Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaska11

Koszt -Internet Orange

Polecane posty

Gość Kaska11

Zastanawiam się nad mobilnym internetem w Orange. Może powiedziałby mi ktoś z jakim kosztem trzeba się będzie liczyć w momencie zakupu-karty, modem itp., czy abonament za internet jest zależny od tego, czy ma się telefon na karte, czy trzeba mieć telefon na abonament? Dodam, że nie mam żadnej linii telefonicznej?

Zastanawiam się nad mobilnym internetem w Orange. Może powiedziałby mi ktoś z jakim kosztem trzeba się będzie liczyć w momencie zakupu-karty, modem itp., czy abonament za internet jest zależny od tego, czy ma się telefon na karte, czy trzeba mieć telefon na abonament? Dodam, że nie mam żadnej linii telefonicznej? Koszt jest staly - przy umowie na 24 miesiace masz dwie oferty: a) 120 pln - transfer 5 GB, po przekroczeniu ucinaja do ok 64kb b) 60 pln - transfer 1 lub 1.5 GB - po przekroczeniu ucinaja do ok 8 kb (cyzli predkosci modemowej) Jesli mieszkasz w duzym miescie gdzie jest HSDPA to warto - inaczej bedziesz mocno narzekala na predkosc i pingi. () HSDPA jest w kazdym duzym z wyjatkiem Lublina ;( ) Wiecej znajdziesz na stronie orange. Oplata aktywacyjna to chyba 60 pln, koszty modemow tez sa (Ja mam Mediona, ale nie pamietam jakiego - placilem chyba 150 pln, oferta pracownicza - wiec 120 w cenie 60+oplata aktywacyjna za 1pln)

Aha - nie ma znaczenia czy masz telefon w orange czy nie - cena jest taka sama, do modemu dostajesz SIMa - teoretycznie mozna z niego dzwonic, wysylac smsy itd - ale nie warto , bo taryfa jest cudo - 2.2pln/min i chyba 40 gr za sms.