Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimowszystko

majac 17 lat moge isc do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość mimowszystko

bez osoby dorosłej?? bo inaczej jak??;/

Gość dom-min
mozesz

Gość mimowszystko
to super ale nie moze mi odmowic ich wypisania?? ile takie moga kosztowac?

Gość mimowszystko
i na ile wystarczy takie opakowanie? :)

Gość a jak często zamierzasz
współżyć?

też mam 17 lat i 2 dni temu byłam pierwszy raz u ginka po tabletki :D nie odmówił mi :) wytłumaczył co i jak :D niestety nie wykupiłam jeszcze tabletek i nie wiem jakie są ceny :(

Gość tytus29
jesli ma troche oleju w glowie, to nie odmowi. spokojna glowa. kosztuja w okolicach 30-35 zlotych. przynajmniej te, ktore kupowalem dla swojej partnerki. ;)

Gość ogusaae
jeśli mja trochę oleju w głowie to odmówi

ogusaae jeśli podjęła decyzję odnośnie współżycia to niech sie przynajmniej porządnie zabezpiecza. jeśli lekarz w ośrodku Ci odmówi możesz się udac do prywatnego- ten za kase na pewno nie odmówi.

u mnie przyjmuja nawet 16 latki, nie wiem od czego to zalezy.. a tabletki, pewnie dostaniesz te z gornej pulki, takie, ktore zawieraja mniejsza ilosc hormonow i one kosztuja w granicach 30 - 40 zl

Gość gosiaczekrrrrr
to zalezy od ginekologa wiec dowiedz sie predzej o opinie:) Ja bylam po tabl u takiej babki to mi powiedziala ze po tabletki mam przyjsc jak skoncze 18, poszlam do innego(faceta) przepisal bez problemu i powiedzial ze przeciez mlodsze biora to czemu mam nie brac ja, chyba dobrze ze mysle juz o zabezpieczeniu niz potem w takim wieku urodzic dziecko!Po drugie niektore dziewczyny biora tabl na tradzik albo z powodu bardzo bolesnych okresow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gosiaczekrrrrr
a ceny sa rozne!!! jezeli nie miasz zbytnio kasy zeby co miesiac wydawaqc niewiadomo ile to powiedz ginekologowi a na pewno cos wysmysli, ceny sa rozne od 7 zl do 50 nawet!!!! poszperaj w necie

Gość mimowszystko
fajnie ze pojde z mama po tabsy przeciez to jest chore!!!!! mam nadzieje ze ten ginek. bedzie spoko...

Gość 14 lat
Po ukończeniu 14 roku życia można iść do lekarza bez rodziców. Ale lekarze są różni. Może najpierw zapytaj czy przyjmie nieletnią. Ja byłam pierwszy raz jak miałam 16 lat, bez rodziców i było O.K. Tabletki nowej generacji polecane młodym dziewczętom kosztują ok. 35-40 zł. Ale przecież chłopak też powinien pokryć część kosztów, no nie?

Gość wasssa
opakowanie na miesiąc,tzn w opakowaniu jest 21 tabletek, bierzesz po jednej przez 21 dni o stalej porze, potem robisz 7 dni przerwy, no i ósmego dnia musisz zacząć następne opakowanie i znowu 21 dni i 7 przerwy i tak w kółko.... Ale mam nadzieje że decydując sie na tabletki wiesz o tym ze pasowałoby je brac dłuższy czas a nie tak tylko na pare dni i koniec.....i mam tez nadzieję że poczytasz duuuuuzo o nich zanim zaczniesz je brać, o wszystkich skutkach ubocznych, o ch skuteczności, co robić gdy sie zapomni o tabletce itp itd.... a i jeszcze jedno, BADANIA, musi gin dać Ci skierowanie na badania, jak nie da to proś sama, bo to chyba NAJważniejsze ze wszystkiego.

14 lat --> chyba raczej po ukończeniu 13. lat, kiedy nabywasz ograniczonej zdolności do czynności prawnych?

Gość asaritka
Można iść do ginekologa w wieku 17 lat,a jeśli chodzi o tabletki to zależy od lekarza i jego światopoglądu :) a skoro jesteś młoda osobą to pewnie przepisze Ci Yasminelle kosztuja ok 35 złotych:)Pozdrawiam i nie bój sie bo nie warto:)