Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miterka

wszystko wskazuje na to że mój synek bedzie leworęczny

Polecane posty

Gość miterka

ma 16 miesięcy, kredki bierze do lewej rączki, gdy przełożą mu do prawej to sam sobie przekłada do lewej, tak robi z wieloma rzeczami. Jak myślicie da się go oduczyć ??? Czy ktoś ma leworęczne dziecko ???

Gość kukulka22
leworeczne dzieci są zdolne

a dlaczego chcesz go oduczać:o przeciez to nicnienormalnego:o jak zaczniesz go zmuszać do pisania prawa ręką to moze bazgrac:o mojego ojca musieli oduczyc, juz nie pamiętam dlaczego, takie czasy były, a teraz pisze jak kura pazurem.

Gość 7676i77i67i7i666i6
nie ma znaczenia czy leworęczne czy praworęczne, nic z tym nie rób nie ma sensu, a jak będziesz na silę oduczać dziecko będzie miało uraz i moze mniej chętniej się uczyć pisać. wiem co mówię. pozwól mu wszystko robić tą ręką którą mu wygodniej, a uczyć będzie się chętniej i szybciej.

Gość haaahhaaaEwka
A po za tym - leworęczni są bardzo, bardzo zdolni! :)

Gość miterka
nie jestem żadną komunistką, ja nawet nie myślałam o oduczaniu tylko koleżanka mówiła zeby oduczać i tak się zastanawiam. Nie jest to dla mnie niewiadomo jaki problem, czy bedzie leworęczny czy prawo ważne ze jest zdrowy. Tylko mnie tak zastanowiło to co koleżanka mówiła ze powinno się oduczac. Co też mnie zdziwiło

Gość 7676i77i67i7i666i6
zmień koleżankę, jakaś głupia, na szczęście głupotą nie można się zarazić

Gość klikam codziennie
nie rob tego. ja przez to mialam w szkole straszne kompleksy i problemy z pisaniem. rodzice mi wmawiali ze wszyscy sie beda ze mnie smiac jak bede pisala lewa reka i na sile przekladali mi dlugopis do prawej. na lekcjach udawalam ze pisze a tak naprawde czekalam az nikt nie bedzie zwracal na mnie uwagi i bede mogla pisac lewa reka. mialam okropne zaleglosci bo prawie nic nie pisalam na lekcjach, jakos nie moglam sie nauczyc pisac druga reka. probowalam ale zawsze jakos wygodniej bylo lewa.

To koleżanka zdecydowanie szuka sobie w życiu problemów i niech się zajmie swoimi dziećmi. Nie oduczaj dziecka, niech robi wszystko tą rączką, którą mu wygodniej.

Gość miterka
Tak myślicie, No to spoko bo wcale mi przez myśl nie przeszło zeby go oduczać:) aż się przestraszyła ze faktycznie się powinno. No zobaczymy

Puknij sie w głowę kobieto. cóż to za ujma że ktoś jest leworęczny?? Pozatym wiele sławnych ludzi jest leworęcznych. Mój syn też jest. I wściekam sie jak ktoś jest tak ciemny że nie rozumie że to jest normalne. W stanach połowa ludzi jest leworęcznych bo w przeciwieństwie do Polski tam nikt dzieci nie oduczał

Gość przejade cały świat na bizoni
ja jestem lewo ręczna :)

Gość 7676i77i67i7i666i6
a jak chcesz dobic genialną koleżankę powiedz jej ze nie zamierzasz oduczac bo leworęczni są zdolniejsi. Ale bedzie miala durną minę ;)

Gość Wiiiiiiktoriaaaaaaaa
Ja mam 25 lat a do tej pory pamiętam jak robiłam wszystko lewą ręką a mama chodziła za mna i mi wszystko przekładała do prawej ;) teraz jestem praworęczna

Gość tralalalalaaaaaaaaaaaaaa
ja jestem leworeczna i nie dalam sie,jak mnie oduczali,chociaz to bardzo krotko trwalo..a tak poza tym,to takich praktyk nie powinno sie na dziecku uprawiac,bo moze to miec powazniesjze konsekwencje w przyszlosci - z tym,ktora reka sie poslugujemy sa tez zwiazane funkcje mozgu,jesli robimy na odwrot,dzialamy wbrew tym funkcjom i moga nastapic zaburzenia

Gość mma smoka
Moja córka ma 3 lata i odkąd pamiętam wszystko trzymała w lewej ręce, rysuje też cały czas lewą. A ja się z tego cieszę, bo jest oryginalna ;-) Nawet do głowy nie przyszło mi żeby ją niepotrzenie oduczać, przecież nie ma różnicy, niech robi sobie tą rączką, którą jest jej wygodniej. A co do Twojego synka to w wieku 16 miesięcy dzieci są przeważnie obureczne, więc jeszcze tak naprawdę nic nie wiadomo.Wiem, że teraz są takie cwiczenia pobudzające równiez lewą półkulę mózgu, żeby pozniej nie było problemow z czytaniem ani pisaniem. Bo jedna pólkula odpowiada za pisanie druga za czytanie...jakoś tak...

Dziw mnie bierze że ludzie jeszcze z takich rzeczy robią problemy :O Mój tata był leworęczny, a brat jest. Obaj uzdolnieni plastycznie. Z tą wybitną inteligencją, co do brata to nie wiem:P no dobra jest faktycznie mądrala;) Autorko niech Twoja koleżanka nie robi problemu tam gdzie go nie ma. Pozdrawiam

Koleżankę trzeba gumowym mlotkiem przez leb żeby jej durne pomysły wybić. Ja jestem leworęczna. Moja matka też na siłę próbowała mnie tego oduczyc. Nie uda Ci się a tylko dziecku krzywdę zrobisz.