Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

robaczek3

kto już nie ma sił?

Polecane posty

oglądałam dziś Przyjaciół, tam syn Rosa ma na imię Ben, mam też znajomego Bernarda i na niego mówią Benio a Benito jest super :D

z ta ksiaka to polecam osobiscie, bo tez mi juz pomysly odchodzily co mozna robic z dzieckiem. dowiedziala sie wielu ciekawych rzeczy.

jaką macie4 pogodę? u nas jest pochmurnie i parno, zapowiadają na jutro przed południem deszcz.....

dzis balo ladnie, ale teraz leje, i tak ma byc jeszcze przez kolejne pare dni, zostaje tylko centum matki i dziecka bo bam w domu oszalala, zreszta ben tez.

z książką to dobry pomysł, poszukam też w necie pocieszam się, ze czas szybko płynie i będzie łatwiej, gdy będą wieksze....tylko pewnie wtedy będę rozczulać się, jak to było gdy były małe :)

oglądałam jakiś czas temu program, ze w Niemczech bardzo mało rodzi się dzieci, brakuje żłobków, czy rzeczywiście tak jest?

te centra na mam to takie pomieszczenia gdzie jest mnostwo ciekawych zabawek, jakies rowerki, wielkie klocki, zjezdzalnie itp i dzieci, ale nie tak duzo do ok. 10. wiek od paru mieisecy do paru lat, kazdy znajdzie cos dla siebie. zazwyczuaj otwarte popoludniu, nie przezyla bym bez nich :) nie placi sie. za leki dla dzieci tez sie nie placi, ani grosza za syropki, witaminki i czopki. ze zlobkami, cieeeeezko znalezc miejsce, czeka sie miesiacami, o ile wogole sie znajdzie. sa jeszcze tzw. dzienne mamy, opiekuja sie w domu paroma dzidziami za odplata.

ogolnie wszystko jest ''pro dziecku'', byleby tylko sie wiecej rodzilo (wiecej niemieckich, mniej tureckich :))

ide spac, bo mnie maly o 7 lubi budzic, zycze powodzenia i sily zeby kolorowo spedzic dzien pomimo chmur. przygotujcie jutro smieszny teatrzyk dla taty jak wroci z pracy, np. to co robicie przez caly dzien, ale na smiesznie, z przebieraniem, malowaniem, ukladami tanecznymi i rymowankami. sama by,m chetnie zobaczyla!!! dobranoc

u nas tylko się gada i obiecuje... jest sporo podobnych miejsc ale tak jak pisałam są drogie, czasami bywam z dziećmi ale rzadko, lekarstwa też droższe niż w europie, ostatnio nawet ludzie wolą kupować ubrania w Anglii, bo taniej... i tak mam nieźle, bo mieszkam w W-wie i zawsze cos wymyslę...

Gość aguś20
robaczek3 - ja mam 2 miesięczną córkę i też czasem opadam z sił.Nie mam czsu nawet zjeść.Dopiero wieczorem jest spokój jak uśnie,a w dzień marudzi bo ma kolke... Czasem zostawiam ją z mężem w domu i jadę się przejechać,odsapnąć chwilkę.Dobrze mi to robi.

wcześniej już pisałam, że moze uda mi się odsapnąć w przyszłym tygodniu o ile teściowa zechce zająć się dziećmi, bardzo bym chciała .....dziś mam zaplanowany dzień, więc moze nie będzie źle...kolki przerabiałam tylko z najstarszą, do dziś pamiętam :)