Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blueee

o co chodzi??

Polecane posty

Gość Blueee

witam, mam ogromny problem. Otoz od pewnego czasu mam wszelkie objawy zwiazane z zajsciem w ciaze: zgage, wymioty, zawroty glowy, bolace, nabrzmiale z widzocznymi zylami piersi, ogromne brazowe sutki, bole podbrzusza, rozpulchnione narzady i spozniajacy sie 4dni okres. pani ginekolog powiedziala mi, ze nie jest w stanie wykryc takiej ciazy, zebym zrobila test. dzis rano go zrobilam i wyszedl negatywny. sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec prosze o jak najszybsza odpowiedz co dalej robic. czy to znaczy, ze nie jestem w ciazy?

Gość smako-łyk
zrób betę to najpewniejsze

Gość Wróżka z DELIXa
Tak, wróżyłam z fusów z herbatki herbatinka (promoja 20%!!) i wyszlo ze bedziesz miala 5-raczki :D

Gość Blueee
nie jestem obeznana w tych sprawach, test kupie w aptece tak?? czy mozesz mi powiedziec jaka jest jego cena?

Gość onaaaa dalekoo
wiesz poczekaj tydzien zrob drugi raz test,,, ...... wiesz ja teraz jestem w ciazy okolo 6 tydzien... no to tak sutki mnie bolaly 24h ... dol brzucha jajniki.. a szczegolnie lewy... oraz ciagle bym cos jadla jestem slaba.. duzo spie.. kurde inni mowia ze pracuja w czasie ciazy itd a ja chyba w pracy bym zasnela

Gość Blueee
5-raczki to moze nie, ale za jednego brzdaca to bym sie nie obrazila;). wez sprawdz w tych swoich fusach jeszcze raz jeszcze raz, albo uzyj innej herbatki:P

Gość Wróżka z DELIXa
no doobra, to nie była herbatinka :( to bylo mietek tea!! xD Cóż, ja sie nie znam zartuje sobie tylko ;), szczęścia zycze :D

Gość Blueee
brzuch boli niemilosiernie, jakby mnie rozrywali w srodku:( spie duuuuuzo, ale zawsze tak mialam. jestem baaaardzo czula na zapachy, a ostatnio tak mi sie chce kiszonych ogorkow, ze szkoda gadac;)

Gość smako-łyk
Blueee beta HCG to test z krwi,zrobią Ci w laboratorium koszt ok 30zł jest najpewniejszy mi wyszedł przed spodziewana @

Gość Blueee
jak bylam u niej zapytala kiedy byl okres, podalam jej termin, a ona na to, ze za krotko, ze ona tego nie wykryje, jednak ja mysle, ze do zaplodnienia doszlo jeszcze przed tym okresem. on byl jakis dziwny, trwal 3dni i wygladal zupelnie inaczej niz zwykle.

Gość Blueee
w takim razie musze sie udac do labolatorium. tak bym chciala zeby okzalo sie, ze nosze w sobie dzidzie. wszystko na to wskazuje, tylko nie ten cholerny test.

Gość Blueee
okresu nadal nie mam. wszystko bez zmian, poza tym, ze prawie plyne. jakis sluz sie ze mnie wydobywa, w dosc duzych ilosciach.

Gość Być może op1111
Witam.Moj cykl jest dosyc krotki trwa 26 dni.Okres skonczyl mi sie 4 lipca a 6 wspolzylam z moim facetem.Nie zabezpieczalismy sie i byl to "pelny" stosunek,poprostu zakonczyl we mnie.Dzisiaj jest 16 lipca,jak nigdy bola mnie sutki(wczesniej nie znalam tego bolu)Kluje mnie cos w jajnikach.Moze zlekcewazylabym te symptomy gdybym miala takie dolegliwosci wczesniej,jednak mam je pierwszy raz.Wydaje mi sie,ze to troszke za wczesnie na objawy ciazy.Czy tez tak uwazacie?Czy ktoras z Was odczuwala jakies symptomy na poczatku?I jak myslicie,czy jesli wykonam jutro test,to bedzie juz wiarygodny?Z gory dziekuje za wypowiedzi.

być może.... , z doświadczenia wiem, ze "objawy" można sobie wmówić. Nie twierdze, że tak jest w Twoim przypadku... po prostu objawy to nie wszystko. Jesli chcesz miec pewność to zrób sobie test.

mnie wszystko bolało jak na okres. i tak sobie na niego czekałam i czekałam a ponieważ miałam nieregularne to sie nie przejmowałam tymn :) aż w końcu zrobiłam test :D 1 czerwca!! :) i 2 kreseczki :D

Gość Blueee
czy moze mi ktos powiedziec co z tym sluzem?? czy to normalne?? kerbi-gratuluje dwoch kresek, tak bym chciala tez byc juz pewna co i jak:(

Mi testy wychodziły negatywne tydzień po spodziewanej miesiączce, doktor nic nie widziała na usg, ale kazała zrobic betę i wyszła wczesniutka ciąza hcg tylko 11, więc od razu dostałam duphaston, luteinę i zastrzyki z heparyny (bo jestem po 5 poronieniu), teraz jestem w 8 tc z bliźniątkami :)) Ja też miałam rzadki śluz, pobolewał mnie troszkę brzuch, i piersi nie bolały mnie na początku, dopiero później ostro zaczęły. Co do tego mocnego bólu brzucha, to n ie jest dobry znak, radzę Ci dziś zrobić beta hcg i isc do lekarza jesli to ciąża niech da i luteine, dzięki niej nie boli brzuch i podtrzymuje ciąże. Powodzenia

belucci gratuluje bobaska. Słowa uznania dla wytrwałości w staraniu sie o dziecko. Mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie OK

Gość Blueee
belucci- widzisz bol brzucha juz ustal, od czasu do czasu cos zakuje. mam nadzieje, ze wynika to tylko i wylacznie z tego, ze dzidzius tam rosnie i potrzebowal troche wiecej miejsca:) chcialam zaczekac jeszcze troche, dzien, moze dwa i powtorzyc test, potem zrobie ten tes z krwi jesli poraz kolejny ten z moczu nic nie wykaze. martwie sie jednak troche, ze cos sie dzieje nie tak, strasznie bola mnie blecy, w okolicy odcinka ledzwiowego, napewno nie wynika to z przecwigania, albo przytycia. czy moze to byc zagrozeniem dla ciazy?

Moja doktor twierdzi, że bóle brzucha w ciązy nie zawsze są bezpieczne, a silne napewno nie wrozą nic dobrego. Jeśli chcesz to zaczekaj, ja ze względu na przykre doświadczenia, nie czekałabym tylko robiła betę.

Gość Blueee
moze masz racje. to moja pierwsza ciaza, kto wie co tam sie dzieje. w piatek pojade do labolatorium, bo jutro zamkniete. dzieki za pomoc, naprawde jest mi potrzebna. tu w domu nie moge z nikim sie dogadac. wszyscy mowia, ze to napewno nie ciaza, a ja przeciez widze, wiem co sie dzieje. oni nie hcca o tym sluchac. mam dopiero 19lat, dopiero zdalam mature, ale chce tego dziecka, wiem ze sobie poradze. naprawde jestem wdzieczna za kazda odpowiedz, to bardzo mi pomaga, bo moja wiedza opiera sie glownie na tym co sie w szkole dowiedzialam i co na necie pisza.

Blueee dbaj o siebie i rób tą bete w piatek, nie bierz teraz zadnych leków, nie dzwigaj, ogólnie się oszczędzaj. Być może jest to ciąża i tego Ci życzę. Pozdrawiam serdecznie i pisz jak będziesz już coś wiedziała, bede odwiedzala ten wątek.

Gość Blueee
Potrzebuje pomocy!!!! wlasnie zauwazylam gdy sikalam i sie wycieralam brazowa krew. co to mam byc w ogole?? boje sie, ze poronilam. jestem zagubiona, nie wiem co mam myslec. to nie wyglada jak krew z okresu, a brzuch strasznie boli:( nie wiem co mam robic.

Gość Blueee
Moze mi ktos powiedziec co sie dzieje??

Powionnaś jak najprędzej się udać do lekarza żeby sprawdził co się dzieje. krwawienia w ciąży się zdarzaja ale nie mocne bóle brzucha.

Gość Blueee
to nie tyle brzuch boli co ten odcinek ledzwiowo-krzyzowy. boje sie dziewczyny, nie chcialabym poronic, ale nie zapominajmy, ze jeden test z dwoch wyszedl negatywny, wiec nie wiem co jest grane.

Gość Balerinka a
obawiam się, że wcale nie byłaś w ciąży. Okres się spóźnił, a jak się spóźnia to czasami zaczyna się od brązowych plam, a potem dopiero krew. Lepiej się upewnić testem albo betą, ale moim zdaniem o ciąży nie ma mowy :(

Gość Blueee
to co z tymi wszystkimi objawami?? przeciez nie mozna sobie wmowic zeby piersi Ci nabrzmialy, zsinialy i powiekszyly sie sutki. ja tak nigdy nie mialam. sama nie wiem co mam myslec. ale to nie jak okres, to nie leci tak ciagle tylko raz na kiedy skapnie, taka czysta krew. nigdy tak nie mialam. moze to plamienia??

Gość Balerinka a
Jak ja bardzo chciałam być w ciąży - miałam to samo! Wszystkie objawy! Jak przestałam się nakręcać to objawy mineły, a ciąża była :) Do dziś przechodzę ją bezobjawowo, a to 5m-c