Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heloł heloł heloł heloł

FUNDUSZE INWESTYCYJNE- JAK TO DZIAŁA????????????????????

Polecane posty

Gość początkujący
fundusze akcji można sobie darować, ale obligacji powinny przynieść powiedzmy za rok lepsze stopy zwrotu niż lokaty

lslslslslslsls ---> no niestety nie widać, ale jesteśmy bliżej dołka niż dalej :) Przez ostatni rok indeksy potraciły już ponad 40 %, małe ponad 50 %, to się musi skończyć ;) ale myślę, że nie prędzej niż na jesieni.

Gość załamka total
moller, ja też straciłam samochód, powiedzmy średniej klasy

Gość lslslslslslsls
Tak, czekam. Załamka, tak to działa. Bessa-hossa-bessa. Więc tak, wierzę, że odzyskam, tylko nie w tym roku i chyba nie w przyszłym. I nie wycofam, mowy nie ma. Straciłam też mniej więcej tyle, że byłoby na samochód.

Gość załamka total
no to jesteśmy na podobnym poziomie strat, co nie jest wcale pocieszeniem. Postanowione - czekam! póki co kasa nie jest mi pilnie potrzebna. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i mysleć optymistycznie.

Gość lslslslslslsls
No dokładnie, trzeba to potraktować jako inwestycję z odroczonym terminiem realizacji.:)

Gość załamka total
Najciekawsze jest to, że obiniałam zawsze męża, że nie ma głowy do interesów, no to teraz okazało się jaką ja mam głowę:P a nie powiem mu za cholerę o swoim występku;) niech mysli, że kasa nam rośnie:P

Gość moller
...albo mam mocne nerwy :))) albo już ich nie mam wcale.Częśc jednostek gdzie jeszcze mialam maly ,ale jednak zysk-sprzedalam.Z malą stratą nie chcialam się pogodzic, więc teraz mam dużą i zanosi się na jeszcze większą.Szok,mam nauczkę.....

Gość moller
najwięcej mętliku mam w glowie jak posłucham swojego doradcy finansowego :P ,albo poczytam forum giełdowe.....masakra....

Gość załamka total
moller, jesli Twój doradca skierował Ciebie na taki sposób oszczędzania, to chociaż masz na kogo zwalić odpowiedzialność;) co ja powiem mężowi, kiedy zechce za rzekomy zysk kupić nowe auto?:P

Gość moller
ja chyba bym powiedziala mężowi jednak....może gdyby chodzilo o szybkie odrobienie straty ,to nie,ale jak trzeba będzie poczekac pare lat?Co powiesz póżniej?

Gość załamka total
Mąż mi ufa co do kasy, a ta inwestycja miała być przeznaczona na remont mieszkania, najwyżej pomieszkam sobie bez zmian:( Jesli mu powiem, będziemy stresować się we dwoje, a tak - jedna osoba;)

Gość moller
...no własnie...ufa co do kasy....więc może pożniej miec pretensje. Znasz swojego męża i pewnie wiesz jak lepiej będzie dla Was,Pomyśl co powiesz jak zapyta,albo sam sie w banku dowieże kasa uciekla.

Gość załamka total
moller, masz rację wiem,że by mi ulżyło, gdybym powiedziała, a ja czekam nie wiadomo na co, chyba na wątpliwą hossę w najbliższym czasie

Gość moller
właśnie czytam na TVN24,że glowy polecą za złe zarządzanie funduszami......oj, chyba nie prędko zobaczy swoje pieniądze.Nauka niestety kosztuje.

Gość załamka total
głowy to może i polecą, ale to nic nie zmieni naszych inwestycji, tym bardziej że wszelkie zmiany też kosztują

Gość fdkglfdkglkdf
ancysiaaa-- Możesz spamować o innych porach ?