Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu musze to wydusić

Mam nadzieję, że to nie kolejna ciąża.... chwila głupoty !!! Jakie prawdopodob..

Polecane posty

Jestem mamą od 5 miesięcy, jakiś czas temu chwila uniesienia /stosunek przerywany/ wiem - zaraz posypią sie teksty że trzeba było myśleć wtedy. Jednak mam pytanie - jak duze jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po porodzie?? Przed ciążą stosowaliśmy z mężem tylko stosunek przerywany, ciąża była planowana. Czy da się określić o ile więcej teraz łatwiej zajść w ciążę? Moja córka jest wyjątkowo absorbującym dizeckiem nie wyobrażam sobie być już znowu w ciaży, chcemy ale później ...ehhh.. :o

Gość ankaaaaaaaaa
o 80%

Gość ankaaaaaaaaa
0 80%

hmm u mnie byla dokladnie taka sama sytuacja, z tym ze ja bylam prawie 1,5 roku po porodzie. Modlilam sie zeby nie wpasc....jestem w 6 mcu ciazy.Bylam przerazona i zalamana ale teraz oswoilam sie mysla ze znow bede mama i ciesze sie z malenstwa..:)

Aż 80% ?? Wydaje mi sie za dużo przy przerywanym... mam nadzieję, że mój apetyt wynika poprostu tak ot sobie .... inaczej nie wiem, zapłacze się.

Też się tak zastanawiam czy po ciąży łatwiej się zachodzi w następną?

ja tez sie ostatnio obawialam ciazy a mam 9 miesieczna corke ale nie bylam i doszlam do wniosku ze im bardziej o tym myslalam tym wiecej czulam ze jestem znowu w ciazy sama sobie wynajdowalam ze duzo jem ze ciagle sikam itd.

Daffodile - i to był stosunek przerywany?? Karmiłaś jeszcze piersią, miałaś już normalne miesiączki? Bo ja karmie piersią, nie traktuje tego jako zabezpieczenia ale to jednak troche inna sytuacja. No i Twój dzieciaczek będzie miał ponad 2 latka a moja dopiero ma 5 miesięcy :( o ranyyyyyyy :( za tydzień ide do ginekologa na cytologie, czy wspomnieć mu o takiej możlwości, czy cytologia może mieć jakikolwiek wpływ na ewentualna ciążę? aż mi wstyd będzie zabytać ale może zrobi mi usg.. to byo 1,5 miesiąca temu.

KAROLCIA - dokładnie tak samo mam, czasem myślę że to sobie wymyślam, kilka mdłości, apetyt i sikanie :o

Gość anja_22
mój starszy brat miał 7 miesięcy , kiedy mama zaszła ze mną w ciążę w identycznych warunkach o jakich mówisz :) Wiem, że ta wypowiedź Cię nie ucieszy, ale ja jestem szczęśliwa . Moja mama jest moją najlepszą przyjaciółką, i kiedyś powiedziała, że była naprawdę załamana gdy się dowiedziała o drugiej ciąży. To były inne czasy, komuna, kolejki niczego w sklepach mieszkanie z dziadkami. 7 miesięczy syn i nagle bach. Druga ciąża. Wiem, że chciała i mogła usunąć , ale powstrzymało ją przeczucie, że to będzie tak cudowne i wspaniałe dziecko :D:

Gość ciekawskaaaaaaaaaaaa

ja ten sam problem mam... Michaś ma 5 i pół mies. też pozwoliliśmy sobie na stosunek przerywqany i od pewnego czasu mam takie przeczucie że jestem w ciąży - jestem znowu wiecznie głodna, senna i rozdrażniona 0 tak było w pierwszej ciąży - dodatkowo kłuje mnie dół brzucha - czy to można przyjąć za objaw ciąży? boję się robić test :-( dlaczego po ciąży łatwiej jest zajść w następną?!!

tośka i inne witajcie w klubie:( Też ma takiego stracha, że szok, choć teoretycznie nie powinnam mieć żadnych obaw bo... tego sexu to bardzo mało było:P Nawiasem mówiąc mój facet już głupieje hehe. Ale też mnie brzuch kłuje, niedobrze mi a okresu nie miałam od 60 dni! Ale pocieszam się, że u mnie nigdy z okresem nie było dobrze. Mam nadzieję, że sobie wmawiam - RATUNKU!

no ale ponawiam pytanie - dlaczego ciąża sprzyja kolejnej? zaczęłam już myśleć o pracy od października a tu może być taki klops mój K. to wyparcie stosuje ;-) zaczekam na okres - jak nie będzie to kupie test - tyle że to jeszcze tydzień :-( znów czuje się jak nastolatka - a stara baba ze mnie - taka stara a taka głupia :-(

Hmm dlaczego? Ja myślę tak po chłopsku i nie wiem czy mam racje ;) że poprostu po porodzie cała szyjka jest /że tak sie brzydko wyrażę/ "przeczyszczona" Coraz częsciej mi niedobrze, testy jeszcze nie doszły i szczerze mówiąc nie mam nawet odwagi go zrobić bo chyba umrę jak zobaczę 2 kreski :( teraz ledwo daje rade a co dopiero będąc w kolejnej ciąży i potem z dwójką dzieci :( Ja24, Tośka - jak u Was, testowałyście już??? 🌼

boję się robic test ale pewnie będę musiała bo nie mogę sobie pozwolić na podpisanie umowy o pracę a potem się okaże że jestem w ciąży - ale swoją drogą nie wyobrażam sobie teraz mieć drugiego Dzidka jeszcze nie teraz - pewnie zrobię dziś ten test dla świętego spokoju i dam Wam znać

Tośka - ja już wiem.... JEDNA KRESKA :D :D :D mam nadzieję że jest to 100% Tylko skąd ten ciągły głód, jedzenie śledzia i ciastka, przybrałam na wadze 3 kg i okropne mdłości od tygodnia. Te objawy są najgorsze. Mam jeszcze drugi test najwyżej powtórzę, a w poniedziałek idę do gina to poproszę o usg- niech sprawdzi ;) Zastanawiam sie tylko co stosować, hormonami nie chce faszerować siebie a tym bardziej dziecka, gumki niewygodne szczególnie, że kilka lat nie używaliśmy... a spirala droga sprawa :o ehhh Trzymam kciuki!!!! Daj znać! Ja ide sie położyć póki mała śpi bo w nocy daje popalić.

spirala jakies 600 zl ale to tez do zdrowych rzeczy nie nalezy kup perle takie urzedzenie co ci pokazuje kiedy masz dni plodne a kiedy nie robisz rano i widzisz skutecznosc 97% jak tabletek a nie szkodza cena ok 800zl

Gość zdezorientowana troche
oh boze, sa minipigulki przeciez. jak sie nie chce miec dziecka to trzeba sie zabezpieczac. stosunek przerywany to chyba zadna przyjemnosc co?

Dziewczyny, wiem, że to zabrzmi dziwnie z moich ust, ale uważajcie.................ja zaszłam w kolejna ciążę 4 ipół miesiaca po porodzie!!i to podczas pierwszego razu po nim. karmiłam piersią, nie miałam jeszcze okresu....teraz się już cieszę z maluszka kolejnego, ale jak je urodzę, to chyba zainwestuję w wkładkę domaciczną lub spiralę...albo wykastruje męża.

Gonia a jak ty sie czujesz??? czytalam dużo twoich wypowiedzi, pamiętam jak baliście się powiedzieć rodzicom ;) rozumiem że już wiedzą? jakie reakcje?

storczyk, dzieki czuje się dobrze:) choć bywam zmęczona tym wszystkim, ale jakoś muszę sobie radzić:) Mama wie - nie była zachwycona, ale nie zareagowała najgorzej, tata jeszcze nic nie wie, ani sie nie domysla, bo nic po mnie jeszcze nie widać.

Gość nie brakujee
GONIU po czym poznałaś ciążę?? Jakie miałaś objawy i czy były takie same jak przy pierwszej? Zazdroszczę kobietom które nosza dumnie brzuszki, też bym chciała ale moja córa za malusia jeszcze i daje sie we znaki jak piątka maluchów, nie dałabym rady z dwójką.

Dziewczyny, ja ten strach przeżywałam prawie dwa lata temu. Za nic nie chciałam dopuścić do siebie wiadomości że mogę być w ciąży. Mdłości tłumaczyłam że to przez ogórki małosolne. Byłam śpiąca i spałam z córką w dzień. Jeju jak się bałam i nie chciałam drugiej ciąży ale jak poszłam do gina i okazało się że ciąża jest zagrożona to odwróciło się wszystko. Za wszelką cenę chciałam to dziecko i donosić ciążę najdłużej jak się da. Udało się i syn ma ponad rok i jest od małego tak grzeczny, że na początku to tylko karmienie i przewijanie i znowu lulu. Podobno drugie dziecko jest grzeczniejsze, spokojniejsze. No to was pocieszyłam co nie :)

Gość morenka 25
zajsc w ciaze zaraz po porodzie jest bardzo łatwo , nawet karmienie piersia mimo ogolnego gadania nie chroni przed ciaza, mogło by tak byc tylko wtedy gdyby karmiło sie przynajmniej 14 razy na dobe... niestety nawet tabletki anty nie chronia w 100 % przed ciaza

do nie brakujee zE mna to było tak, że już jak się z mężem \"kochnęliśmy\" to mnie dopadły myśli, że przecież mogłam zajść w ciążę. Że mam taki gesty śluz , jak w dni płodne i takie tam...a potem doszła senność, częste sikanie, ze 20 testów ciążowych robionych codziennie, aż na jednym wyszły dwie kreski...początkowo byłam przerażona, ale teraz jest już dobrze:)

Heh ja karmie piersią nie miałam jeszcze okresu i cały czas stosunek przerywany wiec jesli chodzi o to 80% to chyba troche przesadzacie dziewczyny, no ale rozumiem ze bywa roznie chyba ze i ja jestem w ciazy tylko jeszcze o tym nie wiem, tez jestem ciagle głodna :) mi by to nie przeszkadzało ale to maloprawdopodobne a wy same sie nakrecacie tak mysle Goniu jednym słowem miałas to szczescie ze pierwszy płodny cykl po porozie i od razu strzał w dziesiatke, ciesze sie ze juz sie oswoiłas z tą myslą i zycze Ci powodzenia no ale u ciebie to nie był chyba stosunek przerywany co?

Gość njezapominajka
Kobiety wybaczcie ale stosunek przerywany to najlepsza metoda na... niechcianą ciążę. A prezerwatywy to może i są niewygodne,ale chyba bardziej dla mężczyzn? Poza tym fioletowe durexy są naprawdę delikatne nie odczuwa się takiego aż znowu dyskomfortu. Przy nast sexie niech Wasi mężczyźni się przemogą i założą, a i Wam będzie lżej na duszy :)

Gość gość
czesc wszystkim.tak czytam wasze odpowiedzi i sama sie zastanawiam czy nie jestem w ciazy:{ masakra dopiero urodzilm 4 miesiace temu a tu kolejna ciąza... mam pytanie?jak to jest z okresem po ciazy,karmilam tylko miesiac, potem juz okres wrocil ostatnie 2 okresy mialam co miesiac i w ostatni okres pod koniec współżyłam z mężem bez zabezpieczenia i do końca...czy jest to mozliwe ze jestem w ciazy?bo spoznia mi sie juz prawie 2 tyg. dajnie znac jak to jest???