Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kim kolwieczek

kto studiuje marketing i zarządzanie?

Polecane posty

Gość kim kolwieczek

mozecie mi cos powiedziec o tym kierunku? duzo jest matmy na pierwszych latach? ciekawy kierunek? prosze pomozcie :)

Gość asaddd
tylko tumany na to ida kierunek juz dawno nie naczasie

Gość dsjhgfsgfankaaa
ja studiuje, matma jest, makro i mikroekonomia, statyska, i takie inne brednie ale ja chodz nie byłam dobra nigdy z mate,matki to sobie dałam rade choc byly problemy.....zalezy od uczelni🖐️

Gość kim kolwieczek
myslisz ze warto isc na ten kierunek? a dokladniej chodzi mi o marketing i reklame na wydz. zarzadzania. wydaje mi sie ze moze byc po tym ciekawa praca.. ale pare osob powiedzialo mi ze duzo ludzi idzie na zarzadzanie a potem zasilaja szeregi bezrobotnych :P

Gość up uuuup
:)

Gość kim kolwieczek
kurde no doradzcie cos :P

Ja studiuję zarządzanie w turystyce. Fajny kierunek, głównie dlatego, że od 1 roku mam wybraną specjalizację:)

Gość kim kolwieczek
ja chce studiowac zaocznie bo mam propozycje pracy w tej branzy. fakt ze narazie tylko w recepcji ale firma zagraniczna i mozliwosci rozwoju obiecuja ale warunek studia:)

A powiedz sobi jedno - gdzie chcesz pracowac po takich studiach? Okazuje sie ze rocznie ZiM konczy cos kolo 30-40 tys studentow - to jakies 15% wszystkich studentow (ta liczba to pewnie z prywatnymi, ale to mniej wazne), a ofert pracy jest niewiele - bo co taki czlowiek umie? Troche podobnie jest z ekonomia - zbyt szeroka dziedzina i w rezultacie nie jestes specjalista czyli nic nie umiesz konkretnego - ale ekonomia ma lepsza renome. Po ZiM teoretycznie mozesz zostac gdzies kierownikiem/dyrektorem - ale nikt nie da ci takiej posady prosto po studiach (jakies 8-10 lat temu tak bywalo dosc czesto), wiec zaczynasz jako szaraczek w administracji firmy. Okazuje sie ze jak jestes dobra w zarzadzaniu to studia CI nie sa potrzebne, bo zalozysz wlasna firme i odniesiesz sukces, a jak jestes slaba to i studia nie pomoga (tzn moze i dadza prace, ale na jedno miejsce masz kilkudziesieciu chetnych) Teraz liczy sie specjalizacja, a ZiM daje najwieksze szanse na bezrobocie (przynajmniej tymczasowe)

Gość kim kolwieczek
wlasnie nie chcialabym poprzestac na studiach 1 stopnia. licencjat z reklamy magisterskie komunikacja spoleczna PR podyplomówka coaching co ty na to?

Gość dfgsgdfs
hej ja tez chce zrobić licencjat a pozniej reklama albo public relations:) jesli masz oferte takiej pracy to ja bym sie nie wachała! a co do tych bezrobotnych to wg mnie możesz byc nawet inzynierem i nie miec pracy bo trzba sobie radzic:) a twoja sytuacja wydaje ise bardzo dobra...tez studiuje zaocznie...doświadczenie sie zawsze przyda, mozesz dorobic jakies kursy i bedzie ok pozdrawiam🖐️

Gość kim kolwieczek
reklama to specjalnosc juz na licencjacie :) i chyba sie zdecycuje, bo masz racje ze bezrobotnym mozna byc po roznych kierunkach :) powodzenia

Bezrobotnym mozna byc po kazdym kierunku - to zgoda - ale popatrz na statystyki Urzedow Pracy - najwiecej osob bezrobotnych z wyksztalceniem wyzszym jest po ZiM, ekonomii, prawie i pedagogice (ale to sie zmienia, liczba bezrobotnych nauczycieli maleje), gdzie przewaga ZiM jest znaczna.

Gość dfgsgdfs
no tak ale zawsze sie gdzies mozna zaczepic lub magisterke zrobic sobie juz taka porząną- ja tak planuje

Gość gość martusia
A ja sobie studije troche inna zarządzanie bo na wyższej szkole bezpiecznstwa w poznaniu, troche to inne zarzadzanie bo pod katem bezpieczenstwa ale jak narzie i sie podoba, bo kadra widac ze ma pojecie a do tego unikatowe specjalnosci pod katem sluzb mundurowych.

Gość gość
spokojnie można sobie poradzić, ja studiuję zarządzanie na WSB

Gość gość
Dasz rade, w końcu z jakiegoś powodu wybrałaś ten kierunek. To nie liceum, czasem trzeba zarwać nockę przed sesją, ale ogólnie jest spoko przynajmniej na mojej uczelni - wyższej szkole bankowej, jakbyś chciała wiedzieć.

Gość gość
jana zarządzaniu na WSB, kto tu studiował wie jaka jest atmosfera i jak bardzo łatwo można po tej uczelni znaleźć fajna pracę

stałam rok temu przed nie lada wyzwaniem... Teraz nie żałuję, wybrałam zarządzanie i marketing na WSB w Poznaniu. Uczelnia ma duże poparcie wśród pracowdawców

Gość gość
no dokładnie , z praca miałam dość łatwo, studiowałam tez na WSB i na pierwszej mojej rozmowie kwalifikacyjnej dowiedziałam się, że pracodawcy biora pod uwagę naukę w tej szkole. Choć zawsze wydawało mi sie, że tylko uczelnie państwowe sa plusem

Gość gość_kolo
Z tym patrzeniem na tryb studiowania to już na szczęście przeżytek. Na WSB akurat mają bardzo dużo chętnych, coś jednak musi przyciągać studentów.

Gość gość
wpisy zachwalające WSB :) , uwaga reklama ! Po co placić za coś co można mieć za darmo ...

Gość ps7
Wiedza marketingowa cenna jest, kiedy chcemy zarabiać na sprzedaży. Zapraszam do opiniowania mojego biznesu i współpracy. Link do prezentacji firmy: http://prezentacja.s7team.com/p,SYV25873694.html

Gość gość
Na takim kierunku bardzo dużo zależy od Twojej naturalnej kreatywności, komunikatywności i zorganizowania. Jeśli masz w sobie cechy przywódcze, lubisz pracować niezależnie i samodzielnie bądź lubisz koordynować, studia takie, pozwolą Ci te cechy rozwinąć dodatkowo i uporządkować. Wszystko zależy od Twojej mobilności i inicjatywy. Marketing to rynek owocny, ale dla rekinów. Jeśli wierzysz w siebie, masz siłę przebicia i jakieś pomysły w głowie to studiuj to.

Gość gość eletet
Mi się wydaje, że warto, ale chyba troche inne specjalnosci trzeba w dzisiejszych czasach wybac bo absolwentów "zwyklego zarzadzania jets mnóstwo". postanowilem wybrac zarzadzanie na wyzszej szkole bezpieczenstwa w kontekscie bezpieczenstwa, bo tam maja specjalistyczne specjalnosci, wiec moim zdaniem raczej trzeba postanowic na nowe odmiany zarzadzania.

Gość gość
Ja studiuje zarządzanie na Wyższej Szkole Informatyki Stosowanej i Zarządzania WIT w Warszawie http://study4u.eu/pl/uczelnia/383-wyzsza-szkola-informatyki-stosowanej-i-zarzadzania-wit i jestem bardzo zadowolona. Myślę, że kluczową sprawą podczas wyboru tego kierunku są specjalizacje jakie oferuje dana uczelnia. Ja na przykład zdecydowałam się na Zarządzanie w kulturze i ta specjalizacja jest dla mnie wprost idealna gdyż jest połączeniem studiów humanistycznych z zarządzaniem.

Gość amelia891
Warto wybrać się na zarządzenie, ale tylko i wyłącznie na dobrą uczelnię, gdzie zdobędziemy potrzebną wiedzę. Na pewno warto sobie zerknąć tutaj http://eust.pl . Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna, to świetny start w dorosłe życie.

Gość gość
Ja studiuję zarządzanie i inżynierię produkcji w Gdańsku na http://gsw.gda.pl/ Dla zainteresowanych studia są ciekawe, uczelnia dobra, wykładowcy na poziomie, śmiało zachęcam do przyjrzenia się kierunkowi na mojej uczelni.