Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

dziecko koleżanki nie rozwija się prawidłowo..

Polecane posty

ma juz 3,5 roczku.Nie mówi praktycznie nic.Wydaje tylko jakieś ryki.Nie rośnie-ma zaledwie 90cm wzrostu/moje jest o rok młodsze i jest już wyzsze/.Czy to jakaś choroba...?kolezanka lata po lekarzach-neurologach,logopedach,psychologach ,ale na razie efektu zadnego.

Gość nawet Fajna mamuśka
no to faktycznie jakiś niedorozwój, to smutne

Gość córka mojej krewnej
ma podobnie, też ma 3,5 roku, wprawdzie fizycznie jest ok, ale nie mówi, jest niezbyt kontaktowa - najpierw lekarze podejrzewali głuchotę ze względu na nieleczoną - bo nie wykryta alergię (i zapchane przewody słuchowe), przebadali ją dokładnie, leczyli - nic to nie dawało. W końcu zrobili rezonans albo tomografię, nie pamiętam dokładnie - i wyszło, że ma cos między półkulami mózgu, nie wiadomo jeszcze co.

Gość a po co o tym piszesz
Widać, że koleżanka dba o to dziecko i chodzi do specjalistów. Nie chciałambym mieć takiej koleżanki, która rozpisuje się nt. nie swoich problemów.

Gość ja tez nie chciałabym
żeby ktoś pisał,że mam dziecko niedorozwoja, bo ma stwierdzone mpd. Nie podniecaj się niezdrowo cudzymi problemami.

córka mojej sąsiadki nie mówiła do czasu az nie poszła do przedszkola, lekarze mówili że jej sie po prostu nie chce, a tam musiała i po kilku miesiącach zaczęła trajkotać jak najęta:) mam nadzieje ze i u Was tak będzie i maluch sie rozkręci niedługo. Pozdrawiam

Gość Nawet Fajna mamuśka
mój ma 10 miesięcy i juz sie rozkręca, mama, tata, tak, nie, dada

Gość do nawet fajna
chcesz sie pochwali to załóż temat:-o

porównywanie swoich dzieci do innych nie jest zbyt rozsądne. Bo zazwyczaj widzimy to co nasze dzieci robią lepiej ale jak juz coś robią gorzej od tego drugiego to tego sie nie komentuje hmmmm czemu tak jest? Ja tez moglabym napisac wiele o swoim dziecku tak jak kazda inna matka bo kazda uwaza ze moje dziecko jest naj... aczkolwiek tego nie robie bo wiadomo ze kazde dziecko rozija sie inaczej. Ma inną sytuacje w domu inną opieke przebywa z innymi ludzmi.

Gość izzzzzzzzzzzka
too trzeba udac sie do endokrynologa!!!!!!!!!!!!!!!!!