Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszkasamusia

Mam pytanie - kiedy powinnam rozdawać zaproszenia ?

Polecane posty

Dokładnie chodzi mi o to ile miesięy przed slubem należy rozesłać zaproszenia i zawiadomienia? Ja niestety nie mam pojęcia.

też jestem za opcją rozdawania jakieś 3 miesiące przed ślubem. zwłaszcza jak pobierasz się w wakacje.

jak slub masz we wrzesniu to zacyznaj juz teraz, najlepiej 3 miesiace przed slubem, bo ludzie musza zalatwic sobie urlop, potwierdzic ze przyjada do jakiegos miesiaca przed itp. Takze najlepiej zacznij juz :) powodzenia!

Gość dejzi69
najlepiej od razu po urodzeniu:)

Gość dejzi69
najlepiej od razu po urodzeniu:)

ja bede wysylac koncem grudnia poczatkiem stycznia z przymusu niejako,ale chce zeby wszyscy potwierdzili swoja obecnac jak najszybciej.

Gość ugly betty
nasz ślub 20 września. Zaproszenia zaczniemy rozdawać pod koniec lipca. Wyrobimy się do połowy sierpnia. Następnie goście mają 2 tyg na odpowiedź czy się zjawią i tym sposobem na prawie 3 tyg. przed ślubem będziemy znać ilość osób. Nie uważam że byłoby to za późno. Wręcz przeciwnie, wg mnie zapraszanie na 3 m-ce przed to troche przesada. CHyba że któś ma naprawdę wielu gośći do zaproszenia.. A co do urlopów - nie oszukujmy się, większości nie są potzrebne znowu nie wiadomo jakie urlopy, a bliska rodzina i znajomi dużo wcześniej znają termin slubu więc moga się pzrygotować na tą okoliczność.

Gość agnieszka_79
3 miesiące to minimum jeżeli masz gości z zagranicy lub takich, którzy nie wiedzą o ślubie. Za granicą planują urlopy z dużym wyprzedzeniem - ja wysyłałam pod koniec listopada (ślub na początku marca) i to było za późno. Urlop jest potrzebny, jeżeli goście muszą pokonać znaczną odległość :) Znajomym, z którymi widywaliśmy się na co dzień wręczaliśmy dwa miesiące wcześniej.

Gość Viss
oosbiście nie cierpię być zapraszana na ledwie miesiąc przed ślubem. Wiele osób mówi, że 3 miesiące to za długo, ale gdy to ja jestem zapraszaną osobą to wolę taki termin.

Gość krzysztofora
optymalny termin to 3 miesiace wczesniej. niedawno kuzynka miala slub i wreczala zaproszenia miesiac przed... nic sie nie stalo, ale w sumie uwazam, ze to troche pozno. w 3 miechy mozna odlozyc kase na prezent i ciuszek na wesele, a takze zaplanowac ewentualny urlop. 🖐️

Gość bez przesady 3
miesiące wczesniej? jakby ktos mnie zaprosil 3 miesiace wczesniej to bym juz za te 3 mies zapomniala o ich slubie. miesiąc przed slubem, gora 1,5

My też bierzemy ślub 20 września i zaproszenia będziemy rozwozić w ostatnim tygodniu lipca i początkiem sierpnia. Za granicę zaproszenia wysłałam poczatkiem czerwca a dalej w Polskę w tym tygodniu.

My też bierzemy ślub 20 września i zaproszenia będziemy rozwozić w ostatnim tygodniu lipca i początkiem sierpnia. Za granicę zaproszenia wysłałam poczatkiem czerwca a dalej w Polskę w tym tygodniu.

jak robi sie wesele to najblizsza rodzina wie ze zsotanie zaproszona, weic takie zaproszenie to tylko formalnosc, ale jezeli sie ktos nei spodziewa to uwazam ze 3 miesiace to odpowiedni termin. Inaczej ejst jak zaprasza sie mloda osobe a inaczej jak rodzine, wezcie pod uwage ze np robiac wesele pod koniec sierpnia dla przecietnej rodziny miesiac to moze byc za krotko, wtedy maja inne wydatki zwiazane ze szkola, do tego dochodzi dojazd na wesele, prezent nie wspominajac o ubraniu

Gość Sasss
jeśli rodzina wie o slubie, że będzie zaproszona i zna termin to ok.2-1,5miesiąca przed. a jak ktoś zupełnie sie nie spodziewa to ok.3-2,5miesiąca. przecież trzeba kupić stroje, uzbierać kase, fryzjer,kosmetyczka, urlop jeśli mieszka daleko itp