Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tic tac to tylko 156kcal

moze porozmawiay o jezykach obcych, bo kocham ten temat

Polecane posty

:) ile znace, ile macie lat, jak dlugo sie uczycie daego jezyka i na jakim poziomie jestescie. samouki czy moze kursy w prwatnych zkolach? :classic_cool: zaczne od siebie 20 lat mam angielski-ucze sie 8 lat, z marnym skutkiem,jestem nizej niz poziom intermediate:O-na razie sobie daruje ten jezyk:O rosyjski-ucze sie 8 miesiecy, bardzo intensywnie, bo jestem na filologii rosyjskiej. niemiecki-2 lata w liceum, pamietam, ze fajnie mi sie go uczylo i chcialabym znow zaczac. jezyki, ktorych hcialabym sie nauczyc procz wyzej wymienionych to hiszpanski.

ło boże ile juz bylo takich topikow ale co tam wpisze sie znam tylko bardzo dobrze francuski :classic_cool: srednio wloski (ale nienawidze go) słabo angielski podstawy niemieckiego

Gość ta najgorsza..
hiszpański jest suuper:D właśnie sie uczę:) rosyjski sobie szybko przyswoich, łatwo wchodzi;P

bo to fajny temat, pociaga mnie:classic_cool::D wloski ma podobna grame do francuza, wiec pewnie dla ciebie to latwy jezyk, yhm?co ci sie w nim nie podoba?

Gość ta najgorsza..
przyswoisz*

taa, tylko tak sobie mysle, czy ten hiszpanski mi sie przyda, jabym sie go chciala kiedys uczyc.

ja umiem niemiecki studiuje germainstyke ucze sie juz no troche nie wiem nawet ile dokładnie;) angielski troche ale chce sie nauczyc moze jakis kurs w przyszlosci:) na razie mam w planach wyjazd do niemiec zeby podszlifowac jezyk:)

Gość jezyczek staniczke
włoski jest łatwy jak sie mowi tak sie pisze:) hiszpan trudniejszy a francuz najrtudniejszy... Guarda..swietlik:) wł No me piaczii czy cos nie podoba mi sie:) perqe dlaczego po fr pourqoi:)

grame podobną? raczej slownictwo co mi sie nie podoba? nie wiem, tak jakos, akcent mi sie nie podoba, wlosi mi sie nie podobaja, nie znosze ich, blee no nie cierpie wlochow :O

No mi piace - nie podoba mi sie pourquoi - dlaczego (fr) perche - dlaczego (wl) sorki, zboczenie zawodowe :classic_cool:

Gość do jezyczek staniczke
hahahah najpierw naucz sie tego wloskiego i fran. takie byki, ze szok! to ja moge powiedziec w takim razie, ze znam mandarynski!

non mi piace jesli juz

bosheeeeeeeeeee sami poligloci od 7 bolesci!

olenka, wyjezdzasz na stypendium czy jak?

non - wlasnie nie bylam pewna, ale mowie, ze wloski znam srednio ;)

spoko każdemu się zdarza :)

no slyszlaam, ze hiszpanski, wlosi, francuzki, maja identyczna grame:Ono moze b.podobna.ale spoko ne wiem, bo sie nie uczylam.

Gość jezyczek staniczke
nie byki tylko literówki:) c o do wł..pisałam z fonetyki..a nie pisowni. Bo go nie znam ale jest bardzo podobny do francuskiego hiszpan tez la muera tranquilla hipsz.. fonetyka oczywiscie nabyta z brazylijskich seriali:) la meure tranquille fr..

Gość Germany górą
Angielskiego uczę się 2 lata(prywatnie), umiem dość sporo gramatyki, gorzej ze słówkami;) Niemieckiego już 8 lat w szkole, ale umiem mało co, to zajebisty i seksowny język, ale trudny!!! Chcę się nauczyć włoskiego! Jeżeli ktoś zna jakieś fajne podręczniki di nauki tego języka to proszę pisać!!!

Gość progetta.
włoski jest łatwy jak sie mowi tak sie pisze hiszpan trudniejszy a francuz najrtudniejszy... Nie ma to jak wypowiedz laika, ktory nie zna tak naprawde zadnego jezyka:O Wloski, hiszpanski i francuski sa na takim samym poziomie trudnosci, z tym, ze wymowa wloska i hiszpanska jest bardzo prosta, a francuskiego trudniejsza. Aby mowic plynnie trzeba wlozyc tyle samo wysilku w nauke jak we francuski czy hiszpanski

Gość progetta.
*aby mowic plynnie po wlosku

la meure? co to mialo byc, morze, matka czy mer ? :D:D:D

Gość progetta.
Germany, moge Ci polecic dobre materialy do wloskiego. Podaj jakis namiar na siebie.

Gość Germany górą
progetta - korka@poczta.onet.eu

Gość jezyczek staniczke
z tym, ze wymowa wloska i hiszpanska jest bardzo prosta, a francuskiego trudniejsza. I o tym mówię!!!! I widzisz włoskiego nauczy sie człowiek nawet majc 60 lat.. hiszpana tez.. bo wymowa łatwa.. a francuskiego? Nie!! Ludzie maja problem z wypowiedzeniem je ne comprends pas! Moj kolega z poliubudy lałam sobie jezyk!!!

Gość jezyczek staniczke
Śmierć Turkusie:) mer to morze mere to matka Mer.. To słuzbista w merostwie;)

Gość progetta.
Zgadza sie, wymowa francuska jest dla wiekszosci Polakow bardzo trudna.

to powinno byc la MORT :) ja wiem jak brzmi "meure" tylko nie wiedzialam o co CI chodzi.

chociaz, jakby sie juz czepiac, to "meure" nie przeczyta sie tak jak la mere, la mer i le mer.