Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KRystyna64

Urząd skarbowy i nieodebrane awizo - pomocy!

Polecane posty

Gość KRystyna64

Bardzo prosze o pomoc, moj syn ktory obecnie przebywa za granica, dostal juz drugie awizo z urzedu skarbowego - nie odebralam bo nie wiedzialam czy mam, nie mam z nim kontaktu. byl u mnie zameldowany ale pozniej sie wymeldowal i wyjechal. wiem ze sprzedal kilka lat temu mieszkanie, ktore wybudowal i wyjechal. obawiam sie, ze to moze miec zwiazek z niezaplaconym podatkiem albo ze zle rozliczonym podatkiem po tej sprzedazy - chociaz pewnosci nie mam gdyz mi tego nie powiedzial wprost. czy komornik moze do mnie przyjsc do domu i zajac moje mienie??? co moge zrobic? z synem od ponad roku nie mam kontaktu, jak go poinformowac ze ma sprawe? to uczciwy chlopak. ktos poradzi?

Gość KRystyna64
Nikt nie wie ? ehhhhhhhhhhhh

Gość sussina
no faktycznie, uczciwy chłopak, który z matką od roku nie ma kontaktu :o zadzwonić do US, wyjaśnić sprawę i tyle.

Gość p__
No ja mam ten sam problem bo jestem za granica i podobno 2 awiza byly do mnie sasiadka mi powiedziala ....napewno z U S....

Gość KRystyna64
a w US dostane informacje? nie ma ochrony danych osobowych? uczciwy, ale trafil na ludzi ktorzy go sami oszukali, eh.

Gość KRystyna64
aha, a podobno nawet jesli sie nie odbierze awizo, to US uznaje list za dostarczony. czy to prawda?

Gość Jeżeli syn jest pęłnoletni a
Ty jesteś właścicielką mieszkania to komornik nie ma prawa zająć w nim żadnej rzeczy należącej do Ciebie. Może zająć rzeczy syna

Gość Jeżeli syn jest pęłnoletni a
Tak, to prawda. Tak samo wygląda sytuacja z listami z sądów

Gość KRystyna64
tak, dziekuje. ale podobno poborca skarbowy moze wejsc i zajac rzeczy ktore nie musza byc jego - i ja musze potem udowadniac, ze one są moje a nie jego.... Dzwonilam do urzedu, niestety odmowili mi informacji. osobiscie moze powinnam jechac?

Gość KRystyna64
wiecie Państwo, prawda jest taka ze to rodzina moze zostac obarczona - i bedzie przez US, w przypadku gdy osoba winna nie przebywa w polsce...... co to za prawo........

Gość KRystyna64
A ma ktos moze jakiegos dobrego znajomego w urzedzie skarbowym ? ktory zapyta co zrobic, poradzic sie jakos? ja niestety nie mam zadnych znajomosci.

Gość nic nie mogą zajać...
Napisz pismo do US, że syn nie mieszka i przebywa w UK a Ty nie masz kontaktu. Do pisma dołącz kwit o wymelsowanie lub zaśwaidczenie z UM ze nie jest zameldowany. Wyslij to poleconym.

Gość KRystyna64
dobrze, tak tez zrobie, dziekuje bardzo!!