Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie na tym

Czy możecie mi napisać jak się ma wiek dzieci do rozmiaru ubrań?

Polecane posty

Gość nie znam sie na tym

Chodzi mi o rozmiary: od 98 do 164 ( dziewczynki ) i do 170 (chłopcy). JAkbyście mogli napisać jakie te rozmiary są i w jakim wieku dzieci mają jaki rozmiar

Gość EmiBaby99
Rozmiar ubrań nijak sie ma do wieku dziecka:P Ja mam w tej chwili 9 letniego synka i przez całe jego życie nie zwracałam uwagi na rozmiar napisany na metce. To nie ma sensu bo dziecko może mieć długie nogi albo długie ręce i wtedy rozmiar nic ci nie da. Z doświadczenia wiem że np dresy są szyte dziwnie bo spodnie są za małe w stosunku do bluzy. Ja kupowałam zawsze " na oko" a teraz ide z synem kupowac ubrania i mierzymy na miejscu.

Gość tak ale chodzilo mi o takie
przeciętne wymiary dziecka w danym wieku. Wiadomo ze jak jest dziecko jakies grube czy cos to sie nie zmiesci w dany rozmiar, ale pytam o takie typowe dzieci. Chodzi o to ze zaczelam pracowac w sklepie z ciuchami dla dzieci i nie wiem co mowic jak mnie pytają " a taki rozmiar 140 to jest na jaki wiek? "

dla chłopców: 5 lat - 110cm 6 lat - 117cm 7 lat - 123cm 8 lat - 129cm 9 lat - 135cm 10 lat - 140cm 11 lat - 146cm 12 lat - 153cm 13 lat - 158cm 14 lat - 166cm 15 lat - 172cm 16 lat - 177cm 17 lat - 178cm 18 lat - 179cm To wartosci 50 centyla, czyli takiego przeciętniaka. Odchylenia są ogromne, np w wieku 13 lat dzieci mają średnio ok 158cm, ale równie dobrze mogą mieć 144cm lub 175cm. A 6% dzieci jest jeszcze bardziej odchylonych od średniej w górę lub w dół. Także ogólnie ni ładu, ni składu w tym :)

Witam,ja mam butik dzieciecy,wiec juz Ci podaje sciage:) 110 - 5 lat.116-6.122-7,128-8,134-9,140-10,146-11,152-12,158-13.164-14,170,15,176-16.

Gość bardzo Wam dziękuje

Gość moja corcia
ma 2,5 roku ale ubranka kupuje jej na 110cm i raczej niepatrze na to jak sie wiek ma do rozmiaru:) fakt ze jest wysoka no ale..roznie to bywa z ubrankami:)

Gość bardzo Wam dziękuje
No ja wiem ze macie indywidualne doswiadczenie ale same rozumiecie, że jak mnie facet pyta na jaki wiek jest taki a taki rozmiar, to mu nie powiem "zalezy czy pana dziecko ma długie ręce" :D

Gość widocznie tak ma
co to jest"butik dziecięcy" / :-P

Gość moja corcia
no jasne:)

Gość bebe c.
butik dzieciecy to zapewne skrót myślowy i dobrze wiesz o co chodziło dziewczynie,a jesli nie wiesz to oznacza to -sklepik z odzieżą dla dzieci,użycie spolszczonej wersji "boutique" sugeruje,ze jest to odzież markowa:P // czepialska!!! A ja Tobie autorko dodam ze moja córka rosnie idealne wg tabeli podanych przez dziewczyny:),aktualnie ma 4 lata skonczone i zaczełam kupowac 104.Pozdrawiam. Nie moge zrozumiec,ze ktos komus pomaga,po północy pisze odpowiedzi,a niezainteresowana osoba wejdzie i sie czepia,kurcze,skąd tacy ludzie sie biorą.......

Dnia 9.07.2008 o 00:05, Gość widocznie tak ma napisał:

co to jest"butik dziecięcy" / :-P

https://fireaff.pl/link/1039/45838383

Gość Gość
Dnia 8.07.2008 o 02:26, Kasia C. napisał:

Witam,ja mam butik dzieciecy,wiec juz Ci podaje sciage:) 110 - 5 lat.116-6.122-7,128-8,134-9,140-10,146-11,152-12,158-13.164-14,170,15,176-16.

Czyli mam 14 lat 😛 dobrze wiedzieć że mogę kupować ubrania dla dzieci!