Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge jejwyleczyc

Grzybica pochwy wyklucza oral??

Polecane posty

Pytanie pewnie z tych obrzydliwych, ale pytam serio. Otoz od lat nie moge wyleczyc grzybicy pochwy i dlatego nie uprawiem seksu oralnego. Chcialabym sprobowac , ale sama nie wiem.

Gość doswiadczona w wielu kwestiach
A jestes w stanie wyjasnic dlaczego nie mozesz wyleczyc grzybicy??? Nie mozna tak zyc ;) Szanuj tego z ktorym spisz :D chcialabys lizac czyjes chore narzady plciowe? ;) no bez kitu ;)

Tak wiem to obrzydliwe. Nie działaja na mnie leki, lekarka dobierala mi kilka razy. Pozniej pozostaly naturalne metody, wlacznie z czosnkiem i jogurtami:/ . Niestety

Ale chyba są jakieś okresy, gdzie nie jesteś dosłownie chora i nie masz objawów. Wtedy oralny owszem, ale tak to... nie.

Gość doswiadczona w wielu kwestiach
Kurcze, wez idz do innego lekarza - mialas robione badania? Cytologie? A moze potrzeba jakiegos bardziej szczegolowego...takim znawca nie jestem. Ale nawet jesli masz naturalne sklonnosci do grzybicy - takie 'sprzyjajace' srodowisko, dodatkowo bierzesz tabsy i w ogole w kazdej kwestii sprzyjasz rozwojowi grzybicy to i tak ona sie da wyleczyc. No nie ma bata. Sluchaj, znam kilka naprawde beznadziejnych przypadkow ginekologicznych pod tym wzgledem :D i zawsze sie dalo wyleczyc. Zalezy chyba od lekarza - moja przyjaciolka miala non-stop nawracajace takie akcje grzybiczne ;) i meczyla sie tak dlugo, az nie wziela ode mnie namiarow na moja ginekolog. Ona podeszla do sprawy zupelnie inaczej. Nie dala jej tylko lekow na grzybice. Rozpisala jej jakis super plan dzialania ;) trzyetapowy z tego co pamietam ;) czyli zakwaszanie srodowiska-oczyszczanie-i...chyba wzmacnianie. No w kazdym razie trzeba tylko trafic na dobrego lekarza :) jak same sie leczymy to mozemy skupic sie na ojawach, gin musi sie skupic na przyczynach :) sprobuj pojsc do innego lekarza. Nie wyobrazam sobie nawet życia z chroniczna grzybica pochwy...no przeciez to tortura. Szukaj pomocy, koniecznie :)

Gość Tabi
Tez miałam problem z nawracającą grzybicą. Właściwie to czułam, że tylko zaleczam te nasilniejsze objawy, a grzybica i tak cały czas we mnie jest. I jest parę rzeczy które mi pomogły, bo od pół roku mam spokój: 1) leczyłam się wtedy gynazolem 2) zaczęłam używać plynu do higieny intymnej, zamiast zwykłego mydła 3) wzbogaciłam swoją dietę o jogurty (activia) Zero infekcji od tamtej pory!

Gość anuleczkakakakakkaka
Mi bardzo pomógł płyn do higieny intymnej lactacyd