Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sunlight1234

Jakie kaszki i której firmy najlepiej podchodzą Waszym szkrabom?

Polecane posty

Gość Sunlight1234

Proszę o wpisanie firmy i smaku :) A które w ogóle są odtrącane?

Gość cvxvcbxvj
Nestle: owoce lesne(po 6 mcu) Bobovita: owoce lesne (po 6 mcu) i brzoskwinia. Wszystkie ryzowe. Odpadaja: jablkowe, banan: bez smaku!

Gość kjgdgsnjkgbzn
tylko bobowita i najlepiej bananowa z mielonymi sucharkami

Ja dawałam BoboVitę bananową i malinową i żadna nie podmakowała mojej córeczce. Ulubionej nie mamy.

BoboVita bananowa zwykła (po 4 miesiącu) i bananowa na Smaczny Sen (po 6 miesiąciu). Nestle brzoskwiniowa (po 6 miesiącu). Wszystkie muszą być mleczno-ryżowe. Odtrąca wszystko co jabłkowe. Nie podeszła mu też malinowa Nestle, ale być może dlatego, że była sama ryżowa. Więcej na razie nie próbowałam:p

a ja daje corci kaszki Nestle zbozowe o roznych smakach: waniliowa, 5 zboz, kakaowa, biszkoptowa, jest jeszcze miodowa ale ta pozniej je dam... bardzo je lubi... zastanawiam sie tylko czemu w Polsce ich nie ma? no chyba ze nie zauwazylam...

U nas nieryżowe są tylko z BoboVity (wielozbożbożowa i owsianka). A tak w sumie, to jaka jest zasadnicza różnica między kaszkami Nestle a BoboVita?

Gość Nawet Niezła Mamuśka
mój 10-cio miesięczny maluch uwielbia truskawkową z Nestle, 5 owoców z Nestle- obie po 9 miesiącu, no i zajada sie kaszką manną z Bobovity, ale on to wszystko ze smakiem zajada, owoce, warzywa, rybę, mieso, na razie nie ma rzeczy,której by nie chciał jeść.

U mnie zwykły kleik ryzowy Bobovita (Nestle nie smakował) + jakieś owocki ze słoiczka albo Frutapura. Smakowe kaszki były u nas nie do przełknięcia

Tylko zwykly kleik ryzowy (bobovita lub nestle) dodaje do mleka,.innych nie tknie.

no wlasnie, tyle pysznych kaszek na rynku a moje dziecko od poczatku tym pluje:O

Gość Ano taka roznica miedzy nimi
roznica taka ze NESTLE maja duzo witamin i ZELAZO, bobovita nedznie jest pod tym wzgledem wyposazona, raczej taki zapychacz aniezeli wartosci odzywcze:):):)

hmm to mleczne kaszki bobowity nie sa na bebiku?? przeciez ono ma witaminy i mineraly?? ja akurat takich nie kupuje,tylko pytam z ciekawosci

BoboVita bananowa zwykła (po 4 miesiącu) i bananowa na Smaczny Sen (po 6 miesiąc

oto co znalazlam w necie na temat zwyklej kaszki bananowej bobovity BoboVita kaszka mleczno-ryżowa z bananami BoboVita kaszka mleczno-ryżowa z bananami, 230g, po 4. miesiącu Delikatna kaszka o łagodnym bananowym smaku. Jest pełnowartościowym i łatwo przyswajalnym posiłkiem dla niemowląt po 4. miesiącu życia. Kaszka mleczno-ryżowa z bananami może być podawana dzieciom na diecie bezglutenowej. W jej składzie znajduje się aż 12 witamin. Biorą one udział w wielu procesach życiowych i z tego względu są niezbędne w okresie wzrostu niemowlęcia. Witaminy znajdujące się w składzie kaszki, to m.in.: * C - ułatwia wchłanianie żelaza i zapobiega infekcjom, * E - wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i krwionośnego, * B1 - konieczna dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, bierze udział w przemianie węglowodanów, tłuszczów i białek w energię * B6 - bierze udział w procesach metabolicznych organizmu, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, * A - wpływa na dobry wzrok, potrzebna do rozwoju kości i zębów, decyduje o prawidłowym wzroście, * B9 - kwas foliowy - bierze udział w procesie tworzenia się czerwonych ciałek krwi, * D3 - ułatiwa wchłanianie wapnia, * K1 - bierze udział w procesie krzepnięcia krwi. Kaszka wzbogacona została także w składniki mineralne: * żelazo - odgrywa ważną rolę w procesie wytwarzania czerwonych krwinek, które są odpowiedzialne za rozprowadzanie tlenu do wszystkich tkanek organizmu, * wapń - niezbędny w procesie rozwoju kości, zębów i mięśni, warunkuje prawidłową pracę serca, * cynk - odpowiada za prawidłowy stan skóry, włosów i systemu immunologicznego oraz za przemianę materii, * jod - zapewnia prawidłowe działanie tarczycy, wspomaga produkcję hormonów tarczycy niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju, * sód - reguluje ciśnienie krwi, usprawniający prace mięśni. Kaszka mleczno-ryżowa z bananami jest bardzo łatwa w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga gotowania. Wystarczy dodać do niej przegotowaną wodę.] wiec to raczej nie zapychacz...

No, jak tak patrzę na skład, to BoboVita ma nawet więcej witamin i żelaza.

Gość gregorem
Nadmiar witamin też jest szkodliwy, ważne żeby były odpowiednio dobrane do wieku dziecka i potrzeb z nim związanych. Warto spróbować produktów Humana - ich receptura jest zgodna z najnowszymi doniesieniami w dziedzinie żywienia dzieci. Firma współpracuje z wieloma pediatrami i ekspertami w dziedzinie żywienia dzieci i niemowląt. Humana - to europejski ekspert w żywieniu dzieci i niemowląt! Warto zajrzeć na: www.humana.pl

Gość giaaaaaaaaaaaa
Hero Baby z cynamonem i z miodem

Gość iCandy :) drogi jest ale
a to w polsce macie juz marke hero??? o! :)

Gość sharkova
kolezanko od bobovity a czy doczytałas w składzie, ze kaszka ma cukier, olej palmowy i maltodekstryne? istnieją przeciez kaszki, ktore sa proste w skladzie, wystarczy poszukac! np holle bananowa ma w skladzie tylko płatki razowe i puree bananowe plus witamina B1. Tego puree bananowego jest 50% a bobovita bananowa ma płatków bananowych...uwaga...3,8% :/ :/ :(

Gość nina332
Któraś dziewczyn wcześniej wspomniała o produktach Humany i osobiście też mogę wam polecić. Te https://humana-baby.pl/kategoria/kaszki/ kaszki moim zdaniem są najlepszym wyborem jeśli chodzi o żywienie swojego dziecka! Poczytajcie o nich a same się przekonacie dlaczego tak uważam!