Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amanda r

drugi poród po cc.może ktoś wie

Polecane posty

Gość amanda r

troche sie załamałam...przeczytałam na pewnym forum,ze matki po cc przy drugim porodzie nie mogą miec podanego ZZO,jak i nie podają w takich przypadkach nic na wywołanie..prawda to????załamie sie jesli z tym znieczuleniem to prawda....

Gość amanda r
pytanie tylko dlaczego tak jest jesli to jednak prawda(dodam,ze tam zdania były podzielone...)

Gość amanda r
gdyby któras z Was wiedziała cos na ten temat bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje.pozdrawiam

Gość kacha 154
hej! ja miałam dwie cesarki i dwa razy ZZO , i wszystko było w porządku ,

Gość amanda r
tak,rozumiem,ale miałam na mysli przypadek kiedy drugi poród sn(bo nie ma zaplanowanej cesarki,a wiadomo,ze co w praniu wyjdzie to wyjdzie)podobno mało który lekarz widzi wskazania do cesarki po wczesniejszym cc i zazwyczaj jest siłami natury i wtedy problem by dostać znieczulenie

Gość moja mama miala 2 cesarki
obydwie pod narkoza (nie wiem co to ZZO). Nic nie bylo wywolywane. NAturalnie sie zaczelo, co prawda 2 tygodnie po terminie ale zwykle dziewczynki maja opoznienia ;)

Gość amanda r
ponawiam zapytanie

moja kolezanka pierwszy porod miala cc, drugi naturalny ze znieczuleniem, takze nie wiem kto Ci takich bzdur poopowiazał.

Gość zastanow sie jaki wplyw
na kobiete po cesarce mialoby miec znieczulenie? przeciez to nie ma zwiazku. poza tym sama wybierasz czy chcesz znieczulenie czy nie.

moja mama urodzila mnie przez cc, mojego beata chciala rodzic juz sn i tak rodzila, napewno nikt nie bedzie kazal Ci chopdzic w ciazy 10 miesiecy :) na 100% jak zajdzie taka potrzeba to porod wywolaja co do znieczulenia to po porodzie z moim bratem miala duze problemy z pokarmem- nawaly, zebrala sie ropa i po porodzie musiala przejsc operacje na piersi i miala normalnie znieczulenie bez problemu wiec nie wiem skad poglad ze po cc nie mozna pozniej znieczulenia

Często po cc lekarze nie zgadzaja sie na ZZo z uwagi na mo.zliwośc peknięcia szwu czy tez rany cięcia. Chodzi o to, że gdy podadzą znieczulenie rodząca nie bedzie odczuwala bólu przy peknięciu szwu a lekarze sami moga tego nie zauważyć bo niby jak. Stąd dla bezpieczeństwa rodzącej a w zasadzie jej zycia stosowanie zzo przy drugim porodzie jest niewskazane.