Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

jakiej wielkosci jest 6miesieczne dziecko?

Polecane posty

tak mniej wiecej. powiedzmy, ze przy narodzinach ma ok. 55 to o ile rosnie majac 2 miesiace, 3, 4,5 i 6? pytam bo sama dzieci nie mam ale pare kolezanek ostatnio urodzilo i jak bede w polsce to chcialabym sprawic jakies male prezenciki - widzialam boskie ciuszki dla dzieci ale nie znam sie na rozmiarach. kolezanek nie spytam bo kazda mowi, ze nie trzeba i w ogole ale ja chce. mozecie mi powiedziec tak orientacyjnie czy oplaca sie kupic wieksze ubranko? posluzy na dluzej?

odp. na twoje pytanie wcale a wcale łatwa nie jest :O moja majac pół roku nosiła ubranka rozm. 80 - co wcale nei znaczy ze miała juz 80 cm długości . mojej koleżanki córka majac pół roku nosiła rozm. 68 a dziecko koleżanki z topiku nosiło już 86 i 92 . tak wiec co dziecko to inna wielkość :D:D:D:D:D:D:D a koniecznie chcesz ubranka kupić?? wiesz jest taka ilośc śmiesznych gażdetów dla maluszków , ze można wybierać przebierac bez konca :D:D:D:D:D

ale na co sie w takim razie zdecydowac? domyslam sie ze dzieci maja juz mnostwo grzechotek, maskotek i pewnie ubranek tez ale chyba lepiej cos praktycznego? co? zupelnie nie wiem co by sie mlodym rodzicom przydalo

Moja koleżanka jak jechała ostatnio w odwiedziny do maluszka, to kupiła pieluchy, ale fakt wcześniej podpytała jakie kupić, bo to w sumie też niełatwa sprawa. Nie zawsze dziecko może używać pieluchy danej firmy, przez wzgląd np na uczulenie. Ale to wydaje mi się mimo wszystko praktyczny prezent. Może do tego jeszcze jakiś gryzaczek, śliniaczek.

A ile tych dzieci masz do obdarowania? I ile możesz na to przeznaczyć? Jest dużo opcji, ale cokolwiek byś nie chciała kupić musisz zapytać rodziców czy tego nie mają. Jeśli odpowiadają, że nie trzeba to powiedz, że i tak kupisz więc po co mają mieć coś niepotrzebnego albo coś co już mają. A te opcje to: -mata edukacyjna -krzesełko do karmienia -karuzelka nad łóżeczko Coś jeszcze wymyślę:)