Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anywherejsa

Nowe warunki dopuszczające do kursu na prawo jazdy - będzie mniej wypadków!

Polecane posty

Gość Anywherejsa
Wzrost nie jest uwarunkowany genetycznie !!! Znam rodzinę w której matka ma 162 cm, ojciec 174 cm a ich syn 25-letni jest bardzo niski i wiele niższy od ojca - ma 169 cm! A synowie ZAWSZE przerastają rodziców, jednak wyjątek mówi sam za siebie !

Gość siostra szarej myszki..
dziewczyny, powiedzcie mi to naprawdę zart? bo ta dalej płacze, dzis są urodziny naszej mamy i miałysmy juz przygotowywac uroczystosc i nic z tego bo teraz nie mogę dotrzec do siostry, jest załamana ehh.. nie sadziłam ze kurde w ciagu 5 minut przebywania na jakims forum swiat się jej zawali :/ i teraz próbuję ją pocieszac ale ona nawet drzwi nie otworzy :(

Gość a ja wczoraj pierwszy
raz usiadlam za kolkiem i szarzowalam po lesie, bylo super. Juz nie moge doczekac sie rozpoczecia kursu :):).

Gość Anywherejsa
Siostro szarej, Niestety tak usłyszałam w Radiu (bpdajże Vox FM albo ZP nie pamiętam dokładnie), powiedzieli że to jest projekt ale z tego co wiem to jak pisałam - głównie selekcja będzie dotyczyć nieudanych niskich mężczyzn a nie kobiet !!!

Gość gwiazdora
oglaszam koniec tematu, bo zrobilo sie nudno teraz autorka tylko bedzie mówic, jak beznadziejni są meżczyxni poniżej 170 cm wzrostu i ze sami sa sobie winni szkoda czasu ide i wam radze to samo baj

Gość siostra szarej myszki..
autorko, ale dlaczego własciwie piszesz w tym wątku z taką agresją.. ok, moze to i prawda ale trzeba zaraz było wszystkich obrazac? moja siorka się popłakała, mama jak sie dowiedziała też jej się zrobiło przykro, już prysnął cały nastrój domowy... mogłaś tak nie obrazac ludzi niskich, własciwie chyba tylko po to założylas ten topik, takie mam wrazenie..

Gość Anywherejsa
a raz my wzieni ciotce jajek spod kury ukradli z kuzynom (Maciek, fajny chopok ino na gymbie cyrwony jak burok) i my do komórki sie schowali a Maciek polecioł do sieni tam torba z cukrem stała i odsypoł do sklonki i my se ukryncili jaja z cukrem

Gość Anywherejsa
A co może i nie są? Dla mnie warci współczucia są mężczyźni niepełnosprawni, na wózkach, upośledzeni umysłowo, kalecy - Ci tak i baaaardzo ich żałuję ;( Uważam że NAWET tacy mogą mieć prawo jazdy, w końcu to nie ich wina tylko losu... Ale karakany poniżej 170? Pominę to komentarzam! Ja rozumiem mają prawo do życia, spoko mi nic do tego. No ale żeby od razu jeździś samochodem bądź być w związku z kobietą to chyba za dużo w ich oczekiwaniach, co nie? Sorry ale niski wzrost faceta ZAWSZE jest konsekwencją czegoś, to nie jest żadne kalectwo a przypadłość jaka należy tępić, po prostu!

Gość Anywherejsa
jedlimy bigos na obiad (ten co my znaleźli naśmietniku tydzien temu) i tate mie sie pyta, znaczy sie woła ze sraca " Ankaaa, Ankaaaa, sprowdz no cy sie bigos juz odgrzoł!!" no a ja chytra, wzieła i palec do tego bigosa włożyła :classic_cool:

Gość Anywharejsa
a na wiosne zesłego roku jak my sie z Gonsienicami pokłócili co przez droge mieskajom, o my im z krowy gnoja przerzucili za płot. ino sie ojciec zdenerwowoł i gromy sły bo to miało być na nawóz a my z Maciejem nie wiedzieli..

Anywherejsa a raz my wzieni ciotce jajek spod kury ukradli z kuzynom (Maciek, fajny chopok ino na gymbie cyrwony jak burok) i my do komórki sie schowali a Maciek polecioł do sieni tam torba z cukrem stała i odsypoł do sklonki i my se ukryncili jaja z cukrem Anywherejsa jedlimy bigos na obiad (ten co my znaleźli naśmietniku tydzien temu) i tate mie sie pyta, znaczy sie woła ze sraca " Ankaaa, Ankaaaa, sprowdz no cy sie bigos juz odgrzoł!!" no a ja chytra, wzieła i palec do tego bigosa włożyła TE w/w POSTY NIE NALEŻA DO MNIE !!! Zabezpieczyłam linka właśnie

Gość Anywherejsa prawdziwa
ejj zarejestrowali mi nick karakany podszywacze!! MÓJ JEST TEN PRAWDZIWY co wam zal sciska dupe ze jesteście niskie??????? oddajcie mi mój nick!! albo w ogłle zmieniam na ten co mam teraz podszywacze pojebani :/

oddawaj mi nicka podszywaczu wstrętny!! sprawdzcie IP jak nie wierzycie !! cholera mogłam to przewidziec ze się pode mnie jakis karakan podszyje :o chociaz to chyba cud ze karakan wpadł na cos taiego:o oddawaj nicka podszywaczu!!

tomoddajcie mi karakany mój nick!!

Gość manrika
do siostry szarej myszki - przecież Twoja siostra może iśc wcześniej na prawo jazdy. Można płacić na raty, nie trzeba całej kwoty wpłacać. W trakcie uczęszczania na jazdy dozbiera sobie i zapłaci resztę. Do tego czy taki przepis wejdzie, czy nie jeszcze daleka droga. A jak się wcześniej zapisze, to zrobi i nic jej nie przeszkodzi. Autorką topiku niech się nie przejmuje, nie ma kim naprawdę. Może być wysoka ale brak jej kultury, widać po stylu wypowiedzi. A to gorsze niż niski wzrost. Myszko idź się zapisz i nie smuć pozdrówka :)

Gość Anywherejsaa
dobra zażartowałam z was:D:D

Gość Anywherejsaa
nie słyszałam tego w radiu haha.. a jakiś głupi karakan się nabrał LOL ale czad :P

No i dziś rano na Vox FM potwierdzili informację o nowych zasadach. Słyszałam jak powiedzieli: Młodzi kierowcy ubiegający się o prawo jazdy będą dogłębniej badani pod względem budowy fizycznej i wzrostu. Badania te będą głównie dotyczyć mężczyzn. Minimalny wzrost jaki będą musieli posiadać to 173 cm. Przejdą też szereg badań sprawdzających ich siłę fizyczną oraz budowę klatki piersiowej i mięśni. Restrykcje mają na celu wyeliminowanie wypadków przez niskich i słabych kierowców... (...) No z palca sobie tego nie wyssałam !!!

Gość taka ustawa byłaby niezgodna
z konstytucją, bo limit musiałby być taki sam dla obu płci. zatem... wiesz, co masz robić 🖐️

większej bzdury to ja dawno nie słyszałam, ale na szczęście teraz samochody mają poziomą regulację fotela kierowcy :)

A kto powiedział że ta ustawa ma dotyczyć TYLKO panów? Kobiety też będą miały restrykcję co do prawka ale u kobiet wzrost będzie mógł być dużo niższy! Toż kurde nie strugajcie debilek! Każda z was wie jak beznadziejni są kurduple. Źle uprawiają sex i tym bardziej źle jeżdżą samochodem. Ta ustawa jest bardzo nowatorska i dobra! Dzięki niej na drogach zrobi się estetyczniej i bezpieczniej !!!

Gość valdii10
Co za bzdura i o czym tu rozmawiac. Przeciez to by byla jawna dyskryminacjia i w zyciu nie przejdzie. A poza tym z technicznego punktu widzenia wiekszosc nowych aut ma tak zrobiona pozioma regulacje fotela i nie tylko ze dziecko moze prowadzic.

tak to czytam i ja w brecht, Mariolka w brecht i tak się brechtamy :D prowokejszyn prawie na miarę tego o redtube, chociaż w tamten łatwiej uwierzyć :) Pozdrawiam nabierających i nabranych ;) Ps: mój egzaminator na egzaminie prawa jazdy był mojego wzrostu, a ja mam 165cm :classic_cool:

To NIE JEST dyskryminacja !!! Weźcie pod uwagę jak mało jest facetów poniżej 173 cm. Prawie w ogóle. Tacy kierowcy jak dostaną prawko to jeżdżą beznadziejnie, są słabi i ogólnie beznadziejni! Co innego jak jest facet na wózku - wtedy to nie jest jego wina ten stan tylko losu. Ale wzrost to zupełnie co innego, niski wzrost u facetów w naszym kraju uznawany jest za syf i zawsze był, jest i będzie potępiany!

Gość w PORTUGALII
by to nie przeszlo, bo tam osoby ponizej 1.75 to normalka, a kobiety zazwyczaj maja 1.50:P

Gość Antycośtam
A ja słyszałem, że nowa ustawa dotycząca prawa jazdy ma mieć jeszcze punkty: - Zakaz słuchania pewnego radia z pewnym zwierzęciem, które tam prowadzi audycje - Zakaz pisania na Gadu-Gadu do niektórych osób w celu trucia o pupie Maryni

A co nasz obchodzi jakaś Portugalia? Jesteśmy w Polsce i Polski pzreciętny wzrost u mężczyzn to 175-180 cm a nawet w dzisiejszych czasach i 186! Polscy kierowcy są fizycznie przystosowani że mają wzrost powyżej średniej a nie jakieś żenujące 170 lub niedajboże poniżej! A dlaczego dzieci nie mogą prowadzić samochodu? Ano bo są niskie i słabe! Jestem pewna że za jakiś czas w ogóle zostanie zniesiony minimalny wiek od którego będzie można robić prawko, będzie się zato liczył wzrost i siła fizyczna. Norma!

Gość a ja mam 170cm
i mozecie mi skoczyc. ta ustawa moze wejsc, nie bede robic problemu. no ale biorac pod uwage, ze to jest prowokacja to lipa i tak. autorko jakbys nie przekonywala ludzi do swojego zdania to by nie bylo to tak podejrzane

Gość a ja mam 170cm
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8579 hehehe cytuje "Mam 170 cm (około) i rozmiar buta 39 Sad Mój ojciec w przeciwieństwie do mnie jest normalnego wzrostu, bo ma 174 cm i rozmiar buta 41, więc nie wiem sam po kim odziedziczyłem ten niski wzrost i małą stopę. W rodzinie mówią że jestem bublem genetycznym (...)No a teraz sedno całej sprawy. Chciałbym wziąść dodatkowe jazdy w placówce szkolenia kierowców dla niepełnosprawnych. Uważam że to dobry pomysł gdyż z moim niskim wzrostem i zwyrodnieniem stóp po prostu będę miał większe szanse nauczyć się w miarę jeździć. Powiedzcie mi czy istnieje taka możliwość i czy w ogóle mam jakiekolwiek szanse będą tak ułomny fizycznie na prawo jazdy."