Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka0322

ocencie moja sytuacje....

Polecane posty

Gość malutka0322

witam wszystkich zaczne od tego ze mam 18 lat cykle mam co 33 dni czasem 35 (wiem ze długo). okres miałam 14 czerwca trwał 7 dni w 10 i 11 dniu cyklu uprawiałam stosunek przerywany(było sucho czyli raczej dni nieplodne) do wytrysku nie doszlo, owulacje miałam okolo 3 lipca wyliczyłam no i do tego obserwuje sluz od dawna. nastepnie 7 i 14 lipca tez stosowałam stosunek przerywany do wytrysku nie doszlo tez mysle ze była juz po owulacji tego 7 lipca bo od 5 lipca mam taki biały sluz grudkowaty nierozciagliwy(tak jak powinno byc po owulacji) a od jakis 3 dni boli mnie brzuszek i kregosłuip na dole tak jak zawsze mam przed okresem a okres wypada mi na 17 lipca... jak to oceniacie ???

Jak dla mnie całkiem realnie możesz być w ciąży. Stosunek przerywany to łatwa metoda na zajście w ciążę a nie jej uniknięcie. Weź pod uwagę, długość życia plemników w kobiecie i długość życia komórki jajowej. Podlicz to sobie i wówczas wyznacz dni powstrzymywania się od kochania. Poobserwuj swój śluz, temperaturę i wówczas wyznaczaj owulację. Bez tego jesteś na prostej drodze do nieplanowanego zajścia w ciąże. Rozumiem, że możesz się ze mną nie zgodzić, wyrażam jedynie moje zdanie poparte moim własnym doświadczeniem:)

Gość malutka0322
no własnie ten zapas przed i po owulacja uwzgledniłam no i na podstawie obserwacji sluzu doszłam do wnisoku ze jestem po owulacja!!! no i pierwszy stosunek po okresie był 24 lipca a drugi 25 a dni plodne wypadały mi od 28 lipca i tak sie zaczał sluz plodny rozciagliwy zacza sie od 28 własnie czyli obliczenie kalkulatorem tez sie sprawdziło...

Gość to po co pytasz
skoro takaś pewna :-O stosunek przerywany :-O trzeba mieć coś z głową nie tego ....

Gość malutka0322
niech ktos sie jeszcze wypowie... stosuje ta metode od jakiegos czasu bo jestem uczulona na globułki i prezerwatywy a nie chce tabletek brac, wiec stosuje metode obserwacji kalendarzyka no i przerywany(i w dodatku nie moj partner nie wychodzi przed samym wytryskie mtylko wczesniej duzo)... :/

Gość karla19
No niestety są spore możliwości ciąży... Nie stresuj sie i poczekaj na okres. Jak sie nie pojawi to dopiero wtedy bedziesz miala powody do niepokoju. Na razie masz objawy jak przed okresem wiec spokojnie czekaj

Gość a kalina
hej malutka:> ja mialam owulacje w poniedzialek a do niedzieli jechalim bez gumy.teraz sie kuzwa boje:> mam 26lat ,a glupia jestem,dodam ze to nie moj nazeczony a typowy koles do seksu.

sprzedam ARTHROTEC 50 francuskiej firmy Pfizer. Lek orginalnie zapakowany, 12 sztuk. Ja kupilam i nie byl mi potrzebny. Jesli ktos jest zainteresowany, prosze o kontakt gg 7644075. Jestem na niewidocznym, prawie zawsze.

Gość malutka0322
tak mam objawy jak przed okresem teraz bola mnie piersi i brzuszek na dole... okres powinnam dostac jutro najpozniej w sobote.... pocieszcie mnie prosze ze bedzie dobrze:/

Gość malutka0322
przeciez chyba nie byla bym w ciazy czujac objawy przed okresowe wtedy własnie kiedy powinien byc niedługo???:/

nikt nie może ci powiedziec czy jesteś w ciąży czy nie. moim zdaniem (które może byc mylne) chyba wszystko ok :) tez uważam że stosunek przerywany to fatalna metoda antykoncepcji, ale skoro występują u ciebie wszystkie normalne objawy, nic niepowołanego się nie dzieje... powiem tak. na razie przestań się denerwować. nerwy nie pomogą ci w ocenie czy jesteś w ciąży czy nie. a zaszkodzą w regularności twojego cyklu, czyli opóźnią okres. wiem że to trudne, ale postaraj sie o tym nie mysleć przez kilka dni. dopiero kiedy miesiączka oóxni sie o tydzień lub więcej, zrób test i udaj się do lekarza. na razie spokój. a tak na przyszłość: rozumiem twoje uczulenie, ale wyobrazmy sobie tak: jutro dostajesz okres, wszystko jest ok. skonczy sie okres, znów bedziesz współżyc, znów dni niepłodne i stosunek przerywany. i znów ten stres. opłaca się? wiem że nie chcesz brac tabletek i mieszać w swoich hormonach, ale chyba trzeba... chcesz się katować tak nieustannie?

Gość aduska90
hej mautka mam identyczna sytuacje okres wyapada mi dzis a ja jeszcze nie dostalam , tez mam 18 lat i czekam na okres

hej a jak boli brzuch w dole ale do okresu jeszcze z 7 dni? no bo mnie boli:(

oceniam sytuacje,ze sobie mozna wkrecic wszystko.juz to przerabialam.ale teraz mam cykora

Dziwczyny spokojnie, sters tu moze tylko zaszkodzic. a dla pocieszenia dodam ze mnie tez czasem boli brzuch tydzien, nawet wiecej troche przed okresem. I piersi. Ale to jest normalne. Zwlaszcze po seksie. wiec przestance schizowac tylko spokojnie na okres czekajcie, co ma byc to bedzie, a bedzie dobrze! a jak sie bedziecie doszukiwac objawow to je na pewno znajdziecie, wiem po sobie.

Gość malutka0322
czesc otuz 16 po poludniu dostałam okres pierwszy dzien byl obfity pozniej coraz mniej i dzisiaj uz jest mało bardzo wiec jest taki mniej obfity. przyspieszyłmi sie troche ale mniejsza o to, martwi mnie jedna rzecz ze wylatuja mi z pochwy takie twarde czerwono rozowo białe dyze kulki co to moze byc? nigdy czegos takiego nie miałam...

Gość dolkaaska
wdg mnie malutka możesz być w ciąży, takie są objawy, wiem bo byłam, przechodziłam to, człowiek sie łudzi że okres nadchodzi i czeka

Gość malutka0322
okres i ciaza nie rozsmieszaj mnie.