sie na randke, spacer na molo lub wyjscie z przyjacilka. Na wesele poszukala bym cos bardziej eleganckiego.

Gość wysmiewczyni
moze chociaz bolerko jakies bardzo eleganckie takie krociotkie zaloz do tego. Wlosy upnij wysoko w elegancka fryzure i badzo eleganckie buty wlasnie peep toe. Torebeczka do reki elegancka kopertowka i bizuteria. Dlugie kolczyki i jakis skromny wisiorek, ale za to bransoletka moze byc gruba i strojna.

Gość wysmiewczyni
krociutkie

Wyśmiewczyni... no to mnie nie pocieszyłaś..... celowo szukałam czegos, co wykorzystam później w \"normalne dni\", żeby sukienka nie wisiała bezcelowo w szafie..... Kurcze, teraz mam wątpliwości.....

Gość wysmiewczyni
Muffinka moze poprostu poszukaj bardzo eleganckich dodatkow. Moja propozycja jest eleganckie bolerko lub elegancka narzutka, do tego elegancka torebka i eleganckie buty. Przy takiej sukience mozesz pozwolic sobie na dlugie i strojne kolczyki tylko trzeba pamietac ze jesli mamy duze i strojne kolczyki to na szyji trzeba zachowac umiar. Ale za to mozesz na reku poszalec. A moze poprostu jakis elegancki gruby pas do tego zalozysz jakis ozdobny w olorze butow.

Gość wysmiewczyni
a kupilas juz ta kiecke? Bo jesli tak to szukaj eleganckich dodatkow jesli nie to proponuje sukienke prosta zwykla np. z satyny lub atlasu. Takie sukienki wygladaja elegancko o prostym kroju najlepiej na grubszych ramiaczkach o dopasowanym kroju z podszewka. Dlugosc do koloan lub za kolano i naprawde mozna zalozyc je na wiele okazji. Wieczor w teatrze, randka, wypad na impreze. No niestety ciezko jest dobrac kiecke w ktorej mozna isc i na spacer i na wieczor. Dlatego proponuje zakup prostej eleganckiej sukienki w ktorej oblecimy eleganckie wyjscia i sukienki lekkiej i zwiewnej na molo i zakupy z psiapiulami. No coz jestesmy kobietami wiec musimy miec co nieco w szafie.

Wyśmiewczyni, zakupiłam już sukienkę. i dlatego......Przyznaję - trochę się podłamałam...... Na szczęście nie kosztowała majątku.... stąd moje wątpliwości, czy szukać innej. Ale Twoje rady są bardzo cenne dla mnie. Faktycznie chyba postawię na eleganckie buty na wysokim obcasie, eleganckim bolerko , dłuuuuugie kolczyki w czarnym kolorze i taka sama bransoleta. Na szyję nie założe raczej nic, kolczyki wystarczą. Dziękuję Ci za rady 👄

Gość wysmiewczyni
a moze takie bolerko http://www.allegro.pl/item388462033_prawdziwie_hiszpanskie_bolerko_dolce_satyna.html http://www.allegro.pl/item392933418__new_trends_koronkowe_bolerko_biale_czarne_xs_s_m.html http://www.allegro.pl/item391453578_zjawiskowe_brazowe_czolenka_koronka_38.html do tego koronkowego mysle ze pasowaly by takie koronkowe buciki bo o ile dobrze widzialam to sukienka ma tam jakis braz, jesli nie to poszukaj takich czarnych i takie koronkowe bolerko tez jest nbardzo eleganckie. http://www.allegro.pl/item390057010_buty_fantasy_l2735_gold_satyna_rozmiar_36.html lub takie bezowe a do tego jakies bolereczko w kolorze zlota lub jakim kremowym.

Gość wysmiewczyni
a moze znajdziesz inne fajniejsze. Ja tak na szybciorka mniej wiecej znalazlam to co by pasowalo. Zycze powodzenia w dobieraniu dodatkow:)

sukienka nie ma brązu, jest w ciepłym kremowym kolorze z czarnym nadrukiem. Ja znalazłam i dodałam do zakładek takie bolerko http://allegro.pl/item392735680_bolerko_z_bufkami_hit_sezonu_rozm_l_bbl_tanio_.html a butki właśnie takie jak w Twoim linku, te brązowe, jednak w czarnym kolorze. i bez kokardy. ale krój buta wydaje mi się świetny :)

bolerko, może faktycznie sie przydać, np. w kościele, gdzie nie wypada pokazać się z odkrytymi ramionami, ale ja zamiast bolerka, które wydaje mi sie \"za cięzkie\" do takiej sukienki, radze ci założyć jakiś jasny, zwiewny szal, który będzie ładnie opadał na ramiona do tego jak najbardziej buty peep-toe i czarna kopertówka jesli chodzi o bizuterię, ja ograniczyłabym sie do strojnych, wiszących kolczyków, ale to ja, bo nie przepadam za obwieszaniem sie bizuterią

Aha, jeszcze jedno.... nie wiem co zrobic ze stanikiem...... bo ramiączka sa czarne, a miseczki w sukience są kremowe. czarnego nie załoze bo przez miseczkę będzie widac. a jak załoze kremowy lub biały to ramiączka się nie zgrają..... czy mogę załozyc kremowy + silikonowe ramiączka?

przecież szale już dawno wyszły z mody i kojarzą sie ze starszymi paniami albo z modą bazarową...poza tym do tej sukienki szal nie pasuje w ogóle...lepsze czarne delikatne bolerko