Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrhrhr

dziwne upławy z pochwy-proszę wejdźcie

Polecane posty

Gość irasiadddd
kurde chcialam znlesc ta masc ale niestyty nie mam przy sobie a szkoda bo tania jest ok3zl i jescze jedno nie biegaj sie myc co chwila bo pogorszysz sprawe juz pewnie jestes wyjalowiona

Gość nie macie racji
żadne nasiadówki, żadne irygacje dziewczyna ma albo stan zapalny wywołany nadżerką, stąd upławy, albo zakażenie bakteryjne i na to Clotrimazolum ani Tantum Rosa nie pomogą bo to raczej na grzybicę do podmywania najlepszy jest płyn Lactacyd Femina, do kupienia w aptece, nie zawiera mydła ma odpowiednie ph i zawiera zdrowe bakterie kwasu mlekowego, które naturalnie występują w pochwie (opakowanie tego płynu to ok 12 zł, ale do mycia wystarczy użyc dosłownie kroplę) z leków niestety wszystkie na receptę, więc wizyta u gina niezbędna pij dużo jogurtów, kefirów, unikaj cukru nie używaj tamponów ani wkładek, podpaski tylko te naturalne, nie perfumowane wbrew pozorom, wkładki higieniczne, nie są zdrowe, bo warstwa folii nie pozwala oddychac skórze, wkładki zatrzymują wilgoc i bakterie mają świetne warunki do rozwoju, bardziej higieniczne jest noszenie samych bawełnianych majtek, które "oddychają" i odprowadzają wilgoc niż wkładek które ta wilgo zatrzymują i jeszcze jedno: często lekarze zapisując globulki dopochwowe zapisują lek na bakterie czy pierwotniaki i zapominają że taki lek wyjaławia florę bakteryjną pochwy zabijając także te zdrowe bakterie, w efekcie po takiej kuracji często występuje podrażnienie czy zakażenie grzybicą, dlatego też po leku antybakteryjnym czy antypierwotniakowym NALEŻY zastosowac lek na grzybicę a potem stosowac kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego lub odpowiednie płyyny do higieny intymnej zawsze dokładnie czytajcie ulotki leków a zwłaszcza informacje nt działań ubocznych czy powikłań

Gość hrhrhr
dziękuję za wszystkie cenne rady 🌻 z tamponów niestety nie zrezygnuję, nie wyobrażam sobie wrócić znowu do podpasek :O co do wkładek-nie jestem w stanie wyjść bez nich z domu przy takiej ilości upławów... w poniedziałek się okaże co mi się przyplątało... a co do tej maści to clotrimazolum. słyszałam o niej, ale stosuje się ją bardziej zapobiegawczo aniżeli w celu leczenia. clotrimazolum jest także na receptę i w tej wersji jest stosowany jako lek n a grzybicę

Gość muszeczka77
Pamiętajcie jeszcze o jednym,jesli zdarzy sie Wam ta infekcja w zadnym wypadku nie nalezy zapominac o higienie intymnej i o dbałośc o nia.

Gość wwwwwwm
30.01.14 gość - takie upławy zabarwione krwią to nie żarty, do tego ten ból w podbrzuszu. Trzeba iść do ginekologa, a nie czekać. To może być rak. I wszyscy powinni sobie to wziąć do głowy. Jak pójdziecie to może wystarczy wyciąć mniej, a może wytną dużo, ale jeszcze was uratują. Jak tak sobie czekacie i zgadujecie to możecie niestety za to później zapłacić. Oczywiście, że może to nie być nic co zagraża życiu, nic przez co stan zdrowotny się pogorszy, ale w takim przypadku też dobrze się dowiedzieć od czego to i to wyleczyć.

Gość gość
Zapomnialam dodac ze mam dopiero 23 lata

Gość gość
Ja w takich sytuacjach, kiedy mi dokuczają jakieś intymne problemy typu upławy, swędzenie czy pieczenie, to biorę wtedy probiotyk lacibios femina, żeby szybko przywrócić równowagę florze bakteryjnej.