Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frezja aaa

ktoś podrzucił mi małego kotka

Polecane posty

Gość frezja aaa

wyszłam na balkon (mieszkam w domku) i słyszę jakieś piski w trawie, podchodzę a tam malutki kotek jeszcze taki co ledwie chodzić potrafi. Co za ludzie jak oni tak mogą!! Ja niedawno straciłam swojego kocura strasznie to przezywam do tej pory i powiedziałam sobie że nie chce zadnego zwierzaka bo jego strata boli (strasznie się do niego przywiązałam :( ) I co teraz zrobić kociak piszczy pewnie jest głodny, chce mu się pić bo przecież tak ciepło na dworze, ale jak go nakarmię to juz będę musiała go wziąść a ja naprawde nie mogę. Prosze poradxcie mi coś Jest za mały żeby mógł sobie gdzieś odejść :(

Gość nie ma zmiłuj
to maleństwo jest już twoje :) a że z ciebie dobra duszyczka to zaraz ko nakarmisz i przytulisz :)

Weź go, ale uważaj, go jeśli jest mały, to zwykłym jedzeniem / mlekiem możesz mu zrobić krzywdę. Potem na spokojnie się zastanów czy rodzina /znajomi nie przygarnęliby go. Jeśli nikogo nie znajdziesz, to pozostaje schronisko.

Gość bakoma
kobieto, do roboty, nakarm kociaka, a dopiero potem szukaj rozwiązania. "ale jak go nakarmię to juz będę musiała go wziąść" z jakiej racji? i nie bój się kolejnej straty, bo jeszcze nie jedna cię w życiu czeka.

Gość menthapiperita
to sie nim zajmij jeżeli ci warunki na to pozwalają. utrata zwierzaka boli strasznie, bo się człowiek przywiązuje jak do członka rodziny. Ale... bardziej będzie cię bolało jak go teraz zostawisz. Nie zaśniesz..... gwarantuję!

Gość frezja aaa
widać że ledwie co oczy otworzył i woła mamę :( chyba trzeba będzie go karmić strzykawką

Gość nalej wode
do wiadra i go tam wrzuc ... utopi sie i bedziesz miala spokoj :D

dokładnie, jak ktoś Ci napisał, zamęczysz się, jeśli tak go zostawisz... skoro sam nie pójdzie, to i sam nie znajdzie jedzenia. ale oczywiście, że jeśli już się nim zajmiesz, to będziesz musiała na stałe lub znaleźć mu inny dom, w najgorszym razie możesz zawieźć do schroniska, ale podejrzewam, że się zżyjesz i nikomu nie oddasz ;)

Gość Random
Kij z kolejnym kotem, tylko pod koła włażą i szczają pod oknem.

Gość frezja aaa
mojego kocura przejechało auto ostatnio tj. miesiąc temu i dalej mi z tego powodu smutno naprawdę boję sie ze się przywiąże

Gość menthapiperita
a jak dumna z siebie będziesz gdy mu dasz domek!!!! masz iść go natychmiast nakarmić, albo wszystkie kobietki zwalą się do ciebie do domu i zrobią to za siebie ;-)

Gość menthapiperita
za ciebie miało być ;-) uciekać z przed komputera i karmić to maleńswo. Zaraz mu imię wymyślimy ;-D

dobre z tą reinkarnacją :) może właśnie to dobry znak, jeden kotek odszedł, drugi przyszedł na jego miejsce, nie możesz go odrzucić.

Gość hihihihihihi
przywiazesz sie na pewno, ale zyje sie dla innych nie dla siebie. pomysl jak on Cie bedzie kochal!!! a z 15-20 lat pozyje na pewno, wiec wtedy bedziesz sie martwic. chyba ze go nie nakarmisz i nie wezmiesz do siebie to pozyje 1-2dni... :/

Gość frezja aaa
już mi nalałam do miseczki ale nie chce pić a nie mam strzykawki ;/

To weź gazę... namocz i delikatnie wyciśnij do pyszczka tak żeby zaczął ssać. A najlepiej bierz małego i gnaj do weta. Ja mam 3 koty.. a wcale nie chciałam takiej ilości:D

jeśli jest malutki, to spróbuj z palca, niech liże przynajmniej mleko, niewiele, ale zawsze to coś, póki nie skombinujesz strzykawki.

Gość prosze cie........
nie zostawiaj go:(

kurcze najgorsze, ze jest taki malutki, zestresowany i pewnie nie za bardzo ogarnia co sie dzieje... wez go na rece, pogadaj troche do niego, niech sie troche uspokoi. i wtedy 2gi raz zaatakuj go z tym mlekiem :)

Gość frezja aaa
ludzie nie mają serca, jak on piszczy z palca też nie chce chyba za bardzo sie boi ;/

Gość frezja aaa
śląsk okolice Rybnika Ja mogę nawet go zawieść do danej osoby Prosze popytajcie kogoś !!

Gość siemens
popytaj sąsiadów, może któremuś z nich okociła się kotka i maluszek się zgubił przy przenoszeniu.

tak jak ktoś napisał - najpierw go uspokój, pogłaszcz, niech się poczuje bezpiecznie i za jakiś czas próbuj znow. ja z kolei przygarnęłam kocicę i urodziła mi małe, też teraz mam kłopot, bo chętnych na kotki brak, ale jak mogłabym zostawić i nie karmić... koty są urocze, wierne i najukochańsze :)

Gość menthapiperita
spróbuj mu piszczek zwilżyć tą nasączoną mlekiem gazą. i mykaj do weterynarza. napisz jak co skąd jesteś a my poszukamy w necie najbliższej placówki. chyba że masz jakąś w pobliżu.

Gość frezja aaa
kotek jest podrzucony, czarno - biały Żaden z siąsiadów nie miał kotki w ciąży więc pozostaje tylko wersja podrzucenia, co zresztą często się zdarza ale mi to zdarzyło się 1 raz :(