Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kllokkijsa

zdałam świetnie mature a chyba zle wybrałam !! co zrobić ?!?!

Polecane posty

Gość kllokkijsa

zdałam bardzo dobrze mature okolo 90% i zlozylam na zarzadzanie do wroclawia na ae , do poznania na ae i do lodzi na uniwerek, wszedzie ten sam kierunek, teraz widze, ze dostaly się tam osoby, ktore zdały maturę na 50 % , wiec chyba spaprałam sobie przyszlosc... które miasto i uczelnię wybrać ? czy sądzicie, ze jest jakies wyjscie z tej sytuacji? pozdrawiam

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ciezka sprawa

Gość co zdawalas i co chcesz w...
co zdawalas i co chcesz w zyciu robic?

przez to, ze dostaly sie tam osoby, ktore słabiej zdały mature tak sadzisz??? gratuluje!

Gość kllokkijsa
jeśli przyjmują osoby z małą ilością unktów tzn , że szkoła nie prezentuje wysokiego poziomu !! poza tym obawiam się, że zarządzanie to nie najlepszy kierunek..

Gość mimo wszytsko powinienes
to czemu wybralas ten kierunek???

To że przyjmuje jakaś szkoła osoby z mniejszą punktacją nie oznacza iż szkoła jest słaba, ale kierunek jest mało oblegany, czy nieciekawy. stąd na ten kierunke moga przyjąć więcej osób.

uniwerek w lodzi.buracku:) glupoty gadasz ja na historię do olsztyna poszlam,mimo ze dostala sie moja kolezanka,ktora uwazalam ze durna i pusta jest,ale skonczyla ork wczensiej ode mnie,mimo ze to ja mialam 5...

Gość sądząc po logice prezentowanej
na forum, bynajmniej sama nie prezentujesz wysokiego poziomu...

a na chemię organiczna do tej pory malo chetnych jest!!!!!!czy na astornomie,bo po polroczu wszystkich oblewaja i zostawiaja parę osob.

Gość make cupcake not war
ktoś tu się chyba uważa za lepszego, bo mu matura dobrze poszła. w łeb się puknij, kobieto i nie oceniaj szkoły na podstawie rekrutacji i ludzi na podstawie wyników matury.

co do miasta: ja bym wybral to ktore masz najblizej, ktore najbardziej lubisz, lub w ktorym masz najwiecej znajomych. Mysle ze uczelnie maja podobna renome. Ale ja sie tam nie znam na renomie tych szkol - tylko tak mowie jak jest w moim odczuciu :)

Gość kllokkijsa
wybrałam zarządzanie, ponieważ nie znałam realiów, poza tym uważam, że to uniwersalny kierunek, po którym mozna szukać pracy w różnych dziedzinach

czym sie interesujesz i co chcesz w zyciu robic skoro zasatnawiasz sie ze zarzadzanie to jednak nie to? ja bym sie nie przejmowal iloscia punktow innych kandydatow, tylko czy wybralas kierunek w ktorym sie dobrze czujesz - dlaczego myslisz ze cos jest nie tak???

Gość kllokkijsa
teraz słyszę rózne opinie na temat tego kierunku, że bylejaki, że trudno po nim o pracę... ja chciałabym być menadżerem, pracować w firmie ... dlatego wybrałam ten kierunek, ale przestraszyłam się, kiedy wszyscy znajomi, którzy maturę napisali bardzo kiepsko i chcieli ją za rok poprawiać, poszli na zarządzanie...

patrz pod katem czy ci to odpowiada (czy interesuje cie to czego cie ucza na kierunku) a nie czy "współstudiujący" są słabi. Mysle z ewtym roku i tak juz nei mozesz zmienic, wiec nie ma sie co martwic. Z takim nastawieniem zacznij rok - zobaczysz czy ci sie podoba i jakby ci sie nie podobalo to po pierwszym semestrze pomysl o zmianie kierunku. Jak masz dobrze zdana mature to ew. zmiana bedzie latwiejsza. No i ponawiam pytanie - co zdawalas na maturze i i co lubisz robic? Co do zarzadzana to negatywne opinie wziely sie stad ze w latach 90'tych nachalnie reklamowano te kierunek jako "cudowny i dla każdego". A kierunek powinien dopasowany do twojej "wymarzonej sciezki kariery" a nie "cudowny i najlepszy".

i nawet jakbys po semestrze stwierdzila z eto nie to co chcesz w zyciu robic - to tez nie problem - zmiana kierunku to dosc czesta sytuacja wbrew temu co sie wydaje licealistom :).