Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POPARZONA

OPARZYŁAM SIĘ ŻELAZKIEM

Polecane posty

Gość POPARZONA

dzisiaj przy prasowaniu poparzyłam sobie prawe ramię żelazkiem. mam teraz taką długą różową pręgę. Wygląda to nieestetycznie i boli. Co zrobic żeby nie zostala blizna? Mam krem przeciw bliznom PERŁA INKÓW, ale nie powinno sie go chyba stosowac na świerze poparzenia. POMOCY!

Gość schłodzić zimna wodą
albo okład z lodu, do apteki po panthenol i jest tam też żel na oparzenia

Gość no i w tej chwili
gówno prawda!!! oparzeń nie wolno niczym smarować bo wtedy zostają ślady!!! chłodx zimną wodą i to wszystko!!! zadnych masci!!!

Gość POPARZONA
dzięki, dzięki, włożyłam pod zimną wodę oczywiście :)

Ja tez ale tydzien temu woda nie pomoże Dalej mam blizne po tym na rece Nic nie rób samo zejdzie na poczatku zajdzie ci to opazenie brazowym strupem potem ten strup zejdzie a następnie po pewnym czasie oparzenie samo zejdzie uwiez mialam tak pare razy

Gość higienistka44556
Czytalam kiedys ze blizny po oparzeniach nigdy nie schodzą do konca, bo zmienia sie struktura naskórka :(

Gość rererertv
Moze wyprobuj Perłę Inkow po tygodniu

Gość hunkkka
ja sie poparzylam garnkiem i mi zniknelo samo po 2 latach

Gość Scaldex - maść
Preparat Scaldex stosuje się w leczeniu: oparzeń termicznych I i II stopnia oparzeń chemicznych odmrożeń trudno gojących się ran (np. pooperacyjnych) odleżyn zmian troficznych skóry zropienia drobnych ran niewielkich wykwitów zapalnych o charakterze grudek i krost ropni towarzyszących zadrom i opiłkom wbitym w skórę http://www.owocointment.net/poland.htm

Gość Oparzyłam się.../
Przedwczoraj poparzyłam się. Lekko na kciuku u ręki. Od razu włozyłam pod zimną wodę. Na początku bolało, teraz już nie, ale skóra w tym miejscu jest zaczerwieniona wyskoczyły mi bąble wypełnione płynem. Co mam robić? Ile to się będzie goić i czy zostaną blizny? Prosze o szybką pomoc!!!