Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anywherejsa

Nowe warunki dopuszczające do kursu na prawo jazdy - będzie mniej wypadków!

Polecane posty

Gość Anywherejsa

Właśnie usłyszałam w Radiu mówili we wiadomościach że istnieje projekt nowych warunków dopuszczających na kurs prawa jazdy. Z tego co usłyszałam to żeby być dopuszczonym: Kobieta: Musi mieć min 153 cm wzrostu Mężczyzna: Min 173 cm wzrostu Ponadto mają być przeprowadzane dodatkowe badania sprawności fizycznej dla mężczyzn które każdy będzie musiał przejść bez problemu... Co o tym sądzicie? Podobno dzięki temu ma być mniej wypadków spowodowanych złą techniką jazdy. Ja osobiście uważam że ta sutawa powinna wejść dawno! Normalnie cholera mnie bierze gdy widzę za kółkiem konusów poniżej 170 cm których ledwo widać za kółkiem!!! Jak wejdzie ta ustawa to od razu na drogach powinno zrobić się bezpieczniej :)

jak bys sie czula jak bys byla malutka a pragnela miec prawkoo??? nie dopuscili by Cie TY do konca zycia nie miala bys prawka!! puknij sie w głowe kazdy ma szanse isc na prawkoo a nie ci wyzssii

Gość Anywherejsa
Każdy może i tak, ale NIE facet co ma 168 cm lub mniej! Taki człowiek to POTENCJALNE zagrożenie w ruchu...

Gość piedzacz
sram balasa w kibel :)

Gość Wardaux ty kurduplu
Ty nigdy prawka nie zrobisz śmieciu!

Gość niestety istnieja tandetne
penisa tez nich im zmierza dokladnie :D

Cezar - i bardzo slusznie :D 🖐️ A ak naprawde to nie wierze ze to pzrejdzie - zaraz sie odezwa przerozni obroncy -- wyciagna dyskryminacje itd ... Poza tym osoby niskie moga sobie podkladac pod tylek siedzenia --takie jak dzieci maja w samochodach, nie?

Gość Zjadacz Węży
aniusia a jakbyś sie czuła jakbyś miała autyzm, albo była spraliżowana i chciała miec prawkoo??? Chcieć to sobie można, ale jak ktoś nei wyrasta zza kierownicy to stanowi zagrożenie. btw.w jakiś kompleks ;) ?

Gość Anywherejsa
Ta ustawa to narazie taki projekt i nie wiadomo czy wejdzie w życie - mam nadzieję że wejdzie! A wypadków powinno być mniej, to swoją drogą !!!

Gość zakompleksiona szara mysz
ja ma 150..:( czyli to znaczy ze nie będę mogla mieć prawa jazdy??:(:( 😭 super :( :(:( aż mi łzy poleciały.. marzyłam o prawku :(:( autorka mnie dobiła :(:(

Gość Anywherejsa
Zakompleksiona szara myszo !!! Ustawa ta ma dotyczyć głównie FACETÓW :) Fakt że podano iż kobieta powinnam ieć 153 cm, ale jak znam życie to będą przymykać na to oko (o ile w ogóle ta ustawa wejdzie). W stosunku do niskich facetów jak wiadomo wiemy nie ma taryf ulgowych. Takiego zawsze dobrze zmierzą i jak zobaczą że jest bardzo niski to go po prostu nie dopsuzczą - i bardzo dobrze :)

skoro ktos jest mały i zdrowy to nie widze problemu na zdanie prawka i dopuszczenie go do jazdyy

Gość Anywherejsa
Mała kobieta zdrowa - owsze, ale mały facet - nie jst zdrowy !!!

Gość zakompleksiona szara mysz
ale dlaczego facet nie moze byc nizszy. przeciez siedząca kobieta o wzroscie 164 nie będzie widziała lepiej niz siedzący facet o wzroscie 164.. Boże, jak mi sie smutno zrobiło:( od pól roku zbierałam kasę na prawko, jeszcze mi trochę brakuje i pewno nieprędko uzbieram więcej :(

Gość co to za bzdury
jakas glupia cipa was wkreca :(

Gość Anywherejsa
Szara myszo, wzrost 164 dla kobiety jest wzrostem średnio-niskim! Taki wzrost ma co druga kobieta i jest naturalnie przystosowana aby prowadzić nawet duży samochód. Facet o takim samy wzroście to już jest zwyrodnialec, karakan. Taki ktoś jest potencjalnym zagrożeniem, bo ma wzrost jak dziecko. Osobiście nie znam faceta który byłby AŻ TAK niski. Znam 3 chłopaków? jeden ma 168, drugi 170 i trzeci też coś koło tego. Mają ok 25 lat i na prawko nawet nie idą bo zdają sobie sprawę czym by byli w ruchu! Rozsądnie !!!

Gość gwiazdora
A jakie to ma uzasadnienie ? Bo jakos nie rozumiem. Jak ktos jest mały, to kładzie sobie poduszkę pod dupe i już siedzi wyżej. Poza tym dlaczego kobieta 155 cm wzrostu jest w stanie prowadzic samochód według tego projektu, a meżczyzna 155 nie ? To chyba jakis pic i fotomontaz, co ? Ja jestem za tym, aby wprowadzic warunki dopuszczania do kursu, ale nieco innego typu. Powinny one badac, czy osobnik jest w stanie dostosować się do tego, że prawo top jest prawo, a nie według zasady "prawo jest po to, zeby je łamac". Czy jest w stanie zaakceptować, że jak jest dopuszczalna prędkosć 50, to sie jedzie 50, a nie 120, ani nawet nie 70, czy jest w stanie zaakceptowac, ze jak kodeks drogowy każe ustąpic pieszemu pierwszeństwa na przejściu dla pieszych, to należy to robic. I jestem za tym, zeby za przkraczanie predkosci, przejazd na czerwonym świetle i nieustąpienie pierwszeństwa pieszemu na przejsciu walic kary rzedu 5 tysiecy zlotych, a przy recydywie odbierac prawo jazdy.

Gość siostra szarej myszki..
ej moja siorka mi pokazała ten topik a teraz sie zamkneła w łazience i ryczy :( ona juz miala prawie 1000 zł na to prawko uzbierane .. strasznie jej zależy. czy to prawda z tym ograniczeniem wzrostu? ona juz wyzsza nie będzie bo miała problemy z hormonami. tyle przez to w życiu wycierpiała a teraz jeszcze to :(:(

Gość hej ale czym sie rózni
siedzący za kierownicą facet 164 od siedzącej za kierownicą babki 164? oczy są na tej amej wysokoscia więc w czym rzecz?? coś sciemniasz:/

Gość Anywherejsa
No ja sobie z palca tego nie wyssałam. Właśnie, panowie mają być dodatkowo badani pod kątem siły fizycznej. Bardzo dobrze, facet to facet - musi być wysoki i silny i tylko TAKI facet może siadać za kółko. To logiczne i uzasadnione i wszyscy o tym wiedzą !!!

Gość kie ka
no chyba cie autorko cos poje**lo .Nie rozumiem co ma wzrost do liczby wypadków na drodze :| i popieram szara mysz ,dla mnie kobieta o wzroscie 164 i mezczyzna o wzroscie 164 to jedno i to samo ,wiec ni wiem czemu dla facetow mialaby byc inna miara.

Gość kie ka
myszo nie przejmuj sie ,nawet jeśli taka durna ustawa wejdzie w życie to nie prędko i zdążysz zdac prawko :)

Gość Anywherejsa
Inna maira dla facetów? Ależ oczywiście że tak !!! Kobiety zazwykle są właśniet akiego wzrostu - 164 cm, a znajdźcie mi faceta (w młodym wieku) co mam niej niż 170 cm? To jest unikalna przypadłość bardzo małej liczby męskiej populacji. Z przeprowadzonych badań wynika że im niższy facet tym o wiele gorszy kierowca niż normalny mężczyzna o wzroście średnim ~175-180 cm i wyższym !!!

Gość gwiazdora
a przeprowadzono badania, czy faceci z łysina lepiej prowadzą, a może należałoby odebrac prawo jazdy rudym ? albo z tylko jednym jajkiem ? wciskasz ludziom it, a co najśmieszniejsze - niektórzy ci wierzą

Gość siostra szarej myszki..
no ja się boję o siorkę teraz :( strasznie jej przykro i dalej wyje łazience:( u nas prawko to 1600 zł, siorka będzie zaczynać kurs na jesień wiec moze ta ustawa wejsc wczesniej.. mam nadzieję ze to głupi zart.. zal mi jej bo tam siedzi i płacze :(

Gość gorszej glupoty
nie słyszałam. Wzrost to wzrost . Facet mając 153 może być zdrowszy i naewt silniejszy od tego co ma 180. Normalnie autorka przeczytała jakąś głupote i teraz puszcza po sieci. a na dodatek osoby sie na ta nabieraja. Porazka

Gość Anywherejsa
Niski słaby facet może nauczyć się dobrze jeździć, ale z pewnością zajmie mu to O WIELE więcej czasu niż normalnemu silnemu o wzroście średnim. Sorki, ale władze wprowadzając tą ustawę kierują się dobrem innych, a że facet jest niski- trudno, mógł pić mleko w przedszkolu !!!

Gość gwiazdora
a niski i silny facet - jak szybko sie nauczy ? albo wysoki i słaby ?

Gość Anywherejsa
Nie ma słabych facetów o wzroście 175-180 cm !!!