Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskooczona

które studia lepsze...dzienne czy zaoczne?

Polecane posty

Gość igaaaakrk
Trzy lata temu nie dostałam się na wymarzone dzienne studia. Poszłam na zaoczne. Przez 3 lata pracowałam w kilku miejsca, uczyłam się, całkiem nieźle sobie radziłam, zdobyłam doświadczenie zawodowe w swoim kierunku studiów. Doczekałam się również stypendium za dobre wyniki w nauce. Zrobiłam sobie również kurs obsługi kasy fiskalnej i kurs wychowawcy kolonijnego :) Nauczyłam się samodzielności. Przede wszystkim odciążyłam finansowo rodziców. Nie żałuję swojego wyboru, chociaż miałam wiele obiekcji co do studiów zaocznych. Wiadomo, wymagają samodyscypliny. Studia magisterskie zrobię jednak w systemie dziennym. Spełnię swoje marzenie sprzed kilku lat. Mimo wszystko z perspektywy czasu cieszę sie, że studiowałam zaocznie, gdyż zdobyłam coś cennego - doświadczenie zawodowe. Obracałam się w różnych, że tak powiem sferach zawodowych. Co prawda ominęło mnie życie studencie, ale trudno. Życie czasami wymaga poświęceń :) Nie dajcie sobie jednak wmówić, ze studia zaoczne są bezwartościowe i do duuu**py.

Gość ania123456
ja osobiście uważam, że studia zaoczne są lepsze, bo uczą życia. Po 5 latach, nie dość, że masz papier to jeszcze multum doświadczenia do pracy. i niestety taka prawda,że przez tych co mają coś w portfelu, a nie mają w głowie mówi się, że prywatne są tylko dla " idiotów"

zalezy jaki kierunke- moj np jest chyba na tylko 2 czy 3 uczelniach zaocznie :D poza tym sa kierunki ktore bbez roznicy czy studiujesz dziennie czy zaocznie, sa kierunki w kotrych pomiedzy jednymi a drugimi to przepasc.