Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudyna.23

Skóra łuszczy się w uszach

Polecane posty

Od paru dobrych miesięcy łuszczy mi się skóra na uszach i za uszami. Jest sucha. Staram się nawilżać to wazeliną ale nic w zasadzie to nie daje. Od czego to może być?

Gość mi sie
Jezeli skora odchodzi takimi luskami to luszczyca jest mozliwa i to miejsce po zdrapaniu moze byc wilgotne ale nie powinno byc ropy. Moja skora w uszach wygada jak by to byl bialy nalot(jak jest sucha) jedyny sposob natluszczac.Mam nadzieje ze nie masz tego cholerstwa.

Gość mi sie
Ja juz mam to dziadostwo ok 13 lat i cale szczescie ze tylko na glowie i w uszach a nie na calym ciele.Jak sie przebadasz daj znac jaka diagnoza.Powodzenia.

Zmartwiłaś mnie bo moja mama wiele lat leczyła się na łuszczycę :( Ja mam to... od początku roku na pewno... Dam znać bo w poniedziałek idę :) Pzdr. :)

Gość mi sie
luszczyce mozna dziedziczyc,ja ja dostalam od babci.

Hmm... jak tak czytam w necie to może być wiele przyczyn... Nie sądziłam, że ktoś oprócz mnie to ma.

Gość łuszczyca jest dziedziczna
w związku z tym, istnieje duże prawdopodobienstwo, że ja masz niestety łuszczycy nie da sie wyleczyc, sa tylko okresy wyciszenia lub zaostrzenia choroby mój chłopak na to choruje, aczkolwiek On ma inny rodzaj łuszczycy na chorobę te choruje ok. 1% populacji, wiec to dużo ja równiez mam coś takiego w uszach i na głowie, ale mi wystarcza na to szampon przeciwłupieżowy - nie jest to łuszczyca, bo byłam u dermatologa, więc może tez po prostu masz przesuszajava sie skórę

Gość choleraaaaa
ja tez mam chyba ta luszczyce - ciagle z uszu i za uszami schodzi mi skora, platami i do tego mam lupiez na brwiach :( Do tego mam takie jakby strupki w uszach :(

Gość choleraaaaa
ja tez mam chyba ta luszczyce - ciagle z uszu i za uszami schodzi mi skora, platami i do tego mam lupiez na brwiach :( Do tego mam takie jakby strupki w uszach :(

Gość łuszczyca nie jest wyleczalna
nastepuja okresy reemisji choroby, co moż oznaczać, że ten okres tyle trwa już u twojej mamy...

Gość choleraaaaa

nastepuja okresy reemisji choroby, co moż oznaczać, że ten okres tyle trwa już u twojej mamy...

Gość ja też to mam
i tez na brwiach, ale wystarczy, że myje włosy i brwi szamponem head & shoulders i schodzi, wiec moze to jednak nie to? swego czasu bylam u dermatologa i powiedziała, że to jakiś grzyb... dał mi leki, po których nic nie pomogało, albo na krótko, używałam sama nizoralu, ale nie działal, natomaist h&s działa.. strupki zniknęły, z głowy też, w uszach skóra tez się nie luszczy

Moja mama miała operację... nie ważne jaką... po tej operacji choroba zniknęła :) a miała na całym ciele, co pół roku leżała w szpitalu przez dłuższy czas. Ale nie ważne. Nie o mojej mamie rozmawiamy. Ona miała skórę czerwoną a ja mam w uszach suchą i białą.

Gość mi sie
Podobno jest kilka odmian tej cholery.Pomaga szampon dostepny w aptece Tar z wyciagiem ze smoly w bialo-rozowym pudelku,ja obecnie stosuje Lorinden A.Podobno skuteczne sa masci ze sterydami ale to juz na recepte.

Gość ja też to mam
nie wnikam w to na co chorowala twoja mama, ale w takim razie moze to było jakies powikłanie po tej chorobie na która chorowała, a nie typowa łuszczyca, bo gdyby tak było, mój facet chętnie poddałby się operacji byle sie tego pozbyć znam duzo osób które choruja na łuszczycę, bo mam taki zawód, ale nie znam ani jednej osoby która by się z tego wyleczyła... a niektórzy choruja po 25, 30 lat...

Kobiece sprawy :x odukać jest od tej operacji zdrowa :)) Możliwe, że to nie była ta łuszczyca na którą Twój facet choruje.

Gość ja też to mam
piszesz tak, jakby ta operacja na kobiece sprawy miała wplyw na przebieg łuszczycy, a szczerze nie widziałam nigdy takich zaleźności chyba, że to nie była łuszczyca, ale dawała po prostu podobne objawy a poza tym, to żaden wstyd, ja tez miałam operację na kobiece sprawy, miałam zaledwie 16 lat... i do dzisiaj jestm pod stała kontrolą lekarza co do tego co napisałas, zgadza sie jest kilka rodzajów łuszczycy, ale róznica polega tu ewentualnie na roznej rozległości łuszczycy, na umiejscowieniu, oraz rodzaju wykwitu jedna rzecz która jest wspolna, to taka, że łuszczycy nie da sie wyleczyć, jest to choroba przewlekła, nawracajaca, w której pojawiaja sie okresy wyciszenia objawów...

Ja tego nie napisałam tyle, że od tamtej chwili mama jest zdrowa. Być może choroba kiedyś wróci, tego nie wiemy. W medycynie nic nie jest pewne i każda choroba może powrócić.

Gość no to zna ktoś jakies sposoby

Gość akasawp.pl
A czy wy nie wiecie ze taka sucha luszczaca skora za uszami to efekt rozmow przez komorkie?? Przykladajac telefon do ucha wydzielane jest promieniowania cos podobnego jak w mikrofalowce, a ucho jest w najblizszym kontakcie i jest najbardziej narazone na promieniowanie...... i dlatego powstaje sucha skora za uchem naskórek obumiera pod wplywem tego promieniowania.... powstalo duzo artykulow na tem temat ale nie wiem dlaczego o tym nie jest glosno

Gość tomoże być objaw alergii
na leki (antybiotyki czy sterydy), kosmetyki np lakier do paznokci, perfumy, farby do włosów czy płukanki mój ojciec dostał takiej łuszczącej wysypki na całym ciele po penicylinie, jest na nią uczulony z kolei moja mama miała kiedyś łuszczącą skórę głowy i uszu po szamponie koloryzującym Pallette to niekoniecznie musi być grzybica czy łuszczyca to może być zwykła alergia albo skutek leków zastosuj najpierw jakiś szampon przeciwłupieżowy z apteki, jak to nie pomoze to wizyta u dermatologa

Gość REM88
Od komórki powiadasz... i komórka wydziela podobne fale do mikrofalówki... hmm Daj no mi ten swój telefon w takim razie, to sobie kurczaka odgrzeję ;p

Gość Łuszczycę można wyleczyć
Łuszczycę można wyleczyć ,a wiem to po swoim przykładzie.Od 13 roku życia zmagałam się z łuszczycą na głowie,najgorszy był uporczywy świąd,drapałam to do krwi, maści typu lorinden pomagały tylko doraźnie, ale niczego nie wyleczyły.Po zastosowaniu płynów z cortyzonem, choroba nasiliła się i powiększyła swój obszar.Od ponad 10 lat nie mam więcej tego choróbska, wyleczyłam sama drogą książek i porad ziołowych.Po 6 miesięcznym regularnym piciu dziennie jednego malutkiego kieliszka 20 ml ziół szwedzkich(sama je robię,z oryginalnego przepisu Marii Treben "Apteka Pana Boga")znikło , mało ,nawet jak ktos ma łupież,wystarczy od czasu do czasu przetrzeć tymi ziołami skórę głowy i ustępuje.

Cześć. Mi też schodziła skóra płatami z uszu i z brwi. Miałem takie duże zaczerwienienie nad i pod okiem. Dermatolog powiedział, że miałem łojotokowe zapalenie skóry i przez to, że zacząłem smarować to różnymi kremami tylko pogorszyłem te objawy. Przepisał mi krem ADVANTAN i jakąś maść i prawie od razu pomogło. A już miałem takie czarne myśli...