Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka.inka.

absolutnie niezbedne

Polecane posty

Gość inka.inka.

niedlugo mam termin i po malu staram sie kompletowac wyprawke, jednak jest to moje pierwsze dziecko, a mama mieszka daleko :( i nie mam sie kogo poradzic. ciagle sie zastanawiam co kupic - mam na mysli wszystko, od sprzetow, przez kosmetyki, na lekach i zabawkach konczac. dlatego prosze was, napiszcie mi co w waszym przypadku okazalo sie absolutnie niezbedne w pielegnacji noworodka. a co okazalo sie kompletnie nieprzydatne. pozdrawiam.

Gość ajajaj
mi absolutnie niebyła potrzebna taka fura ciuchów nakupywałam a połowy nawet niezałożyłam małemu bo zaraz było zamałe a bardzo się przydał podgrzewacz do butelek i niezbędny krem na odpazenia

Gość inka.inka.
a jakis konkretny krem? czy to juz obojetne?

kremy, oliwka, pieluchy, skarpetki ze dwie pary, bodyx4, spioszkix3, kaftaniki, czapeczka (jakas przewiewna) - i najlepiej ciuszki w roznych rozmiarach - nie kupuj za duzo bo potem sie okaze, ze za małe bede i nawet nie zdazysz ubrać.. hmm podgrzewacz jezeli nie bedziesz karmila piersią... to jest super rzecz - siostra miała..

Gość ajajaj
podgrzewacz oczewiście wtedy gdy niekarmisz piersią sie przydaje a ja na odpazenia mam sudokrem rewelacja jak dla mnie

postaram sie pomoc: -chusteczki nawilzajace do pupy-wez juz do szpitala -fiolet do pepka!!-najszybciej zasusza-nazywa sie Gencjana -sudocrem -mydelko hypoalergiczne-dobre jest Seba-med dla niemowlat -sol fizjologiczna -pampersy New born -reczniki do kapieli -wanienka -pieluchy tetrowe -rozki-2 na wymiane gdy dziecko duzo ulewa( nie potrzeba kolderki i poduchy na poczatek!) -posciel -kocyk cienki i gruby-jesli bedzie juz zimno -body -najlepiej rozpinane!kilka sztuk-100 % bawelna! -bluzeczki-najlepiej na zatrzaski -czapeczka bawelniana - ja uzywalam po kapieli mleczko Nivea - gaziki jalowe do pepka! -moze spioszki -bo caly czas nie ma upalow.. -fotelik samochodowy -wozek

Gość garderobianka
mi na 95% nie przydało się nosidełko, rożek. Jeśli masz mikrofalę to mozesz tez obejść się bez podgrzewacza do butelek. Nie używałam też przewijaka, bo mam duży rozkładany narożnik. Wszystko zależy czy masz pieniądze czy nie. Nie miałam też karuzeli nad łóżeczkiem i wydaje mi się zbędna.

Gość garderobianka
warto sie zaopatrzyc na pewno w jakiś czopki na gorączkę dla niemowląt. Warto je mieć pod ręką, bo jak dzidziuś będzie miał gorączkę to nie będziesz biegać z bobasem po aptekach, a do lekarza przeważnie idzie się na drugi dzień.

Gość walizeczka
ja mam złe zdanie o mikrofali i na pewno nie podgrzewałabym w niej żarcia dla niemowlaka

Gość rzeczy potrzebne
na pewno bardzo sie przydały: chusteczki nawilzane dzidzius linomag zapobiega odparzeniom sudokrem jesli juz sie zrobia odparzenia sol fizjologiczna do noska ieuchy tetrowe do ulewania do przykrycia dziecka itp. termos jesli bedziesz karmic butelka gabka do kapieli bardzo wygodna przewijak nozyczki do paznokci byle nie te specjalne dla dzieci bo wogole nie sa ostre krem z filtrem mydełko oliwka krem najlepsze bambino wogóle nie uczula i mieciutka skórka jest po nich ubranka: 4 pary śpiochów, 4 x body z długim rękawem, 4x z krótkim body, 3 pajacyki, skarpetki wystracza 2 pary, 2 czapeczki jedna cieplejsza druga lekka przewiewna, cieplejszy dresik pampersy huggies lub bella baby, pampersy oryginanlne nam przemakały, śliniaki jak sie bardzo ulewa 2 kocyki jeden cieplejszy akrylowy drugi moze byc z polarku aspirator do noska polecam sopelek nie drogi i dobry nie przydało sie: rożek u mnie podgrzewacz wogole nie zdal egzaminu najlepiej miec wode przegotowana w termosie i zalewać mleko ceratki pod przescieradlo z zabawkami sie narazie wstryzmaj bo taki maly dzidzisus i tak nie zwraca na nie uwagi jedynie moze karuzela do łożeczka ale to tez tak jak skonczy mniej wiecej miesiac a reszta to po ok 3 miesiacach grzechotki róznego rodzaju jak mi sie cos jeszcze przypomni do napisze

Gość rzeczy potrzebne
do pepka najlepsze sa takie specjalne nawilzane juz gaziki Leko chyba sie nazywaja albo spirytus rozrobic z woda kieliszek spirytusu dwa kieliszki wody

Gość inka.inka.
dziekuje Wam bardzo dziewczyny:)