Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byqwa

Pytanie na temat plastrów - ważne

Polecane posty

Gość byqwa

Byłam u pani ginekolog którą poprosiłąm o receptę na plastry antyk. Zapytała ile ważę, gdy powiedzialam że 80 kg , powiedziala że niestety nie zapisze mi, bo plastrów mozna uzywać tylko do wagi 70 kg. Teraz schudłam, ale waga waha mi się 68-71 kg, więc w sumie nie zawsze jestem "do 70 kg" - więc nie wiem czy jest sens wybierać się do gina po plastry. Znowu w necie widzialam wpis dziewczyny która ma 88 lg i używa plastrów i jej lekarz nie widzi przeciwskazań (ona twierdzila że do 90 kg). Więc jak to w końcu jest? Poza tym skąd te ograniczenia wagowe - skoro dziewczyny mogą być różnego wzrostu, a wiadomo że co innego laska która waży 70 kg przy 150 cm, a przy 175 cm.

Gość spokojnie możesz używać
ja waże ok 72 i stosujmę plastry evra rok :) ograniczenie jest- 90kg

Gość byqwa
Ok, a powiedz mi jeszcze kilka rzeczy. Nigdy nie używalam plastrów, a bardzo bym chciala, bo jestem niestety zbyt mało punktualna na pigułki i na bank bym zapominała. Zmienia się raz w tygodniu, tak? Po jakim czasie zaczynają "dzialac"? Nie odklejają się? Można się normalnie kąpać i moczyć to miejsce? Nie miałaś cykora że nie zadzialają? Nie wiesz może na ile - w stosunku do pigułek - są bezpieczniejsze i skuteczniejsze?

Ale jakie 80 kg? Bo inaczej rozkłada się 80 kg u drobnokościstej, ale nieco puszystej kobitki z 160, a inaczej u szczupłej, może grubokościstej z 180 cm wzrostu.

pierwszy plaster przyklejasz w pierwszy dzień okresu, powiedzmy w poniedziałek, kolejne wtedy w dwa następne poniedziałki. 3 plastr na miesiąc. Działają od razu. Można normalnie sie kąpać, chodzić na basen itd, mnie się zdarza, że plaster się odklei, ale to nie problem, bo można go po wysuszeniu nakleić raz jeszcze i działa (ulotka tez o tym informuje). Jasne, że się bałam czy będą działały, ale tak jak Ty wypytałam sie na forum :) Teraz juz wiem, że działają. Ja stostuję i kilka moich koleżanek. Nie wiem na ile procentowo są bezpieczniejsze od pigułek, ale fajne jest to, że nie musisz sie przejmować takimi rzeczami jak wymioty, biegunka czy antybiotyki. Pigułki w tych wypadkach mogą przestać działć i zaleca się dodatkowe zabezpieczenia, ale z plastrami nie ma problemu :)

Gość byqwa
Po mnie raczej nie było widać (mam 170 cm), bo lekarka kazała mi stanąć na wadze. Gdyby widziala że ważę wiecej niż 70 kg, chyba nie kazałaby mi tego robić. Proszę o odpowiedzi na powyzsze pytania

Gość byqwa
Dziękuję. No wlasnie, używalam kiedyś pigułek, niestety tylko przez tydzien bo wymiotowałam, wciąż mialam nudności, zawroty głowy i biegunki. ODstawiłam. Aha, i proszę, napiszcie mi jeszcze w jakiej mniej więcej są cenie? Oraz czy można je nakleić w dowolnym miejscu ciała.

jeśli chodzi o cenę trzeba zwrócić uwagę gdzie się kupuje. U mnie od 47 do 62zł w zależnośi od apteki. Naklejasz na ramieniu, pośladku, łopatce lub podbrzuszu. Zawsze jak jeden plaster z lewej, to kolejny z prawej itd

Gość byqwa
Dziękuję. Brzmi całkiem rozsądnie i sądzę że to najodpowiedniejsza antykoncepcja dla mnie. :)