Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mamuska

konczy mi sie macierzynski

Polecane posty

Gość smutna mamuska

witam Jak w temacie konczy mi sie niebawem macierzynski i niestety bede zmuszona wrocic do pracy (wzgledy materialne), bardzo nad tym ubolewam pomimo tego, iz dzieckiem zajmie sie moja mama. Zastanawiam sie nad zasilkiem macierzynskim, czy tylko on ewentualnie by mi przyslugiwal?:( zyje z ojcem dziecka w konkubinacie (nie znosze tego slowa), syn nosi nazwisko ojca czy w zwiazku z tym moge ubiegac sie o zasilek dla samotnej matki:(?wiem kombinuje na wszelkie s[posoby ale z jedenj pensji nie wyzyjemy. Nie chce zostawiac malego:(nie wyobrazam sobie tego....:(

Gość nie wiem jak to jest
z zasiłkami, zadzwoń do MOPSU ale skoro mama zajmie się dzieckiem to i tak nie jest źle, ja wracam do pracy i muszę prawie roczne dziecko posłać do żłobka :(

Gość Wiesz co Włosy mi dęba
stają na głowie, jak czytam wypowiedzi takich bab jak Ty. Mnie też się kończy macierzyński, ale założyłam normalną rodzinę. I co i moje dziecko tylko dlatego, że jego rodzice są małżeństwem jest jakieś gorsze?? Jak możesz myśleć o żebraniu zasiłku dla samotnej matki skoro nią nie jesteś?? Idź do pracy, albo siedź na wychowawczym, ale uczciwie. NIe zagarniaj tego, co należy się samotnym matkom, których nawiasem mówiąc w Polsce niestety nie brakuje.

Gość ladda
Zgadzam się z przedmówczynią- dlaczego dzieci małżeńskie maja być gorsze? Bo mają uczciwych rodziców?? Też mnie to wkurza.!!

Gość opium for men
mozesz sie starac o zasilek dla samotnej matki z tym ze beda sprawdzac czy z ojcem dziecka nie miaeszkasz jak mieszkasz to musisz napisac oswiadczenie ze nie prowadzicie wspolnego gosp.domowego pokazac co twoje co jego :O i bedziesz musiala podac go o alimenty do tego wywiad srodowiskowy zrobia heh strasznie duzo zahodu :O a do tych wyzej wasze dzieci wcale nei sa gorsze sa lepsze bo rodzice sa malzenstwem :P hehehe po za tym trzeba zrozumiec kobiete ze jeszcze chce pobyc z dzieckiem a nie opluwac bo wy takie glupie bylyscie i musialyscie isc do pracy bo macie mezulkow :P

Gość ladda
Uczciwość to dla ciebie głupota? Pewnie jesteś katoliczką i do kościoła biegasz.Ubolewam nad obłudą i cwaniactwem w tym kraju.

Gość opium for men
nie przesadzaj ma byc uczciwa i nie miec co do gara wlozyc??? czasami trzeba sobie troszke pomoc :P

Gość ladda
No może po prostu iść do pracy?

ja tez uwazam, ze nskoro zasilek jest dla samotnych ,atek to dla samotnych a nie zyjacych w konkubinacie itp

no ale co sie dziwic w tym kraju wszyscy chca brac poza prawem :o

Gość opium for men
wedlug prawa jest samotna matka a ze ma faceta z ktorym sypia to jej spprawa :P dodam ze samotna matka to panna,wdowa i mezatka ktora jest w separacji wiec nikt tu nie omija prawa :P wszystko jest legalne :)

Gość ladda
Proponuję takie uzasadnienie w MOPSie- na pewno jej uznają!! Przecież to kpina.

Gość opium for men
to ze razem mieszkaja nie znaczy ze sa razem :) i ze prowadza razem gospodarstwo :P on sobie ona sobie i tyle :)

Gość ladda
On sobie, ona sobie, i tak sobie zabierają MOJE podatki.......

no ale widac wlanie mentalnosc polakow :o byleby kombinowac i zrobic tak zeby bylo wygodniej, nie patzrac na innych :o

Gość ladda
Z uśmiechem na ustach- "przecież nic się nie stanie, inni kradną więcej". Nie mogę w to uwierzyć, że tu żyje 90% katolików.

Gość smutna mamuska
ale dyskusja:P Opium for men 🖐️ skoro tyle z tym zachodu to ja podziekuje, z innymi kobietami nie zamierzam polemizowac bo i tak zostalam zaszufladkowana:Pkurde żebraczka jestem:D ciaooo

Gość opium for men
to nie moja wina ze konkubinatu nie mozna zalegalizowac :P i nie moja ze mamy takie prawo a nie inne i ze matka nie moze z dzieckiem byc poki nie pojdzie do przedszkola bo ja na to nie stac :P co do podatkow oni je tez placa :P moze powinna byla usunac ,nie miala by problemu ? ale wtedy byl by lament ze jak tak mozna ,ze panstwo jej pomoze ze da rade :P a jak juz dziecko jest i matka chce je wychowywac to wielkie halo bo zasilek by chciala z waszych cholernych podatkow :P

bo sa bardziej potrzebujace i prawdziwe samotne matki. skoro po pierwsze zyje z ojcem dziecka, moze isc do pracy bo jej matka moze sie dzieckiem zajac to dlaczego chcialaby jeszcze dostawac kase? bo nie hcce dziecka zostawiac? 3/4 matek tak robi bo nie ma innego wyjscia:o biorac jeszcze pod uwage to ze ma matke ktora sie moze zajac synem :o

Gość opium for men
Zreszto znalazly sie wielce uczciwe :P w zyciu tez takie uczciwe jestescie czy tylko na kafe :O nie wierze w wasza wielka uczciwosc jestescie obludnicami nic wiecej ,zamiast czlowiekowi pomoc to tylko potraficie kopac lezacego :O

Gość ladda
Nie ma z kim dyskutować, pani skończyły się argumenty, zaczęły w grę wchodzić emocje.

Gość opium for men
myslisz ze pojscie do mopsu to fajna sprawa proszenie kogos o te marne 300zl? czlowiek nnie pojdzie prosic jak go sytuacja do tego nie zmusza no chyba ze jest pijakiem i ma wszystko juz w dupie :P Moim zdaniem kazda kobiete panstwo powinno wspierac finansowo w wychowywaniu dzieci i nie zalowac im :P a pijakow pozamykac w zakladach odwykowych i to wlasnie im nie dawac zasilkow choc to oni najwiecej ciagna bo tacy chorzy :P

Gość opium for men
no wlasnie emocje hehehe wy zadnych nie macie jestescie z nich wyczyszczone do cna :O uczciwe hehehe

wiele osób robi na czarno i załapuje sie na takie jakies zasilki. Ja uważam że za to powinno sie karać. Bo nie dość że sie nie rozlicza z podatku to jeszcze czerpie kase z opieki. Trzeba zwrócić uwagę że ktoś na prawde nie ma kasy a pula w takich instytucjach jest ograniczona. Więc zastanówcie sie. Skoro możesz iść do pracy, to nie skrzywdzisz tak dziecka jak możesz skrzywdzić kogoś kto naprawde nie ma pieniędzy a niestety nie dostanie tyle ile trzeba bo ktoś se \"kombinuje\"

Po pierwsze dzieci są wszystkie równe, nie zależnie od tego czy ich rodzice żyją w małżeństwie, konkubinacie czy separacji. Nie ich wina, że dorośli coś spartaczyli (sama nie jestem mężatką, choć w moim przypadku ślub będzie, ale jeszcze nie teraz - mam ważniejsze sprawy). Po drugie wszyscy w tym kraju najeżdżają zawsze na tych, którzy chcą coś zyskać od Państwa - dlaczego? Ano dlatego, że są zawistni, obłudni i zazdrośni. To, że sobie pracujecie (często kosztem bycia z dzieckiem) to Wasza sprawa. Dobrze Ci jest w życiu to chooj Cię obchodzi czy ktoś chce coś "wyżebrać" czy nie. Po trzecie od tego jest Państwo żeby pomagać! W każdym innym cywilizowanym (czytaj: bogatym) Państwie nikt nie dopieprza się o to, że ktoś chce od niego coś uzyskać - jest obywatelem i ma prawo. A u nas jest tak, że każą nam się rozmnażać, bo przecież jest niż (a nie pomyślą o dofinansowaniu dla środków antykoncepcyjnych), ale co dać dziecku jeść, za co posłać do szkoły i w co ubrać to już "radź se sam". Ja nie popieram systemu wspomagającego żuli, stojących pod sklepem i żyjąch samym winem (nie jedzą, nie piorą, nie mają dzieci), bo im żywcem do pracy nie chce iść, bo im wystarczy 300zł zasiłku dla bezrobotnych. Ale matce z dzieckiem choćby i mężatką była to trzeba pomagać! I nikt nie przekona mnie, że jest inaczej.

Gość głęboko wierzący
Aaameeen.....