Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co robić 86

Czy powinnam donieść na koleżankę, która chce usunąć ciążę?

Polecane posty

Autorko, jestem całkowicie ZA Tobą!! Do kogo się zgłosić? poszukaj moze jakieś infolinii, coś takiego powinno istnieć. Jeśli nie - chyba najlepszym rozwiązaniem będzie ksiądz... A te wszystkie zajadłe baby, które krzyczą o wolnym wyborze... Serce dziecka zaczyna bić ok 7 tygodnia życia. I nie jest to już tylko zlepek komórek. Dla mnie aborcja to morderstwo, nie ma różnicy czy człowiek ma tydzień, 5 lat czy 40. Potępiacie matki, które zakatowały swoje małe dzieci a tu taki aplauz dla aborcji? Równie dobrze można zabić swoje 3 letnie dziecki, bo matka zmieniła plany co do swojego życia? Dla mnie wsio ryba!!! PS. Jesli koleżanka zmieni zdanie, chętnie zaadoptuję jej dziecko, czeka mnie adopcja, więc mogę zaopiekować się tym dzieciaczkiem.

Gość ależ wy jesteście
zajadłymi skurwysyńskimi idiotkami. Też mi przyjaciółki. Pierdolone donosicielki, konfidentki i niedopchnięte berety a nie przyjaciółki:O

Gość nuka lo
Mam pytanie do osób które popierają autorkę Skoro wg Was płód to już człowiek, to wytłumaczcie mi dlaczego Kościół odmawia pochowania na cmentarzu płodu który został pooniony, tłumacząc że to nie był człowiek?

Gość Zjadacz Węży
"Autorko, jestem całkowicie ZA Tobą!! Do kogo się zgłosić? poszukaj moze jakieś infolinii, coś takiego powinno istnieć. Jeśli nie - chyba najlepszym rozwiązaniem będzie ksiądz..." Z księdzem...no to już widać z kim tu rozmawiamy.

Gość do nuka lo
dokładnie, w szpitalu tez odmawiaja pochowania plodu ponizej ktoregos miesiaca

\"Zjadacz\"... nie bądź taka/ki do przodu. Zgodnie z prawem można odebrać dziecko po poronieniu, nie wazne w którym miesiącu ciąży. Ksiądz ma obowiazek je pochować. Polecam przeczytać: http://www.dlaczego.org.pl/d/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=50 Strona szczególnie dla osób, które tak strasznie są za \"wolnością wyboru\"

A co do mszy pogrzebowej, w linku też jest info na ten temat. Poczytajcie sobie najpierw, później krytykujcie.

Jak ktoś nie jest katolikiem to po co chce pogrzebu? Przecię to katolicki obrzęd?

"Zjadacz"... nie bądź taka/ki do przodu. Zgodnie z prawem można odebrać dziecko po poronieniu, nie wazne w którym miesiącu ciąży. Ksiądz ma obowiazek je pochować. Polecam przeczytać: http://www.dlaczego.org.pl/d/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=50 Strona szczególnie dla osób, które tak strasznie są za "wolnością wyboru"

Gość Nie wiem co robić 86
Okazało się, że narzeczony mojej kolezanki nic nie wiedział o jej planach, a ni w ogóle o ciąży. Wściekł się kiedy mu o tym powiedziałam, ale jednocześnie był wdzięczny. Kolezanka jest teraz na mnie śmiertlenie obrażona, bo jej narzeczony powiedział, że jak usunie to dziecko to on ją zostawi. Uważam, że podjęłam dobrą decyzje.

Gość ejbisi
Ludzie ale wy jesteście śmieszni :D Jak jest jakiś temat pod tytułem "Chcę usunąć ciąże" to jeździcie po autorce ze jest morderczynia itp a jak ktoś chce zapobiec aborcji to też po nim jeździcie zeby sie nie wtrącał :D :D

Gość życie...
Ty jesteś egoistką bo myślisz że będziesz lepsza jak ją wkopiesz? A gdybys to Ty była na jej miejscu i nie chciała dziecka? Miło by Ci było jakby ktoś się wpierdalał w Twoje życie? Chcesz żeby urodziła? Chcesz to dziecko wychowywać?? Bo skoro ona się zdecydowała że je usunie tzn że nie chce ani jego ani wychowywania. Może przez Twoje wścibstwo urodzi ale na bank je odda do domu dziecka... nie wiem co gorsze, usunięcie zarodka czy kolejne nieszcześliwe dziecko w domu opieki...

Gość TO BYLA KOLEJNA PROWOKACJA
bo jakis czas temu byl niemal identyczny topik! :o

Gość gie
jeżeli ktoś potzrebuje tabletek aborcyjnych, moge pomoc je zdobyc. kontakt nari@wp.pl

Gość Toyotomi Igeasu
Jak jesteś taka mądra to zaadoptuj to dziecko i wychowuj do pełnoletności. Ty tępa donosicielko. MOże on nie jest gotowa, zeby być matką. Jakie życie zapewniłaby dziecku? Swoje tez by mogła zmarnować. To czy kobieta urodzi i będzie wychowywać dziecko jest wyłącznie jej sprawą. Nic ci do tego wredna suko, pilnuj swojego nosa.

Gość Jestem słowik
Zgadzam się z powyższą odpowiedzią, nigdy nie doniosłabym na przyjaciółkę, bo to nie jest moja sprawa, kobieta ma prawo do wyboru, dla tych, którzy, co nie są na ich miejscu, nie mają prawa wtrącać się w ich życie, łatwo się mówi komuś kto nie ma dzieci, w rzeczywistości to jest bardzo trudna decyzja. Moja mama była bardzo młoda jak mnie urodziła, nie radziła z opieką, miałam opiekunkę, nie mam żalu do mamy,że mnie zostawiała z innymi osobami, potrafię wybaczać ludziom błędy z młodości, wy powinniście też tak zrobić,to pomaga. Kocham moją mamę, chcę,żeby była szczęśliwa. Ciążę usunęłabym , gdyby moje życie było zagrożone , chory płód.

Gość szkoda ze w tym kraju
bardziej dba sie o dzieci nienarodzone niz o narodzone.

Gość te prowokacje na które ...
... zmawiacie się o 4 nad ranem na Ogólnej są naprawdę niezłe! Aż mnie ciekawi, kto to wszystko wymyśla :D🖐️

Gość jestescie dziwkami
dziewczyna która chce uratowac zycie dziecku jest jak widac bardzo odpowiedzialna,a wy wszystkie które na nia najezdzacie jestescie szmatmi które tylko potrafia sie pieprzyc ale nie potrafia poniesc konsekwencji,jak ktos uprawia sex musi liczyc sie z ciaza,chyba ze macie po 10 lat albo jestescie opoznione w rozwoju.A kolezanki morderczyni nie chciałabym miec tak jak wiekszosc normalnych ludzi

a chuj ci do tego. Brzuch to teren prywatny i nie powinno nikogo obchodzić czy ktoś chce usunąć dziecko czy nie. Najpierw zajmijcie sie tymi urodzonymi co głodne chodzą.

Gość ogranij się!
temat załozony 2lata temu.. i co cioto autorko zrobiłaś w tej sprawie??/

Gość a ja nie 111
To ja w takim razie jestem nienormalna, bo nie obchodzi mnie czy moja przyjaciółka dokonała aborcji, czy nie, to jest jej sprawa, a to że powiedziałaś jako koleżanka Jej chłopakowi, to wybacz, ale jesteś po prostu wścibską i dość chamską osobą.Najczęściej jest tak, że mężczyzna chce takiego słodkiego dzidziusia, a potem kobieta się nim zajmuje, kobieta karmi, kobieta kąpie, przewija, zajmuje się domem, a mąż lub chłopak oczekuje, że piękna i nie zmęczona będzie jeszcze Go obsługiwać. Jak ja nie lubię takich wścibskich osób. Drażnią mnie tacy ludzie, co Cię ku*** obchodzi, co robi jakaś twoja koleżanka. Jesteś ni/ą, żeby wiedzieć jak się czuje. Jeśli ktoś chce dokonać aborcji, to jej dokonają i bez gadania jakichś tam obrończyń życia poczętego, a gdzie one są jak to dziecko się już urodzi i nie jest chciane i czuje to na każdym kroku, gdzie są jak rodzice katują swoje dzieci. Nie i tak najlepiej jest urodzić a potem katować. Jak mnie wkurzają takie osoby, co to własnego życia nie mają i wpie******************* się do życia innych. Zajmijcie się swoim życiem, a nie życiem innych, bo za nich tego życia nie przeżyjecie i nie będziecie w skórze tego nie chcianego dziecka.

Gość ujhihov
jasne, że tak! jeśli chce usunąć, a nie ma do tego podstaw to jest to nielegalne, więc jak najbardziej możesz donieść

Gość mirianaaaa
o koorva ! :O co za debil odkopuje takie stare tematy, a wy wszyscy się tak nieplujcie bo i tak nieaktualne

na przestępców trzeba donosić, to co ona chce zrobić to morderstwo, wiesz tutaj babsztyle inaczej Ci radzą bo uważają że tylko one decydują o życiu badz śmierci, pieprzone feministki, ja bym poinformowała odpowiednie władze np można z taki pytaniem zadzwonić na policję

Gość co się martwisz co będzie
Ariane84, jak się będziesz modlić w kościele i usłysz piardnięcie, to znaczy, że Bóg zdjął spodnie i za chwilę nasra ci na ten głupi łeb, stara jędzo.....