Gość Karola! Napisano Sierpień 10, 2011 Hej ; ) Mam małepytanko . Ma któraś z was odsprzedać 1 opakowanie kontraceptu ? Ponieważ wprowadzili zmiany że tylko moze przepisac tabletki lekarz na umowionej wizycie a wizyte mam dopiero na wrzesien . Pozdrawiam was. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karina1232 Napisano Sierpień 15, 2011 odsprzedam 2 opakowania tabletek Kontracept, data ważn. do marca 2013.GG 5143125 lub omadzia5@op.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mojza Napisano Wrzesień 5, 2011 ja zaczęłam drugie opakowanie kontraceptu. Czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie dolega poza tym tylko, że mam straszne plamienia. Nie wiem czy to ma związek, ale plamienia zaczęły sie kiedy zaczęłam brać tabletki anty. Czy któraś z Was miała podobny problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Wrzesień 5, 2011 plamienia to częsty skutek uboczny na samym początku brania tabletek, mogą występować przez pierwsze 3 miesiące, jest o o tym informacja w ulotce a tak w ogole to ja się niedługo pożegnam z kontraceptem, nie trzyma mi cyklu i musze zmienić tabsy na inne :( szkoda bo kontracept służył mi super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niania123098 Napisano Wrzesień 5, 2011 hej dziewczyny czy plamienie jako skutki uboczne może oznaczać, że tabletki są źle dobrane, tzn. że powinnam zmienić ja na inne? czy organizm się do nich przyzwyczai i plamienia ustaną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niania123098 Napisano Wrzesień 6, 2011 nikt nie wie czym jest to spowodowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biurwa88 Napisano Wrzesień 7, 2011 plamienia powinny ustąpić po 3 czy 4 blistrze, jeżeli wtedy będzie bez zmian tzn., że trzeba dobrać inne tabsy, bo coś jest nie tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paulina777 0 Napisano Luty 1, 2012 Hej. Byłam dzisiaj u ginekologa i zapisał mi te tabletki na początek 1 opakowanie. Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Strasznie się boje że przytyje. Czytałam w ulotce że nie można palić papierosów i chciałam się poradzić czy któraś z was miała z tym jakiś problem? Proszę o wypowiedzenie się w tej sprawie. Z góry dzięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biurwa88 Napisano Luty 4, 2012 palę i (odpukać) jeszcze nie miałam żadnych problemów odnośnie kontraceptu ani diany, ani jasminellum czy jak to tam się pisze;) ale oczywiście lepiej nie palić, ogólnie;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lola021 Napisano Luty 4, 2012 Jaki ginekolog w Ostrzeszowie lub w Ostrowie wlkp na kasę chorych bez problemu mi przepisze te tabletki jeśli go po proszę ? bo mój lekarz wyjechał na urlop :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gonebada 0 Napisano Luty 28, 2012 Witam...pomóżcie bo zbankrutuje.mam 3 opak. Kontraceptu..które muszę odstawic. I kupić nowe.nie wiem co zrobić z tymi. Chce ktoś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość asmi Napisano Kwiecień 26, 2012 gonebada masz jeszcze te 3 opakowania?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gonebada 0 Napisano Kwiecień 26, 2012 Tak mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pieciolinia_ Napisano Wrzesień 9, 2012 Kontracept to moje pierwsze tabletki. Ze skutków ubocznych tylko plamienie. Jestem przy ostatnich tabletkach pierwszego opakowania i to plamienie chyba nie ma zamiaru się skończyć :P ale podobno do 3 opakowania to normalne. Jak dla mnie, tabsy super! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość calena Napisano Wrzesień 28, 2012 Ja biorę "kontracept" od 5 miesięcy i nie zauważyłam żadnych zmian. Ani waga nie skoczyła w górę, nie bolą mnie piersi, nie mam depresji itp...Czuję się po nich świetnie :). Wcześniej brałam "Daylette" przez 5 miesięcy ale bardzo bolała mnie po nich głowa :( poza tym cena była kosmiczna, za jedno opakowanie płaciłam 36zł, a za "kontracept" płacę zaledwie 19:) . Co do krwawienia z odstawienia - opakowanie kończę w środę a okres dostaję w niedzielę, niby mówią że krwawienie z odstawienia powinno dostać się 2 lub 3 dnia.. ja dostaję zawsze 4 - jak widać nie ma reguły i każdy organizm reaguje inaczej :). Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 26Aga26 Napisano Listopad 13, 2012 Od 1.5 tygodnia biore Kontracept i powiem szczerze - nie jestem zbyt zadowolona. Na początku nie odczuwałam żadnych zmian, alee po ok 6 dniach zrobiłam się nie do życia, najgorsze jest chyba to ciągłe zmęczenie, gdybym nie musiała to chyba wcale nie wychodziła bym z łóżka, po za tym nabrzmiałe i obolałe piersi, bóle brzucha, gorsza cera, mdłości, sama nie wiem czy brać je dalej i liczyć na to ze to minie, miał ktoś podobnie? Przed tem brałam Diane 35 i nie było żadnych problemów, zero skutków ubocznych, dopiero po 2 latach męczyły mnie bóle żołądka i zrobiłam przerwe, po której zdecydowałam się na Kontracept i to nie było chyba dobre rozwiązanie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 3, 2013 Od gimnazjum zażywam tabletki i po wszystkich mialam problemy z tyciem a w sumie z puchnieciem bo +10kg a byłam okrągła i w zadne sposob nie moglam schudnąc, przez rok stosowalam zastrzyki depo-provera dla mnie rewelacja ochota na seks ogromna jak nigdy, schudlam te 10 kg, choc jadlam ile chcialam i przestalam cwiczyc, rewelacja no tylko okazalo sie ze nie dzialaja na mnie po prostu oczyscilam organizm z hormonow i.. w rezultacie zaszlam w ciaze. po porodzie od razu w pierwszym tyg wrocilam do poprzedniej wagi - 48kg. po 3 miesiacach dostalam od lekarza Kontracept wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie no i: -nie mam boli glowy brzucha ani zadnych innych -nie jestem rozdrazniona choc to u mnie sie zdarzalo -libido zerowe -okres w pierwszych 3 dniach duzo slabszy jak po porodzie, w sumie jak przed ciaza wiec dobrze - bol piersi znosny jak zawsze bez zmian - nei zauwazylam zeby mi urosly piersi - no i co najgorsze - przytylam niby 2 kg ale czuje sie jakbym znow byla napuchnieta. Ja chyba odstawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2013 Witam.. Ja stosuje tabletki Kontacept od pół roku. Pierwsze trzy tygodnie były ok, ale w czwartym strasznie przytyłam (ponad 10 kg), mam też inne efekty niepożądane (jestem nerwowa, oczy mnie bolą), Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ruda21 Napisano Luty 11, 2014 ja biore kontracept od 6 m-cy i niestety przytyłam 3-4kg i nie mogę niestety tego zgubić poza tym jest całkiem ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2014 kontracept jest rewelacyjny biorę ponad 3 lata i nic mi nie jest, nie przytyłam i nie miałam problemów z żołądkiem. nieraz zapominałam i brałam kilka godzin później niż powinnam a nawet zdarzało sie że brałam po 2 w jednym dni nie zważając na dodatkowe zabezpieczenia no i jak na razie nie jestem mamusia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 17, 2014 Zażywałam kiedyś Vibin mini, ale od około 3 miesięcy biorę właśnie Kontracept. Na początku bolała mnie po nim trochę głowa i miałam mdłości, ale teraz jest już w miarę ok. Niestety przytyłam po nich:c Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 5, 2014 hey:) ja biorę już 5 rok, i w sumie są plusy i minusy... plusy: - nie pojawiają mi się pryszcze przed plamieniem (a wcześniej przed okresem miałam pełno białych wyprysków) -trochę urosły mi piersi -nie przytyłam minusy: -bolą mnie piersi (ale w sumie tylko przed plamieniem, więc mam taki jakby znam że to już blisko) -spadło mi trochę libido ( a może to wina długości związku- okres "króliczy" był na samym początku :P) Mam duży apetyt co czasem skutkuje kilogramem więcej, ale wystarczy trochę poćwiczyć, jest regularność cyklu, ogólnie mi odpowiadają;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2014 odswoieze trochę temat. biorę kontracept dopiero 2 tygodnie jako lek, nie dla amtykoncepcji. nie wzielam przez dwa dni bo zapomnialam i potem dostalam okres. to nie jest plamienie, bo plamienie mialam dwa dni a po tym okres. skąpy ale okres bo boli mnie brzuch. po 2 tygodniach? jak to sie stalo? mam brać dalej te tabletki z pierwszego listka czy jak? blagam pomóżcie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2014 up pomóżcie :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2014 nadal proszę o pomoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2014 jeszcze raz podnosze .... :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 15, 2014 no i nie dowiedzialam sie :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach