Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luciana*

DŁUGIE KRĘCONE WŁOSY + GRZYWKA= ?

Polecane posty

Gość luciana*

Mam długie, falowane włosy. Coś takiego (żeby było prościej): http://www.celebritywonder.com/picture/Kate_Hudson/KateHudson_Granitz_9425453.jpg http://www.kozaczek.pl/img_users/1208544138.jpg z tym, że ciemnobrązowe. Nie prostuję ich, raczej nie związuje. Mam zawsze takie same włosy. :/ Chciałabym coś zmienić, tylko nie bardzo wiem co! Myślicie, że takie włosy dobrze by sie prezentowały z grzywką? Chodzi mi o taką asymetryczną, bardzo mi sie one podobają. Macie jakieś rady, jak "odświeżyć" wizerunek?

Gość ko-ziczka
z długą to pewnie by dobrze wyglądały z krótką to nie wiem, bo byc moze zaczęłyby sie intensywniej krecic i wygladałabyś z lekka głupawo

Gość jdsgfdlghlfjlk
to zalezy czy grzywka Ci pasuje..

Gość dlatego lapie sie podwiazke
ja bym nie robila bo wlsoy zaczna sie krecic i bedziesz wygladac glupio chyba ze chcesz caly czas prostowac. jak bardzo chcesz cos zmienic to lepiej pocieniuj na calosci

Gość jdsgfdlghlfjlk
jeśli juz grzywkę to bym dała długą i symetryczną

grzywka to grzywka nie ma znczenia czy na ukos czy nie. jesli wlody sa poddatne to beda sie krecic po skroceniu, wiecl lepiej nie ryzykowac chyba, ze ma sie zamir codzinnie ja prostowac

Gość ko-ziczka
One chyba nie mają az tak mocnego skrętu, więc jak sobie pieprzniesz grzywkę do oczu, to akurat trochę się podniosą, ale dalej bedą wygladac przzyzwoicie. no i jak cos pójdzie nie tak, to taką grzywke już złapiesz jakąśwsuwką Spróbuj po prostu, to nie zęby - odrosną

Gość luciana*
nie wiem, czy pasowałaby mi grzywka, bo nigdy nie miałam. :P Ale wydaje mi się, że mam dość wysokie czoło. Byłam już nawet u fryzjera, żeby mi cos doradzil i stiwerdzil, ze grzywka nie bylaby zla, ale tylko długa i ukośna, żebym nie musiała jej wlasnie caly czas prostowac. Chociaz i tak wlosy kreca mi sie dopiero tak od uszu mniej wiecej, na gorze sa proste! Zastanawiam sie tylko, czy do takich wlosow na pewno pasuje grzywka! :(

Gość ko-ziczka
i myslę, że tak - na ukos bedzie lepiej

Gość ko-ziczka
one sie kreca dopiero od uszu, bo u dołu ciążą powies na spreżynie odwaznik, to asprężyna też sie wyprostuje dlatego obetnij długa grzywkę i zobacz, co sie bedzie działo

tak jak napisano wyzej, nie kreca sie od glowy bo sa ciezki, jesli je obetniesz mozesz sie zdziwic. zaczna sie bardziej krecic i o tym dobry fryzjer powinien cie poinformowac.

Gość ja mam tego typu włosy
czyli naturalnie skręcają się w takie grube strąki.... i nie ma problemu z grzywką po umyciu po prostu suszyłam ja na szczotkę i wcale się nie kręciła- tego typu włosy co na fotkach są zazwyczaj bardzo podatne na układanie.... gorzej jak ktoś ma spreżynki od samej góry wtedy z grzywką może mieć problem

Gość luciana*
no właśnie boje sie jeszcze tego, ze jesli nawet co rano bede prostowac grzywke, to popada deszcz i zaraz mi sie grzywka pokreci, bo moje wlosy sa bardzo podatne na wilgoć! musze rozpatrzec wszystkie za i przeciw, ale dzieki za odpowiedz. :)

Gość brzydka lala
nie rozmyślaj nad tym, po prostu zetnij, to jest tylko grzywka, w najgorszym wypadku będziesz musiała przez 3 miesiace przypinać spinką albo prostowac prostownicą; a przynajmniej bedziesz wiedziała, jak wygladasz z grzywką nie ma się co cyndolic, to tylko włosy, odrosną

Gość zakręcona xD
Miałam ten sam problem co ty ale 2 lata temu;) Włosy ścięłam grzywka piękna ale do pierwszego mycia... Potem się zaczęła kręcić:P Ale spróbuj- każdy ma inny wos;* Zawsze istnieje wsówka, prostownica albo opaska;) Powodzenia:D

Gość zakręcona xD
Miałam ten sam problem co ty ale 2 lata temu;) Włosy ścięłam -grzywka piękna ale do pierwszego mycia... Potem się zaczęła kręcić Ale spróbuj- każdy ma inny wos;* Zawsze istnieje wsówka, prostownica albo opaska;) Powodzenia:D

Gość aurora_1988
ja mam kręcone włosy tyle że na całej długości...muszę nosić grzywkę (taka moja uroda) nigdy jej nie prostuję i fajnie wygląda taka poskręcana jak umyję to tak na palcu poskręcam żeby były równe skręty...może twoja się nie będzie kręcić...radze tylko żebyś nie ścinała jej na bardzo krótką i asymetryczną bo jak nie będzie ci się podobać to wtedy nie będziesz mogła podpiąć jej spinką bo ci będzie wypadać...:P tak jak już ci dziewczyny radziły próbuj włosy odrosną:P