Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasminkaaaaa

tabletki YASMIN - czy ktoras z was tez tak miala?

Polecane posty

Gość yasminkaaaaa

skonczylam wlasnie pierwsze opakowanie yasmin i nie wiem czy powinnam po przerwie zaczac drugie... odkad zaczelam je brac, prawie codziennie krwawilam lub plamilam. ginekolog powiedzial, ze w pierwszym miesiacu stosowania tych tabletek to normalne, ale czy az do tego stopnia? :O teraz mam krwawienie z odstawienia i zastanawiam sie... moze te tabletki sa dla mnie zbyt silne i dlatego ciagle krwawilam? a moze przy drugim opakowaniu to sie juz unormuje? czy ktoras z was tez tak miala ze krwawila niemal codziennie? dodam ze nie mam w tej chwili mozliwosci kontaktu z moim lekarzem, bo jestem na wyjezdzie:(

Gość yasminkaaaaa
nikt sie nie wypowie?:(

Gość gmm
to są twoje pierwsze tabletki?

Gość yasminkaaaaa
juz wczesniej bralam tabletki cesarette, bralam je przez jakies 10 m-cy, pozniej mialam ok. 2 m-ce przerwy i gin mi przepisal yasmin :(

Gość gmm
chodziło mi własnie czy miałaś przerwę, ale wynika, że miałaś. Zdarza się tak, że jest plamienie nawet do trzeciego miesiąca. Nie powinien byc to objaw niepokojący, chyba, że przedłuża się i wystepuje ciągle jeszcze w 4,5 i dalej miesiącach. Tabletki na pewno nie są za silne, bo mają bardzo małą dawkę hormonu, choć większą od cerasette, które są jednoskładnikowe. Nie sądzę, żeby były za silne. wystąpił po prostu efekt uboczny i on powiniem a wręcz musi zniknąć

Gość yasminkaaaaa
no niby tak, ale tu wlasciwie trudno mowic o plamieniu, bo niemal przez caly czas jest to krwawienie... no taki przedluzony okres. tzn. musze uzywac tamponow, bo wkladki nie wystarczaja :( wiec sama juz nie wiem, czy to aby napewno normalne :( dodam, ze cesarette odstawilam wlasnie z tego powodu, ze przez ostatnie 3 m-ce ich brania mialam bardzo czesto okres, nawet co tydzien :O poszlam do gina i on mi powiedzial, ze to sie zdarza przy cesatette i dlatego zmienil mi na yasmin, powiedzial przy tym, ze moge miec plamienia przez piewrsze miesiac. no ale TO? :O

Gość gmm
to jest ze strony yasmine wystąpienia nieoczekiwanego krwawienia: W czasie przyjmowania preparatu Yasmin w pierwszych kilku miesiącach mogą występować nieregularne krwawienia z dróg rodnych (plamienia lub krwawienia międzymiesiączkowe). Pomimo to należy kontynuować przyjmowanie tabletek. Nieregularne krwawienia z dróg rodnych zazwyczaj ustępują po 3 cyklach stosowania preparatu Yasmin. Jeśli krwawienia utrzymują się, stają się obfite lub nawracają, należy zgłosić to lekarzowi. czyli z tego wynika, że mogą wystąpić krwawienia a nie tylko plamienia.

Gość yasminkaaaaa
wielkie dzieki za info! czyli mam sie nie zniechecac i zaczac nastepne opakowanie... moze bedzie lepiej :O troche to niewygodne, to fakt, ale coz zrobic... jeszcze raz dzieki.

Gość gmm
nie ma za co:) jakby nie mineło Ci, w co wątpie to możesz wypróbować yasminelle, mają jeszcze mniejszą ilość hormonu od yasmine. Ale myślę, że wszystko Ci sie unormuje:) powodzenia